Ескалоп - це дуже простий і швидкий рецепт міланського походження. Його можна приготувати з яловичини або свинини, навіть з курки. У цій м'ясній страві є практично все: просто, ситно, недорого і всім подобається. Страва, якою можна насолоджуватися в дитинстві.
Покладіть шматки м'яса (в цьому рецепті можете використовувати яловичину або свинину) в пакет і акуратно відбийте їх кухонним молотком.
Потім викладіть відбиті шматки м'яса на обробну дошку і рясно приправте сіллю і чорним меленим перцем.
Тепер кожен шматок м'яса спочатку добре умокніть в заздалегідь просіяне борошно, видаляючи надлишки. Далі умокніть шматки в попередньо збите куряче яйце. І, нарешті, акуратно викачайте в панірувальні сухарі.
Надішліть велику сковороду на плиту, налийте в неї оливкову олію і максимально прогрійте. Покладіть в сковороду м'ясо, можна навіть по одному шматку, щоб добре прожарити з усіх боків. Смажте ескалоп на сковороді з великою кількістю оливкової олії першого холодного віджиму. Масло має бути дуже гарячим. Готуйте м'ясо спочатку з одного боку, а коли воно підрум'яниться по своєму смаку, переверніть обережно, щоб приготувати з іншого боку.
Обсмажені шматки м'яса залиште на час на кухонному папері, щоб усунути зайве масло.
Ця м'ясна страва допускає всілякі гарніри. Один з найтиповіших - це картопляний салат з петрушкою. Отже, для початку поріжте заздалегідь вимиту свіжу петрушку, покладіть її в миску і змішайте з невеликою кількістю оливкової олії першого холодного віджиму.
Приправте вже приготовану заздалегідь картоплю (великими часточками), сіллю і чорним меленим перцем за смаком, потім охолодіть овоч до кімнатної температури. Додайте в картоплю масло з петрушкою і добре перемішайте до об'єднання інгредієнтів.
Ще одне доповнення, яке зазвичай не відсутнє при подачі цього ескалопа, - це часточка лимона, яку покладіть до м'яса безпосередньо перед їжею. Подавайте ескалоп з картоплею і петрушкою, а також часточками лимона. В якості соусу можете додати майонез, кетчуп або все, що ви хочете або є вдома.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти