Ескалоп - це з серії неймовірно смачних м'ясних страв. Тонкий шматок добре відбитого м'яса, обсмажений на вершковому маслі, що володіє чарівним ароматом, звичайно ж не залишить байдужим навіть вимогливих гурманів. Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати ескалоп в духовці. У цьому випадку м'ясо виходить ще більш м'яким, ніжним і соковитим. А зовнішність страви обов'язково справить враження своїм апетитним виглядом. Ескалоп виглядає красиво і нарядно, вишукано, і його сміливо можна подавати не тільки на сімейну вечерю, а й на будь-яке святкове застілля.
Хочу повідомити, що в нашому випадку м'ясо не обов'язково відбивати, воно і так чудово приготується, тому головний секрет успіху майбутнього шедевра кулінарії у виборі якісного м'яса. Обов'язково беремо хорошу свіжу свинину, бажано ту частину м'якоті, яка найбільше підходить для битків або в крайньому випадку, шматок шинки або ошийка. М'ясо ріжемо на 4 однакових відбивних, товщиною приблизно 2,5 см. Товщі брати не потрібно, так як потім буде проблемно добре прожарити в духовці.
Промиваємо м'ясо холодною водою й обсушуємо паперовим рушником, жир відрізати не варто і, як уже говорилося, відбивати хіба що зовсім небагато.
Отже, викладаємо шматки свинини в лоток і поливаємо оливковою олією, розтираємо масло руками і перевернувши на іншу сторону, змащуємо теж.
У маленьку мисочку засипаємо сіль, потім додаємо мелений перець, а так само часниковий порошок. Ще кидаємо трохи меленої паприки і чайною ложкою перемішуємо все в однорідну смесь.Такім чином, приправа для м'яса готова.
Посипаємо приготовленою сумішшю приправ шматки свинини і заправляємо всі боки. Після цього викладаємо свинячі відбивні на підготовлений лист. Змащувати деко ніяким жиром немає необхідності, так як м'ясо буде мати достатню кількість жиру.
Розміщуємо деко з м'ясом в духовку, розігріту попередньо до 200 градусів. Випікаємо ескалоп в духовці протягом 15, максимум 20 хвилин. За цей час м'ясо досить запечеться.
Діставши деко з нашою стравою з духовки, залишаємо свинину постояти ще хвилин 5. Після цього викладаємо ескалоп на тарілки і подаємо до столу з брокколі. Подавайте страву гарячою і насолоджуйтеся неймовірно смачним, соковитим і ароматним м'ясом. Гарнір до цього м'ясного шедевра зовсім не обов'язковий, його чудово можна вживати з білим хлібом або скибочкою багета.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти