Укр
Рус
Мясо Другі страви Австрійська кухня

Ескалоп з індички

( 4.9000 4 510 10 оцінок)

1775 - переглядів
45 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Ескалоп з індички - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Австрійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Ескалоп в європейській кухні одна з найпоширеніших страв. Вона готується з округлих шматків м'яса, нарізаних проти волокон. Але якщо купити вже підготовлене нарізане м'ясо для ескалопа приготування цієї страви займе трохи часу. Особливо ніжний ескалоп з індички. Це дієтичне м'ясо легко засвоюється і не завдає клопоту при приготуванні, а якщо подати з смачним соусом з каперсів - відмінний спосіб для прекрасної вечері або святкового столу. Як і у випадку з більшістю смачних рецептів, нам достатньо всього кілька інгредієнтів, щоб вони прекрасно доповнювали один одного.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Ескалоп з індички" (на 100 грам)

  • Білки13.1 гр.
  • Жири0.1 гр.
  • Вуглеводи9.4 гр.
  • Калорії98 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Отже, почнемо з філе індички. Уже нарізані шматки миємо і підсушуємо паперовим рушником.

Крок - 1
02

Далі на тарілку насипаємо пшеничне борошно і викладаємо в неї філе. Злегка придавлюємо, щоб філе добре поринуло в борошно.

Крок - 2
03

Посипаємо філе сіллю і чорним меленим перцем. Рукою трохи втираємо в м'ясо, так спеції краще вберуться. Акуратно перевертаємо філе, щоб і інша сторона покрилася борошном. У розігрітій сковороді розтоплюємо вершкове масло. Масло краще брати хорошої якості, воно послужить основою для нашого соусу.

Крок - 3
04

На розтоплене масло викладаємо філе, обсмажуємо 5 хвилин з одного боку на середньому вогні. Перевертаємо філе і ще обсмажуємо 5 - 7 хвилин, поки вони не стануть білими посередині і злегка коричневими зовні.

Крок - 4
05

Викладаємо підсмажене філе індички на тарілку, а поки займемося соусом. У сковороду з залишившимся після смаження маслом додаємо мариновані каперси. Вони додадуть соусу приємну кислинку і пікантність.

Крок - 5
06

До каперсів підливаємо готовий курячий бульйон. Приготуємо соус протягом 5-7 хвилин, поки він не зменшиться і не загусне.

Крок - 6
07

До увареного соусу додаємо сік лимона. Він прекрасно поєднується з каперсами і дасть заграти нашому соусу новими гранями. Дамо закипіти і викладаємо в соус підсмажене філе.

Крок - 7
08

Петрушку миємо, даємо стекти воді і дрібно нарізаємо. Посипаємо петрушкою філе в соусі. На кожне філе зверху викладаємо по колечку лимона. І готуємо всі разом всього пару хвилин, щоб вони як слід прогрілися.

Крок - 8
09

На сервірувальну тарілку викладаємо наш ескалоп і поливаємо соусом. Прикрашаємо часточками лимона. Гарніром нам послужать запечені овочі такі як морква в кунжуті і буряк. Також підійдуть і інші ваші улюблені овочі. Гарніром може послужити і відварений рис або картопляне пюре.

Крок - 9
10

Можна попередньо нарізати ескалоп на порційні шматочки і подавати на стіл. Ніжний і смачний ескалоп готовий радувати ваші рецептори незабутнім смаком. Вам залишається просто насолоджуватися!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Гречана каша с грибами - покроковий рецепт, фото 1 Гречана каша с грибами 25 2 2 з 5 - детальніше -
Форшмак з морквою - покроковий рецепт, фото 1 Форшмак з морквою 65 6 3 з 5 - детальніше -
Салат соняшник класичний - покроковий рецепт, фото 1 Салат соняшник класичний 45 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Печиво у формі на газу - покроковий рецепт, фото 1 Печиво у формі на газу 30 4 2 з 5 - детальніше -
М’ясо по-французьки в духовці - покроковий рецепт, фото 1 М’ясо по-французьки в духовці 50 4 3 з 5 - детальніше -
Коржі з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Коржі з м’ясом 95 3 3 з 5 - детальніше -
Бананово-грушевий смузі - покроковий рецепт, фото 1 Бананово-грушевий смузі 35 1 1 з 5 - детальніше -