Укр
Рус
Мясо в духовці Другі страви Австрійська кухня

Ескалоп з курячого філе

( 4.8571 4 521 21 оцінка)

2277 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Ескалоп з курячого філе - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Австрійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Класичний метод приготування ескалопа розраховує на використання свіжої свинини. Але на сьогоднішній день можна побачити варіанти приготування цієї страви з телятини і птиці. Ми пропонуємо приготувати ароматний і просочений всередині і рум'яний зовні ескалоп з курячого філе.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Ескалоп з курячого філе" (на 100 грам)

  • Білки15.8 гр.
  • Жири11.5 гр.
  • Вуглеводи20.8 гр.
  • Калорії255 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку включіть духовку на 180 градусів, нехай гріється. Візьміть куряче філе невеликого розміру. Сполосніть його під проточною водою. Добре обсушіть. Зріжте зайвий жир і плівки.

Крок - 1
02

Посоліть і приправте чорним меленим перцем з обох сторін. Поки відкладіть. Давайте підготуємо необхідні інгредієнти для панірування. Візьміть три окремі невеликі ємності. В одну з них насипте пшеничне борошно, в другу - панірувальні сухарі, а в третю розбийте яйця. Яйця збовтайте до однорідності.

Крок - 2
03

Тепер необхідно: куряче філе спочатку обваляйте в борошні, потім занурте в яйця і відправте в панірувальні сухарі. Процедуру можна повторити, але не обов'язково.

Крок - 3
04

На розігріту сковороду з рослинним маслом викладіть філе в паніровці. Обсмажуйте до утворення хрусткої золотистої скоринки з двох сторін. Приблизно по 3-4 хвилини з кожного боку.

Крок - 4
05

Зарум'янений ескалоп викладіть на деко, застелене пергаментним папером. Далі візьміть кульки моцарели і розріжте їх на тонкі часточки, товщиною, десь 0,5 мм. Викладіть на філе щільно один до одного. Поки відставте в сторону.

Крок - 5
06

Тепер необхідно приготувати ніжний соус бешамель, яким ми покриємо ескалоп з моцарелоой. Для цього необхідно: на розігріту сковороду покладіть вершкове масло, розтопіть його. Насипте борошно і добре перемішайте вінчиком до однорідного стану.

Крок - 6
07

Тонкою цівкою влийте молоко, постійно помішуючи, щоб не утворювалося грудочок. Продовжуйте перемішувати, поки соус не загусне. Якщо у вас все ж залишилися грудочки, соус можна перетерти через сито.

Крок - 7
08

Посоліть і приправте чорним меленим перцем. Готовим соусом бешамель полийте куряче філе з моцарелою.

Крок - 8
09

Зверху посипте натертим на дрібну тертку пармезаном або іншим твердим сиром на ваш розсуд. Надішліть в уже розігріту заздалегідь духовку. Запікайте 20 хвилин.

Крок - 9
10

Готові котлети з курячого філе подавайте зі свіжим салатом або тушкованими овочами, з приготованою будь-яким способом картоплею або спагетті. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Молочний коктейль - покроковий рецепт, фото 1 Молочний коктейль 15 2 1 з 5 - детальніше -
Вареники з сюрпризом - покроковий рецепт, фото 1 Вареники з сюрпризом 80 4 3 з 5 - детальніше -
Домашня ковбаса із яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Домашня ковбаса із яловичини 130 6 3 з 5 - детальніше -
Котлети з судака - покроковий рецепт, фото 1 Котлети з судака 60 3 3 з 5 - детальніше -