Звичну страву - ескалоп, можна приготувати не звичайним для нас способом. Звернемося до японської кухні. Приготований особливим чином свинячий ескалоп будемо подавати з дрібно нарізаною капустою і густим овочево-фруктовим соусом токацу, що має неповторний солодкувато - кислий смак. А для панірування ескалопа використовуємо японські панірувальні сухарі панко. Цілком європейський ескалоп по-японськи. Благо в спеціалізованих відділах для суші зараз можна знайти усі традиційні японські товари.
Скористаємося японськими панірувальними сухарями панко (але можна використовувати і звичайні панірувальні сухарі іншого виробника). У сковороду насипаємо пластівці панко і ставимо на вогонь.
До пластівців підливаємо оливкову олію і добре перемішуємо. Постійно помішуючи обсмажуємо до золотистого кольору. Сухарі готові для подальшого використання. Висипаємо підсмажені панірувальні сухарі в окрему тарілку.
Також в окремій тарілці збиваємо яйце.
Окремо в третю тарілку насипаємо пшеничне борошно. На обробну дошку кладемо шматок м’яса для ескалопа і робимо неглибокі надрізи по краях і центру. Далі м’ясо злегка відбиваємо кухонним молоточком для відбивання.
Підготовлене м’ясо солимо і посипаємо чорним крупно змолоти перцем з двох сторін.
Вмочуємо м’ясо спочатку в борошно для того, щоб - яйце краще прилипало до нього. Слідом обмобмочуємо м’ясо в яйці з двох сторін. І під кінець обмочуємо в підсмажених пластівцях панко. Ми бачимо, як пластівці добре прилипають до яйця. Лопаткою акуратно викладаємо на кухонну дошку. А поки включимо духовку, виставляємо температуру 200 градусів, нехай прогрівається.
Викладаємо наше запаніруване м’ясо на деко з решіткою. Якщо такого немає, просто на звичайний. Ставимо його в духовку і випікаємо до готовності. Дістаємо обсмажений до рум’яної скоринки ескалоп з духовки і нарізаємо на порційні шматочки.
На тарілку з уже підготовленим гарніром (дрібно-шинкована капуста з порізаними помідорами) викладаємо наш ескалоп зі свинини, приготований в духовці. У Японії такий ескалоп прийнято подавати з соусом тонкацу.
Для цього в ступці, ми растовчемо насіння чорного і білого кунжуту. До розтовченого кунжуту додаємо вже готовий соус тонкацу. Ретельно перемішуємо. Соус готовий.
Ніжний, хрусткий ескалоп і ароматно-пряний соус тонкацу занурять нас в атмосферу самобутньої Японії. Експериментуйте і радуйте себе і ваших домочадців. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти