Ескалоп - це загальна назва, що позначає м'ясну страву. Вважається справжнім гастрономічним шедевром. Являє собою рівний, тонкий пласт м'яса, обсмажений на вершковому маслі. У класичному варіанті ескалоп найчастіше готують зі свинини або яловичини, але не гірше він і з інших видів м'яса, наприклад курятини. Курячий ескалоп виходить неймовірно м'яким, ніжним і соковитим. Страва універсальна, так як підходить дорослим і дітям. Дуже добре виглядає з будь-яким гарніром. Крім того, готується просто і швидко.
Курячий ескалоп - cтрава, яку зовсім не складно приготувати. Курятина сама по собі продукт, який ідеально підходить для готування, але для цього потрібно знати деякі нюанси, щоб страва вийшла дійсно якісною. Отже, для початку обробимо куряче філе на шматки. Ідеально підійде куряча грудка, яку розрізаємо вздовж на 4 частини, зачищаємо від плівок і прошарків жиру, миємо, сушимо паперовими рушниками, а потім відбиваємо дерев'яним молотком.
Для цього на обробну дошку кладемо харчову плівку, на неї поміщаємо шматки м'яса і знову покриваємо плівкою. Курятина - це дуже ніжне м'ясо, тому в процесі відбивання, воно може пошкодитися і просто розлізеться, а ось загорнутим в плівку, чудово збереже форму.
Після того, як ми відіб'ємо курятину, займемося приготуванням маринаду. Зазвичай для приготування ескалопа м'ясо не маринують попередньо і обсмажують на вершковому маслі. Але ми пропонуємо трошки інший варіант, який нітрохи не гірше традиційного.
Очистимо зубчики часнику і подрібнимо їх. В окрему ємність кидаємо цей часник, додаємо сіль, мелений перець і орегано. 77 Потім наливаємо звичайну воду, соєвий соус, а також лимонний сік. Перемішуємо все це, а потім вливаємо оливкову олію, постійно помішуючи вміст.
Тепер миємо зелень кінзи і дрібно її шаткуємо, а потім кидаємо в маринад і ретельно перемішуємо. У нас виходить масляниста суміш з спецій, в яку ми викладаємо наші шматочки відбитої курятини. Не потрібно чекати, поки вони промаринується, декількох секунд буде цілком достатньо, щоб курятина переповнилася смаком маринаду.
На вогонь ставимо сковорідку. Оскільки ми використовуємо оливкову олію, то вершкове масло для обсмажування нам не потрібно. Просто викладаємо шматок м'яса на розігріту сковорідку і обсмажуємо його з обох сторін по 2-3 хвилини, поки вони не зарум'яняться.
Готову курятину знімаємо з пательні і викладаємо на тарілку. Ескалоп курячий готовий до вживання. М'ясо соковите, ніжне, ароматне. Подавати краще гарячим. Ця страва відмінно виглядає з будь-яким гарніром, але особливо смачно з салатом зі свіжої зелені і овочів. Накривайте на стіл і швидше насолодитеся неймовірно смачноюі такою простою в приготуванні м'ясною стравою.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти