Укр
Рус
Эскалоп Другі страви Австрійська кухня

Ескалоп курячий

( 4.9167 4 512 12 оцінок)
1594 - переглядів
40 хвилинпорцій - 4складність - 2 з 5
Ескалоп курячий - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Австрійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Ескалоп - це загальна назва, що позначає м'ясну страву. Вважається справжнім гастрономічним шедевром. Являє собою рівний, тонкий пласт м'яса, обсмажений на вершковому маслі. У класичному варіанті ескалоп найчастіше готують зі свинини або яловичини, але не гірше він і з інших видів м'яса, наприклад курятини. Курячий ескалоп виходить неймовірно м'яким, ніжним і соковитим. Страва універсальна, так як підходить дорослим і дітям. Дуже добре виглядає з будь-яким гарніром. Крім того, готується просто і швидко.

Інгредієнти

  • Куряча грудка 500 г.
  • Часник 2 зуб.
  • Сіль за смаком
  • Орегано 1 ч.л
  • Перець чорний мелений за смаком
  • сік лимонний 3 ст.л
  • Соєвий соус 1 ст.л
  • Оливкова олія 3 ст.л
  • Вода 2 ст.л
  • Кінза 1 пуч.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Курячий ескалоп - cтрава, яку зовсім не складно приготувати. Курятина сама по собі продукт, який ідеально підходить для готування, але для цього потрібно знати деякі нюанси, щоб страва вийшла дійсно якісною. Отже, для початку обробимо куряче філе на шматки. Ідеально підійде куряча грудка, яку розрізаємо вздовж на 4 частини, зачищаємо від плівок і прошарків жиру, миємо, сушимо паперовими рушниками, а потім відбиваємо дерев'яним молотком.

Крок - 1
02

Для цього на обробну дошку кладемо харчову плівку, на неї поміщаємо шматки м'яса і знову покриваємо плівкою. Курятина - це дуже ніжне м'ясо, тому в процесі відбивання, воно може пошкодитися і просто розлізеться, а ось загорнутим в плівку, чудово збереже форму.

Крок - 2
03

Після того, як ми відіб'ємо курятину, займемося приготуванням маринаду. Зазвичай для приготування ескалопа м'ясо не маринують попередньо і обсмажують на вершковому маслі. Але ми пропонуємо трошки інший варіант, який нітрохи не гірше традиційного.

Крок - 3
04

Очистимо зубчики часнику і подрібнимо їх. В окрему ємність кидаємо цей часник, додаємо сіль, мелений перець і орегано. 77 Потім наливаємо звичайну воду, соєвий соус, а також лимонний сік. Перемішуємо все це, а потім вливаємо оливкову олію, постійно помішуючи вміст.

Крок - 4
05

Тепер миємо зелень кінзи і дрібно її шаткуємо, а потім кидаємо в маринад і ретельно перемішуємо. У нас виходить масляниста суміш з спецій, в яку ми викладаємо наші шматочки відбитої курятини. Не потрібно чекати, поки вони промаринується, декількох секунд буде цілком достатньо, щоб курятина переповнилася смаком маринаду.

Крок - 5
06

На вогонь ставимо сковорідку. Оскільки ми використовуємо оливкову олію, то вершкове масло для обсмажування нам не потрібно. Просто викладаємо шматок м'яса на розігріту сковорідку і обсмажуємо його з обох сторін по 2-3 хвилини, поки вони не зарум'яняться.

Крок - 6
07

Готову курятину знімаємо з пательні і викладаємо на тарілку. Ескалоп курячий готовий до вживання. М'ясо соковите, ніжне, ароматне. Подавати краще гарячим. Ця страва відмінно виглядає з будь-яким гарніром, але особливо смачно з салатом зі свіжої зелені і овочів. Накривайте на стіл і швидше насолодитеся неймовірно смачноюі такою простою в приготуванні м'ясною стравою.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Эскалоп из индейки - покроковий рецепт, фото 1 Эскалоп из индейки 45 2 2 з 5 - детальніше -
Эскалоп из свинины в духовке - покроковий рецепт, фото 1 Эскалоп из свинины в духовке 45 2 3 з 5 - детальніше -
Эскалоп из свинины - покроковий рецепт, фото 1 Эскалоп из свинины 60 2 2 з 5 - детальніше -
Эскалоп из курицы - покроковий рецепт, фото 1 Эскалоп из курицы 45 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Суп харчо с томатной пастой - покроковий рецепт, фото 1 Суп харчо с томатной пастой 65 6 4 з 5 - детальніше -
Сельдь под шубой в форме рыбы - покроковий рецепт, фото 1 Сельдь под шубой в форме рыбы 50 4 3 з 5 - детальніше -
Слоеное дрожжевое тесто - покроковий рецепт, фото 1 Слоеное дрожжевое тесто 100 1 3 з 5 - детальніше -