Кожна господиня хоче нагодувати свою сім'ю не тільки смачно, але і ситно. Приготувати ескалоп з курки, ніжний і соковитий, в цьому випадку, буде відмінним рішенням.
Куряче філе промийте та висушіть паперовим рушником. Розріжте вздовж, не дорізаючи до кінця. Розгорніть його. На обробну дошку покладіть харчову плівку. Покладіть туди філе і накрийте ще одним шаром харчової плівки (щоб в не забруднити себе і кухню). Акуратно відбийте кухонним молотком куряче філе, але не дуже тонко.
В окрему невелику ємність розбийте яйця і збовтайте їх до однорідності.
Візьміть ще одну ємність насипте туди пшеничне борошно і додайте до неї: сіль, чорний мелений перець, подрібнену суху петрушку. Все перемішайте.
Тепер паніруємо філе. Обваляйте його спочатку в суміші борошна зі спеціями, а потім обмокніте в яйця. Процедуру повторіть.
Викладіть філе на розігріту, на середньому вогні сковороду з рослинним маслом. Обсмажуйте до утворення апетитної рум'яної скоринки з обох сторін, приблизно по 2-3 хвилини.
Зніміть зі сковороди і покладіть на деко, вистелений пергаментним папером. У тій же сковороді обсмажте очищену і нарізану дрібними кубиками ріпчасту цибулю. Обсмажте до прозорості.
Потім додайте розрізані на часточки помідори. Промийте шпинат і обов'язково обсушіть. Наріжте не надто крупно і відправте в сковороду до цибулі і помідорів. Перемішайте. Трохи пропасіруйте і викладіть овочеву начинку на куряче філе.
Сир моцарелу натріть на крупній тертці або наріжте на тонкі слайси. Посипте овочеву начинку і поставте в розігріту духовку хвилини на три, щоб добре розплавився сир.
Ескалоп з курки готовий. Виглядає дуже апетитно. Подавайте з картопляним пюре або картоплею фрі, локшиною або спагетті, на ваш розсуд. Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти