Це м'ясо не можна просто вважати відбивною, хоча воно в принципі на неї схоже. І все - таки ескалоп - це пласт м'яса, обсмажений на сковороді. Вважається, що цю страву винайдено у Франції, хоча російська кухня теж вважає її своєю. Хочу запропонувати вам свій рецепт приготування смачного м'яса - ескалоп з телятини. Якісну телятину немає необхідності готувати з яких - небудь особливих рекомендацій, вона настільки смачна, що просто тане в роті.
Найголовнішим і складним в приготуванні ескалопа з телятини є нарізка м'яса. Відрізаємо рівний плоский шматок телятини поперек волокон. Бажано, щоб товщина м'яса була не більше 1 см.
Відрізаний шматок телятини промиваємо і викладаємо на паперові серветки, добре промочуємо серветкою з обох сторін. Потім перекладаємо на обробну дошку і кухонним молотком відбиваємо, бажано до товщини пів сантиметра. З одного боку робимо гострим ножем або кухонними ножицями надрізи. Це необхідно для того, щоб при смаженні м'ясо не загорталося.
Після цього відбитий шматок телятини посипаємо борошном і натираємо. Потім перевертаємо і посипавши борошном, розподіляємо його по всій поверхні м'ясного шматка.
В окремій посудині збиваємо яйце і опускаємо туди запанірований в борошні шматок телятини. Добре обмочуємо з усіх боків в яєчній суміші.
Лист фольги посипаємо панірувальними сухарями, потім часниковим порошком. Після цього трохи солимо і потрушуємо меленим перцем.
Викладаємо на папір шматок телятини, панірований в борошні і яйці, зверху посипаємо сиром пармезан, натертим попередньо на дрібній тертці. Знову присолюємо і приправляємо перцем. Добре розподіляємо по всій поверхні телятини і придавлюємо рукою.
Ставимо на плиту сковорідку і кидаємо вершкове масло. Після того, як масло повністю розтопилося на сковороді, викладаємо підготовлений шматок телятини і обсмажуємо до золотистої скоринки.
Потім перевертаємо на інший бік і теж смажимо до золотистого. Обсмажене м'ясо знімаємо з пательні і кладемо на паперову серветку, щоб видалити трохи жиру.
На сервірувальну тарілку кладемо трохи свіжої зелені на ваш смак, викладаємо ескалоп з телятини.
Як гарнір можна подати смажену картоплю, і перед подачею поливаємо м'ясо свіжовичавленим соком лимона. Ось тепер можна сміливо подавати на стіл.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти