Укр
Рус
Эскалоп Другі страви Австрійська кухня

Ескалоп зі свинини в духовці

( 4.9000 4 520 20 оцінок)
1622 - переглядів
45 хвилинпорцій - 2складність - 3 з 5
Ескалоп зі свинини в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Австрійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Звичну страву - ескалоп, можна приготувати не звичайним для нас способом. Звернемося до японської кухні. Приготований особливим чином свинячий ескалоп будемо подавати з дрібно нарізаною капустою і густим овочево-фруктовим соусом токацу, що має неповторний солодкувато - кислий смак. А для панірування ескалопа використовуємо японські панірувальні сухарі панко. Цілком європейський ескалоп по-японськи. Благо в спеціалізованих відділах для суші зараз можна знайти усі традиційні японські товари.

Інгредієнти

  • Свиняча вирізка 600 г.
  • Панірувальні сухарі 100 г.
  • Кунжут 50 г.
  • Соус тонкацу 3 ст.л
  • Яйце 1 шт.
  • Оливкова олія 1 ст.л
  • Борошно 2 ст.л
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Скористаємося японськими панірувальними сухарями панко (але можна використовувати і звичайні панірувальні сухарі іншого виробника). У сковороду насипаємо пластівці панко і ставимо на вогонь.

Крок - 1
02

До пластівців підливаємо оливкову олію і добре перемішуємо. Постійно помішуючи обсмажуємо до золотистого кольору. Сухарі готові для подальшого використання. Висипаємо підсмажені панірувальні сухарі в окрему тарілку.

Крок - 2
03

Також в окремій тарілці збиваємо яйце.

Крок - 3
04

Окремо в третю тарілку насипаємо пшеничне борошно. На обробну дошку кладемо шматок м'яса для ескалопа і робимо неглибокі надрізи по краях і центру. Далі м'ясо злегка відбиваємо кухонним молоточком для відбивання.

Крок - 4
05

Підготовлене м'ясо солимо і посипаємо чорним крупно змолоти перцем з двох сторін.

Крок - 5
06

Вмочуємо м'ясо спочатку в борошно для того, щоб - яйце краще прилипало до нього. Слідом обмобмочуємо м'ясо в яйці з двох сторін. І під кінець обмочуємо в підсмажених пластівцях панко. Ми бачимо, як пластівці добре прилипають до яйця. Лопаткою акуратно викладаємо на кухонну дошку. А поки включимо духовку, виставляємо температуру 200 градусів, нехай прогрівається.

Крок - 6
07

Викладаємо наше запаніруване м'ясо на деко з решіткою. Якщо такого немає, просто на звичайний. Ставимо його в духовку і випікаємо до готовності. Дістаємо обсмажений до рум'яної скоринки ескалоп з духовки і нарізаємо на порційні шматочки.

Крок - 7
08

На тарілку з уже підготовленим гарніром (дрібно-шинкована капуста з порізаними помідорами) викладаємо наш ескалоп зі свинини, приготований в духовці. У Японії такий ескалоп прийнято подавати з соусом тонкацу.

Крок - 8
09

Для цього в ступці, ми растовчемо насіння чорного і білого кунжуту. До розтовченого кунжуту додаємо вже готовий соус тонкацу. Ретельно перемішуємо. Соус готовий.

Крок - 9
10

Ніжний, хрусткий ескалоп і ароматно-пряний соус тонкацу занурять нас в атмосферу самобутньої Японії. Експериментуйте і радуйте себе і ваших домочадців. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Эскалоп из индейки - покроковий рецепт, фото 1 Эскалоп из индейки 45 2 2 з 5 - детальніше -
Эскалоп из телятины - покроковий рецепт, фото 1 Эскалоп из телятины 60 4 3 з 5 - детальніше -
Эскалоп из куриного филе - покроковий рецепт, фото 1 Эскалоп из куриного филе 50 4 3 з 5 - детальніше -
Эскалоп в духовке - покроковий рецепт, фото 1 Эскалоп в духовке 45 2 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

 Террин из баклажанов - покроковий рецепт, фото 1 Террин из баклажанов 55 4 75 з 5 - детальніше -
Форель в вине - покроковий рецепт, фото 1 Форель в вине 30 4 2 з 5 - детальніше -
Террин из курицы с овощами - покроковий рецепт, фото 1 Террин из курицы с овощами 60 6 3 з 5 - детальніше -
Халва из манки - покроковий рецепт, фото 1 Халва из манки 65 4 3 з 5 - детальніше -