Укр
Рус
thermomix thermomix
Эскалоп Другі страви Австрійська кухня

Ескалоп зі свинини в духовці

45 хвилинпорцій - 2складність - 3 з 5
Ескалоп зі свинини в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Австрійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Звичну страву - ескалоп, можна приготувати не звичайним для нас способом. Звернемося до японської кухні. Приготований особливим чином свинячий ескалоп будемо подавати з дрібно нарізаною капустою і густим овочево-фруктовим соусом токацу, що має неповторний солодкувато - кислий смак. А для панірування ескалопа використовуємо японські панірувальні сухарі панко. Цілком європейський ескалоп по-японськи. Благо в спеціалізованих відділах для суші зараз можна знайти усі традиційні японські товари.

Інгредієнти

  • Свиняча вирізка 600 г.
  • Панірувальні сухарі 100 г.
  • Кунжут 50 г.
  • Соус тонкацу 3 ст.л
  • Яйце 1 шт.
  • Оливкова олія 1 ст.л
  • Борошно 2 ст.л
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Скористаємося японськими панірувальними сухарями панко (але можна використовувати і звичайні панірувальні сухарі іншого виробника). У сковороду насипаємо пластівці панко і ставимо на вогонь.

    Крок - 1
  2. 02

    До пластівців підливаємо оливкову олію і добре перемішуємо. Постійно помішуючи обсмажуємо до золотистого кольору. Сухарі готові для подальшого використання. Висипаємо підсмажені панірувальні сухарі в окрему тарілку.

    Крок - 2
  3. 03

    Також в окремій тарілці збиваємо яйце.

    Крок - 3
  4. 04

    Окремо в третю тарілку насипаємо пшеничне борошно. На обробну дошку кладемо шматок м'яса для ескалопа і робимо неглибокі надрізи по краях і центру. Далі м'ясо злегка відбиваємо кухонним молоточком для відбивання.

    Крок - 4
  5. 05

    Підготовлене м'ясо солимо і посипаємо чорним крупно змолоти перцем з двох сторін.

    Крок - 5
  6. 06

    Вмочуємо м'ясо спочатку в борошно для того, щоб - яйце краще прилипало до нього. Слідом обмобмочуємо м'ясо в яйці з двох сторін. І під кінець обмочуємо в підсмажених пластівцях панко. Ми бачимо, як пластівці добре прилипають до яйця. Лопаткою акуратно викладаємо на кухонну дошку. А поки включимо духовку, виставляємо температуру 200 градусів, нехай прогрівається.

    Крок - 6
  7. 07

    Викладаємо наше запаніруване м'ясо на деко з решіткою. Якщо такого немає, просто на звичайний. Ставимо його в духовку і випікаємо до готовності. Дістаємо обсмажений до рум'яної скоринки ескалоп з духовки і нарізаємо на порційні шматочки.

    Крок - 7
  8. 08

    На тарілку з уже підготовленим гарніром (дрібно-шинкована капуста з порізаними помідорами) викладаємо наш ескалоп зі свинини, приготований в духовці. У Японії такий ескалоп прийнято подавати з соусом тонкацу.

    Крок - 8
  9. 09

    Для цього в ступці, ми растовчемо насіння чорного і білого кунжуту. До розтовченого кунжуту додаємо вже готовий соус тонкацу. Ретельно перемішуємо. Соус готовий.

    Крок - 9
  10. 10

    Ніжний, хрусткий ескалоп і ароматно-пряний соус тонкацу занурять нас в атмосферу самобутньої Японії. Експериментуйте і радуйте себе і ваших домочадців. Смачного!

    Крок - 10

Оцінити рецепт