Ескалоп в європейській кухні одна з найпоширеніших страв. Вона готується з округлих шматків м'яса, нарізаних проти волокон. Але якщо купити вже підготовлене нарізане м'ясо для ескалопа приготування цієї страви займе трохи часу. Особливо ніжний ескалоп з індички. Це дієтичне м'ясо легко засвоюється і не завдає клопоту при приготуванні, а якщо подати з смачним соусом з каперсів - відмінний спосіб для прекрасної вечері або святкового столу. Як і у випадку з більшістю смачних рецептів, нам достатньо всього кілька інгредієнтів, щоб вони прекрасно доповнювали один одного.
Отже, почнемо з філе індички. Уже нарізані шматки миємо і підсушуємо паперовим рушником.
Далі на тарілку насипаємо пшеничне борошно і викладаємо в неї філе. Злегка придавлюємо, щоб філе добре поринуло в борошно.
Посипаємо філе сіллю і чорним меленим перцем. Рукою трохи втираємо в м'ясо, так спеції краще вберуться. Акуратно перевертаємо філе, щоб і інша сторона покрилася борошном. У розігрітій сковороді розтоплюємо вершкове масло. Масло краще брати хорошої якості, воно послужить основою для нашого соусу.
На розтоплене масло викладаємо філе, обсмажуємо 5 хвилин з одного боку на середньому вогні. Перевертаємо філе і ще обсмажуємо 5 - 7 хвилин, поки вони не стануть білими посередині і злегка коричневими зовні.
Викладаємо підсмажене філе індички на тарілку, а поки займемося соусом. У сковороду з залишившимся після смаження маслом додаємо мариновані каперси. Вони додадуть соусу приємну кислинку і пікантність.
До каперсів підливаємо готовий курячий бульйон. Приготуємо соус протягом 5-7 хвилин, поки він не зменшиться і не загусне.
До увареного соусу додаємо сік лимона. Він прекрасно поєднується з каперсами і дасть заграти нашому соусу новими гранями. Дамо закипіти і викладаємо в соус підсмажене філе.
Петрушку миємо, даємо стекти воді і дрібно нарізаємо. Посипаємо петрушкою філе в соусі. На кожне філе зверху викладаємо по колечку лимона. І готуємо всі разом всього пару хвилин, щоб вони як слід прогрілися.
На сервірувальну тарілку викладаємо наш ескалоп і поливаємо соусом. Прикрашаємо часточками лимона. Гарніром нам послужать запечені овочі такі як морква в кунжуті і буряк. Також підійдуть і інші ваші улюблені овочі. Гарніром може послужити і відварений рис або картопляне пюре.
Можна попередньо нарізати ескалоп на порційні шматочки і подавати на стіл. Ніжний і смачний ескалоп готовий радувати ваші рецептори незабутнім смаком. Вам залишається просто насолоджуватися!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти