Ескалопи з курки завжди відмінний і швидкий варіант, якщо до вас несподівано нагрянули гості. Вони виходять смачні, соковиті, ніжні й ароматні за рахунок додавання часнику в паніровці. Сподобаються дорослим і дітям.
Займіться курячим філе. Дуже добре, якщо філе кімнатної температури. Добре вимийте його і обсушіть паперовим рушником. Філе має бути без найменших кісточок, жилок і шкіри.
Візьміть обробну дошку і застеліть харчовою плівкою. Викладіть на неї філе і накрийте ще одним шаром плівки. Кухонним ножем відбийте м'ясо. Але не дуже тонко, щоб філе при обсмажуванні залишилося соковитим всередині. Відкладіть поки в сторону.
Далі візьміть: плоску тарілку, такого розміру, щоб могло поміститися філе, і насипте в неї пшеничне борошно.
Візьміть ще одну тарілку, глибше, і розбийте туди яйця, також додайте трохи молока, добре все збовтайте вінчиком або вилкою до однорідності, як вам зручно. А в третій тарілці, теж плоскій, змішайте панірувальні сухарі, гранульований часник, натертий на дрібній тертці пармезан, сіль, чорний мелений перець і дрібно нарізану зелень петрушки. Компоненти для панірування готові.
Поверніться тепер до філе. Добре його обваляйте в борошні, щоб воно повністю ним покрилося.
Потім занурте філе в яєчну суміш. І останній крок, покрийте куряче м'ясо сумішшю панірувальних сухарів зі спеціями. І відкладіть поки на окрему тарілку або на деко.
Поставте на плиту сковороду і налийте багато рослинного масла, так щоб при обсмажуванні ескалоп майже плавав в олії. Добре розігрійте, коли на поверхні рослинного масла почнуть з'являтися бульбашки, значить, воно вже відмінно розігрілося.
Акуратно викладайте в сковороду філе в паніровці, щоб не обпектися. Обсмажуйте з кожного боку приблизно по 3 хвилини, до утворення золотистої скоринки. Вийміть зі сковороди і покладіть на паперову серветку, щоб пішов зайвий жир.
Соковитий і ароматний ескалоп з курки в домашніх умовах готовий. Подавайте гарячим з картопляним пюре, свіжим салатом або з локшиною. Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти