Укр
Рус
thermomix thermomix
thermomix
thermomix
Эскалоп Другі страви Австрійська кухня

Ескалоп з курки в домашніх умовах

( 4.8636 4 522 22 оцінки)
1532 - переглядів
50 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Ескалоп з курки в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Австрійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Ескалопи з курки завжди відмінний і швидкий варіант, якщо до вас несподівано нагрянули гості. Вони виходять смачні, соковиті, ніжні й ароматні за рахунок додавання часнику в паніровці. Сподобаються дорослим і дітям.

Інгредієнти

  • Петрушка 2 ст.л
  • Часник 1 ч.л
  • Пармезан 1 ст.л
  • Панірувальні сухарі 1 скл.
  • Молоко 1/2 скл.
  • Яйце 3 шт.
  • Борошно 1 скл.
  • Куряче філе 800 г.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Займіться курячим філе. Дуже добре, якщо філе кімнатної температури. Добре вимийте його і обсушіть паперовим рушником. Філе має бути без найменших кісточок, жилок і шкіри.

Крок - 1
02

Візьміть обробну дошку і застеліть харчовою плівкою. Викладіть на неї філе і накрийте ще одним шаром плівки. Кухонним ножем відбийте м'ясо. Але не дуже тонко, щоб філе при обсмажуванні залишилося соковитим всередині. Відкладіть поки в сторону.

Крок - 2
03

Далі візьміть: плоску тарілку, такого розміру, щоб могло поміститися філе, і насипте в неї пшеничне борошно.

Крок - 3
04

Візьміть ще одну тарілку, глибше, і розбийте туди яйця, також додайте трохи молока, добре все збовтайте вінчиком або вилкою до однорідності, як вам зручно. А в третій тарілці, теж плоскій, змішайте панірувальні сухарі, гранульований часник, натертий на дрібній тертці пармезан, сіль, чорний мелений перець і дрібно нарізану зелень петрушки. Компоненти для панірування готові.

Крок - 4
05

Поверніться тепер до філе. Добре його обваляйте в борошні, щоб воно повністю ним покрилося.

Крок - 5
06

Потім занурте філе в яєчну суміш. І останній крок, покрийте куряче м'ясо сумішшю панірувальних сухарів зі спеціями. І відкладіть поки на окрему тарілку або на деко.

Крок - 6
07

Поставте на плиту сковороду і налийте багато рослинного масла, так щоб при обсмажуванні ескалоп майже плавав в олії. Добре розігрійте, коли на поверхні рослинного масла почнуть з'являтися бульбашки, значить, воно вже відмінно розігрілося.

Крок - 7
08

Акуратно викладайте в сковороду філе в паніровці, щоб не обпектися. Обсмажуйте з кожного боку приблизно по 3 хвилини, до утворення золотистої скоринки. Вийміть зі сковороди і покладіть на паперову серветку, щоб пішов зайвий жир.

Крок - 8
09

Соковитий і ароматний ескалоп з курки в домашніх умовах готовий. Подавайте гарячим з картопляним пюре, свіжим салатом або з локшиною. Смачного.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Ескалоп в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Ескалоп в духовці 45 2 3 з 5 - детальніше -
Ескалоп з курячого філе - покроковий рецепт, фото 1 Ескалоп з курячого філе 50 4 3 з 5 - детальніше -
Ескалоп з курки - покроковий рецепт, фото 1 Ескалоп з курки 45 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Сирний соус з макаронами - покроковий рецепт, фото 1 Сирний соус з макаронами 45 1 2 з 5 - детальніше -
Нутелла - покроковий рецепт, фото 1 Нутелла 30 1 3 з 5 - детальніше -
Пряник без меду - покроковий рецепт, фото 1 Пряник без меду 50 2 3 з 5 - детальніше -
Грецький салат без маслин - покроковий рецепт, фото 1 Грецький салат без маслин 40 4 3 з 5 - детальніше -