Класичний метод приготування ескалопа розраховує на використання свіжої свинини. Але на сьогоднішній день можна побачити варіанти приготування цієї страви з телятини і птиці. Ми пропонуємо приготувати ароматний і просочений всередині і рум'яний зовні ескалоп з курячого філе.
Для початку включіть духовку на 180 градусів, нехай гріється. Візьміть куряче філе невеликого розміру. Сполосніть його під проточною водою. Добре обсушіть. Зріжте зайвий жир і плівки.
Посоліть і приправте чорним меленим перцем з обох сторін. Поки відкладіть. Давайте підготуємо необхідні інгредієнти для панірування. Візьміть три окремі невеликі ємності. В одну з них насипте пшеничне борошно, в другу - панірувальні сухарі, а в третю розбийте яйця. Яйця збовтайте до однорідності.
Тепер необхідно: куряче філе спочатку обваляйте в борошні, потім занурте в яйця і відправте в панірувальні сухарі. Процедуру можна повторити, але не обов'язково.
На розігріту сковороду з рослинним маслом викладіть філе в паніровці. Обсмажуйте до утворення хрусткої золотистої скоринки з двох сторін. Приблизно по 3-4 хвилини з кожного боку.
Зарум'янений ескалоп викладіть на деко, застелене пергаментним папером. Далі візьміть кульки моцарели і розріжте їх на тонкі часточки, товщиною, десь 0,5 мм. Викладіть на філе щільно один до одного. Поки відставте в сторону.
Тепер необхідно приготувати ніжний соус бешамель, яким ми покриємо ескалоп з моцарелоой. Для цього необхідно: на розігріту сковороду покладіть вершкове масло, розтопіть його. Насипте борошно і добре перемішайте вінчиком до однорідного стану.
Тонкою цівкою влийте молоко, постійно помішуючи, щоб не утворювалося грудочок. Продовжуйте перемішувати, поки соус не загусне. Якщо у вас все ж залишилися грудочки, соус можна перетерти через сито.
Посоліть і приправте чорним меленим перцем. Готовим соусом бешамель полийте куряче філе з моцарелою.
Зверху посипте натертим на дрібну тертку пармезаном або іншим твердим сиром на ваш розсуд. Надішліть в уже розігріту заздалегідь духовку. Запікайте 20 хвилин.
Готові котлети з курячого філе подавайте зі свіжим салатом або тушкованими овочами, з приготованою будь-яким способом картоплею або спагетті. Смачного!
Випадкові рецепти