У кулінарії різних народів ескалоп називають рівний шматок м'яса товщиною 1-1,5 см, нарізаний поперек волокон. Він не пасерують, а обсмажується на грилі або сковороді. Його поливають м'ясним соком або підливою і рясно гарнірують. М'ясо використовують зазвичай свинину або телятину, але ми не шукаємо простих рішень. Сьогодні ми відступимо від канонів і приготуємо ніжний і неймовірно смачний курячий ескалоп з грибною підливою.
Приготуємо підливу з грибів для нашого ескалопа. Для початку ставимо глибоку сковороду на вогонь і наливаємо оливкову олію Вирхен екстра (дуже ароматна). Трохи прогріваємо.
Очищаємо від лушпиння і миємо ріпчасту цибулю. Нарізаємо невеликими кубиками. Додаємо її в сковороду і, помішуючи, обсмажуємо до золотистого кольору.
Ретельно промиваємо гриби печериці під проточною водою, щоб вимити весь пісок і частки землі. Даємо воді стекти і злегка просушуємо. Нарізаємо тонкими пластинками. Додаємо в сковороду з підрум'яненою цибулею. Обсмажуємо на середньому вогні, постійно помішуючи.
До обсмажених грибів додаємо сухе біле вино, добре перемішуємо, зменшуємо вогонь і тушкуємо поки вино випарується.
Далі, коли вина практично не залишилося, додаємо пшеничне борошно. Лопаткою добре перемішуємо, щоб мука рівномірно розподілилася.
Підливаємо цівкою готовий курячий бульйон до печериць. Одночасно помішуючи лопаткою, щоб борошно не взялося грудками.
На великий вогонь ставимо сковорідку гриль. Даємо їй гарненько прогрітися. Наливаємо на прогрітий гриль оливкову олію. Силіконовим пензликом розподіляємо по всій поверхні сковороди гриль. Викладаємо на гриль підготовлене куряче філе. Його треба попередньо помити, підсушити паперовим рушником і нарізати на порційні, рівні шматки.
Коли одна сторона філе обсмажити, перевертаємо. Потім солимо і посипаємо чорним меленим перцем. Філе дожаріваем зі зворотного боку до готовності.
Повернемося до нашої підливі з печерицями. Завадимо і спробуємо на готовність наш соус. По готовності вимикаємо.
На порційну тарілку викладаємо наш ескалоп з курячого філе і рясно поливаємо грибним соусом. Це просто, швидко і смачно! Радуйте ваших рідних хоч кожен день.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти