Укр
Рус
thermomix thermomix
Эскалоп Другі страви Австрійська кухня

Ескалоп з курячого філе

50 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Ескалоп з курячого філе - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Австрійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Класичний метод приготування ескалопа розраховує на використання свіжої свинини. Але на сьогоднішній день можна побачити варіанти приготування цієї страви з телятини і птиці. Ми пропонуємо приготувати ароматний і просочений всередині і рум'яний зовні ескалоп з курячого філе.

Інгредієнти

  • Пармезан 50 г.
  • Моцарелла 100 г.
  • Молоко 1/2 скл.
  • Вершкове масло 30 г.
  • Масло рослинне 1/2 скл.
  • Панірувальні сухарі 1 скл.
  • Борошно 1 скл.
  • Перець чорний мелений 1 щіп.
  • Сіль за смаком
  • Куряче філе 700 г.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Для початку включіть духовку на 180 градусів, нехай гріється. Візьміть куряче філе невеликого розміру. Сполосніть його під проточною водою. Добре обсушіть. Зріжте зайвий жир і плівки.

    Крок - 1
  2. 02

    Посоліть і приправте чорним меленим перцем з обох сторін. Поки відкладіть. Давайте підготуємо необхідні інгредієнти для панірування. Візьміть три окремі невеликі ємності. В одну з них насипте пшеничне борошно, в другу - панірувальні сухарі, а в третю розбийте яйця. Яйця збовтайте до однорідності.

    Крок - 2
  3. 03

    Тепер необхідно: куряче філе спочатку обваляйте в борошні, потім занурте в яйця і відправте в панірувальні сухарі. Процедуру можна повторити, але не обов'язково.

    Крок - 3
  4. 04

    На розігріту сковороду з рослинним маслом викладіть філе в паніровці. Обсмажуйте до утворення хрусткої золотистої скоринки з двох сторін. Приблизно по 3-4 хвилини з кожного боку.

    Крок - 4
  5. 05

    Зарум'янений ескалоп викладіть на деко, застелене пергаментним папером. Далі візьміть кульки моцарели і розріжте їх на тонкі часточки, товщиною, десь 0,5 мм. Викладіть на філе щільно один до одного. Поки відставте в сторону.

    Крок - 5
  6. 06

    Тепер необхідно приготувати ніжний соус бешамель, яким ми покриємо ескалоп з моцарелоой. Для цього необхідно: на розігріту сковороду покладіть вершкове масло, розтопіть його. Насипте борошно і добре перемішайте вінчиком до однорідного стану.

    Крок - 6
  7. 07

    Тонкою цівкою влийте молоко, постійно помішуючи, щоб не утворювалося грудочок. Продовжуйте перемішувати, поки соус не загусне. Якщо у вас все ж залишилися грудочки, соус можна перетерти через сито.

    Крок - 7
  8. 08

    Посоліть і приправте чорним меленим перцем. Готовим соусом бешамель полийте куряче філе з моцарелою.

    Крок - 8
  9. 09

    Зверху посипте натертим на дрібну тертку пармезаном або іншим твердим сиром на ваш розсуд. Надішліть в уже розігріту заздалегідь духовку. Запікайте 20 хвилин.

    Крок - 9
  10. 10

    Готові котлети з курячого філе подавайте зі свіжим салатом або тушкованими овочами, з приготованою будь-яким способом картоплею або спагетті. Смачного!

    Крок - 10

Оцінити рецепт