Укр
Рус
thermomix thermomix
Эскалоп Другі страви Австрійська кухня

Ескалоп з курки в домашніх умовах

50 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Ескалоп з курки в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Австрійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Ескалопи з курки завжди відмінний і швидкий варіант, якщо до вас несподівано нагрянули гості. Вони виходять смачні, соковиті, ніжні й ароматні за рахунок додавання часнику в паніровці. Сподобаються дорослим і дітям.

Інгредієнти

  • Петрушка 2 ст.л
  • Часник 1 ч.л
  • Пармезан 1 ст.л
  • Панірувальні сухарі 1 скл.
  • Молоко 1/2 скл.
  • Яйце 3 шт.
  • Борошно 1 скл.
  • Куряче філе 800 г.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Займіться курячим філе. Дуже добре, якщо філе кімнатної температури. Добре вимийте його і обсушіть паперовим рушником. Філе має бути без найменших кісточок, жилок і шкіри.

    Крок - 1
  2. 02

    Візьміть обробну дошку і застеліть харчовою плівкою. Викладіть на неї філе і накрийте ще одним шаром плівки. Кухонним ножем відбийте м'ясо. Але не дуже тонко, щоб філе при обсмажуванні залишилося соковитим всередині. Відкладіть поки в сторону.

    Крок - 2
  3. 03

    Далі візьміть: плоску тарілку, такого розміру, щоб могло поміститися філе, і насипте в неї пшеничне борошно.

    Крок - 3
  4. 04

    Візьміть ще одну тарілку, глибше, і розбийте туди яйця, також додайте трохи молока, добре все збовтайте вінчиком або вилкою до однорідності, як вам зручно. А в третій тарілці, теж плоскій, змішайте панірувальні сухарі, гранульований часник, натертий на дрібній тертці пармезан, сіль, чорний мелений перець і дрібно нарізану зелень петрушки. Компоненти для панірування готові.

    Крок - 4
  5. 05

    Поверніться тепер до філе. Добре його обваляйте в борошні, щоб воно повністю ним покрилося.

    Крок - 5
  6. 06

    Потім занурте філе в яєчну суміш. І останній крок, покрийте куряче м'ясо сумішшю панірувальних сухарів зі спеціями. І відкладіть поки на окрему тарілку або на деко.

    Крок - 6
  7. 07

    Поставте на плиту сковороду і налийте багато рослинного масла, так щоб при обсмажуванні ескалоп майже плавав в олії. Добре розігрійте, коли на поверхні рослинного масла почнуть з'являтися бульбашки, значить, воно вже відмінно розігрілося.

    Крок - 7
  8. 08

    Акуратно викладайте в сковороду філе в паніровці, щоб не обпектися. Обсмажуйте з кожного боку приблизно по 3 хвилини, до утворення золотистої скоринки. Вийміть зі сковороди і покладіть на паперову серветку, щоб пішов зайвий жир.

    Крок - 8
  9. 09

    Соковитий і ароматний ескалоп з курки в домашніх умовах готовий. Подавайте гарячим з картопляним пюре, свіжим салатом або з локшиною. Смачного.

    Крок - 9

Оцінити рецепт