Укр
Рус
Мясо Другі страви Австрійська кухня

Ескалоп з телятини

( 4.9167 4 512 12 оцінок)

3138 - переглядів
60 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Ескалоп з телятини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Австрійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Це м'ясо не можна просто вважати відбивною, хоча воно в принципі на неї схоже. І все - таки ескалоп - це пласт м'яса, обсмажений на сковороді. Вважається, що цю страву винайдено у Франції, хоча російська кухня теж вважає її своєю. Хочу запропонувати вам свій рецепт приготування смачного м'яса - ескалоп з телятини. Якісну телятину немає необхідності готувати з яких - небудь особливих рекомендацій, вона настільки смачна, що просто тане в роті.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Ескалоп з телятини" (на 100 грам)

  • Білки13.2 гр.
  • Жири12.7 гр.
  • Вуглеводи18.7 гр.
  • Калорії247 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Найголовнішим і складним в приготуванні ескалопа з телятини є нарізка м'яса. Відрізаємо рівний плоский шматок телятини поперек волокон. Бажано, щоб товщина м'яса була не більше 1 см.

Крок - 1
02

Відрізаний шматок телятини промиваємо і викладаємо на паперові серветки, добре промочуємо серветкою з обох сторін. Потім перекладаємо на обробну дошку і кухонним молотком відбиваємо, бажано до товщини пів сантиметра. З одного боку робимо гострим ножем або кухонними ножицями надрізи. Це необхідно для того, щоб при смаженні м'ясо не загорталося.

Крок - 2
03

Після цього відбитий шматок телятини посипаємо борошном і натираємо. Потім перевертаємо і посипавши борошном, розподіляємо його по всій поверхні м'ясного шматка.

Крок - 3
04

В окремій посудині збиваємо яйце і опускаємо туди запанірований в борошні шматок телятини. Добре обмочуємо з усіх боків в яєчній суміші.

Крок - 4
05

Лист фольги посипаємо панірувальними сухарями, потім часниковим порошком. Після цього трохи солимо і потрушуємо меленим перцем.

Крок - 5
06

Викладаємо на папір шматок телятини, панірований в борошні і яйці, зверху посипаємо сиром пармезан, натертим попередньо на дрібній тертці. Знову присолюємо і приправляємо перцем. Добре розподіляємо по всій поверхні телятини і придавлюємо рукою.

Крок - 6
07

Ставимо на плиту сковорідку і кидаємо вершкове масло. Після того, як масло повністю розтопилося на сковороді, викладаємо підготовлений шматок телятини і обсмажуємо до золотистої скоринки.

Крок - 7
08

Потім перевертаємо на інший бік і теж смажимо до золотистого. Обсмажене м'ясо знімаємо з пательні і кладемо на паперову серветку, щоб видалити трохи жиру.

Крок - 8
09

На сервірувальну тарілку кладемо трохи свіжої зелені на ваш смак, викладаємо ескалоп з телятини.

Крок - 9
10

Як гарнір можна подати смажену картоплю, і перед подачею поливаємо м'ясо свіжовичавленим соком лимона. Ось тепер можна сміливо подавати на стіл.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Підлива з курки для пюре - покроковий рецепт, фото 1 Підлива з курки для пюре 65 3 3 з 5 - детальніше -
Картопляні деруни без борошна - покроковий рецепт, фото 1 Картопляні деруни без борошна 45 2 3 з 5 - детальніше -
Азербайджанський плов - покроковий рецепт, фото 1 Азербайджанський плов 70 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Бешамель без масла - покроковий рецепт, фото 1 Бешамель без масла 40 1 2 з 5 - детальніше -
Буженина в гірчиці - покроковий рецепт, фото 1 Буженина в гірчиці 30 1 2 з 5 - детальніше -
Коктейль Б52 - покроковий рецепт, фото 1 Коктейль Б52 20 1 2 з 5 - детальніше -