Укр
Рус
thermomix thermomix
thermomix
thermomix
Эскалоп Другі страви Австрійська кухня

Ескалоп з грибами

( 4.5625 4 516 16 оцінок)
1566 - переглядів
40 хвилинпорцій - 2складність - 3 з 5
Ескалоп з грибами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Австрійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

У кулінарії різних народів ескалоп називають рівний шматок м'яса товщиною 1-1,5 см, нарізаний поперек волокон. Він не пасерують, а обсмажується на грилі або сковороді. Його поливають м'ясним соком або підливою і рясно гарнірують. М'ясо використовують зазвичай свинину або телятину, але ми не шукаємо простих рішень. Сьогодні ми відступимо від канонів і приготуємо ніжний і неймовірно смачний курячий ескалоп з грибною підливою.

Інгредієнти

  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Борошно 2 ст.л
  • Оливкова олія 100 г.
  • Вино біле сухе 100 г.
  • Бульйон 1 1/2 скл.
  • Печериці 300 г.
  • Куряче філе 2 шт.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Приготуємо підливу з грибів для нашого ескалопа. Для початку ставимо глибоку сковороду на вогонь і наливаємо оливкову олію Вирхен екстра (дуже ароматна). Трохи прогріваємо.

Крок - 1
02

Очищаємо від лушпиння і миємо ріпчасту цибулю. Нарізаємо невеликими кубиками. Додаємо її в сковороду і, помішуючи, обсмажуємо до золотистого кольору.

Крок - 2
03

Ретельно промиваємо гриби печериці під проточною водою, щоб вимити весь пісок і частки землі. Даємо воді стекти і злегка просушуємо. Нарізаємо тонкими пластинками. Додаємо в сковороду з підрум'яненою цибулею. Обсмажуємо на середньому вогні, постійно помішуючи.

Крок - 3
04

До обсмажених грибів додаємо сухе біле вино, добре перемішуємо, зменшуємо вогонь і тушкуємо поки вино випарується.

Крок - 4
05

Далі, коли вина практично не залишилося, додаємо пшеничне борошно. Лопаткою добре перемішуємо, щоб мука рівномірно розподілилася.

Крок - 5
06

Підливаємо цівкою готовий курячий бульйон до печериць. Одночасно помішуючи лопаткою, щоб борошно не взялося грудками.

Крок - 6
07

На великий вогонь ставимо сковорідку гриль. Даємо їй гарненько прогрітися. Наливаємо на прогрітий гриль оливкову олію. Силіконовим пензликом розподіляємо по всій поверхні сковороди гриль. Викладаємо на гриль підготовлене куряче філе. Його треба попередньо помити, підсушити паперовим рушником і нарізати на порційні, рівні шматки.

Крок - 7
08

Коли одна сторона філе обсмажити, перевертаємо. Потім солимо і посипаємо чорним меленим перцем. Філе дожаріваем зі зворотного боку до готовності.

Крок - 8
09

Повернемося до нашої підливі з печерицями. Завадимо і спробуємо на готовність наш соус. По готовності вимикаємо.

Крок - 9
10

На порційну тарілку викладаємо наш ескалоп з курячого філе і рясно поливаємо грибним соусом. Це просто, швидко і смачно! Радуйте ваших рідних хоч кожен день.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Ескалоп в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Ескалоп в духовці 45 2 3 з 5 - детальніше -
Ескалоп з телятини - покроковий рецепт, фото 1 Ескалоп з телятини 60 4 3 з 5 - детальніше -
Ескалоп зі свинини - покроковий рецепт, фото 1 Ескалоп зі свинини 60 2 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Курча тютюну в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Курча тютюну в духовці 90 4 3 з 5 - детальніше -
Канапе - покроковий рецепт, фото 1 Канапе 20 2 2 з 5 - детальніше -
Роли з крабом в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Роли з крабом в домашніх умовах 70 3 3 з 5 - детальніше -