Укр
Рус
Еклери Десерти Італійська кухня

Еклер з масляним кремом

( 4.9583 4 524 24 оцінки)
2672 - переглядів
50 хвилинпорцій - 5складність - 2 з 5
Еклер з масляним кремом - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня, Українська кухня, Французька кухня, Американська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

У цьому рецепті ми приготуємо еклери з масляним кремом. Вони наповнені так само карамельним ганашем і білим шоколадом. Цей ганаш неймовірно гарний, і в ньому немає нічого складного. Колір, текстура і особливо смак цього ганаша нагадають вам безліч цукерок. На додаток до ідеальної начинки для цих еклерів, він також ідеально підходить для іншої будь-якої випічки.

Інгредієнти

  • Шоколад білий 100 г.
  • Глюкоза 60 г.
  • Яйце 4 шт.
  • Борошно 200 г.
  • Сіль 4 г.
  • Вершкове масло 220 г.
  • Вода 160 мл.
  • Маскарпоне 140 г.
  • Шоколад темний 90 г.
  • Цукор 160 г.
  • Жовток 3 шт.
  • Вершки 20 % 300 мл.
  • Молоко 260 мл.
  • Желе 6 г.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Замочіть листя желатину в дуже холодній воді, поки вони не розмягчаться. Добре злийте зайву воду і зарезервуйте. У середній мисці збийте жовтки з цукром. У маленькій каструлі доведіть молоко до кипіння, додайте вершки і поступово додайте утворену суміш у збиті жовтки, помішуючи.

Крок - 1
02

Перекладіть приготовлену суміш в каструлю, відправте на плиту і готуйте на повільному вогні, постійно помішуючи, поки вона не загусне, при температурі близько 82 градусів. Потім вимкніть вогонь і додайте в каструлю раніше підготовлений желатин, помішуючи до повного розчинення.

Крок - 2
03

Покладіть розколотий шоколад в невелику миску, і розлийте гарячу суміш по шоколаду. Змішайте все до об'єднання інгредієнтів.

Крок - 3
04

Далі додайте в коричневу суміш сир маскарпоне, перемішуючи кухонною лопаткою, до отримання однорідного і досить густого крему. Дайте охолонути утвореній масі до кімнатної температури.

Крок - 4
05

Потім додайте в миску вершки, заздалегідь збиті до піків, поступово додаючи їх в суміш маскарпоне і шоколаду, спочатку частину, а потім і все інше. Накрийте миску харчовою плівкою і відправте в холодильник на пару годин.

Крок - 5
06

У каструлю на середньому вогні залийте воду, молоко, засипте цукор, масло і сіль. Нагрівайте, періодично помішуючи, поки масло не розплавиться. Додайте вогонь, і коли суміш ледь досягне кипіння, додайте в суміш відразу всю муку, швидко енергійно перемішуючи. Продовжуйте помішувати тісто, поки воно не з'єднається і не почне відділятися від стінок ємності. Тепер вимкніть вогонь і помішуйте, поки не вийде однорідне тісто.

Крок - 6
07

Тим часом розігрійте духовку до 180 градусів. Перемістіть тісто в чашу блендера або тістоміса. Далі поступово включіть в тісто заздалегідь збиті яйця, збиваючи на низькій швидкості. Замішуйте тісто до тих пір, поки воно не стане гладким.

Крок - 7
08

Перекладіть заварне тісто в кондитерський мішок з металевою зіркоподібною насадкою. Застеліть деко пергаментним папером. За допомогою похилого рукава видавіть тісто у вигляді заготовок однакового розміру, залишаючи між ними відстань, так як в духовці вони надуваються досить. Обприскайте еклери масляним спреєм (не обов'язково) і залишіть на 5 хвилин.

Крок - 8
09

Коли духовка вже нагріється, відправте в неї деко, і випікайте еклери протягом 20 хвилин при температурі 180 градусів. Після закінчення цього часу понизьте градус до 160 і запікайте ще 15 хвилин. Потім вийміть еклери і дайте їм повністю охолонути на стійці.

Крок - 9
10

Тепер у середню миску покладіть подрібнений білий шоколад і масло. У каструлі доведіть до кипіння вершки і глюкозний сироп.

Крок - 10
11

В іншій каструлі робите карамель з сухим цукром. Для цього помістіть в каструлю весь цукор на повільному вогні і даєте йому повільно танути, поки не отримаєте карамель бурштинового кольору (світло-руса).

Крок - 11
12

Потім додайте в масу, що утворилася дуже повільно суміш гарячого крему. Помішуючи акуратно. Зніміть каструлю з вогню і вилийте суміш на шоколад і масло. Добре перемішайте, поки не отримаєте гладку текстуру. Дайте охолонути до кімнатної температури.

Крок - 12
13

Потім додайте в суміш розм'якшене масло і трохи солі. Перемішайте все з допомогою ручного міксера або вінчика, поки вміст не стане дуже гладким. Перемістіть карамельний ганаш в кондитерський мішок з маленькою гладкою насадкою.

Крок - 13
14

Акуратно зріжте в еклері верхню частину. Заповніть внутрішню частину еклерів карамельним ганашем.

Крок - 14
15

Далі витягніть шоколадний маскарпоне з холодильника. Ви побачите, що воно стало злегка застиглим. Ще раз кілька секунд збийте добре шоколадний маскарпоне, поки знову не вийде гладка текстура.

Крок - 15
16

Перемістіть крем в кондитерський мішок, оснащений металевою зіркоподібною насадкою. Покрийте поверхню еклерів кремом, утворюючи спіраль. Прикрасьте за смаком шоколадними дисками або гранульованим хрустким мигдалем і подавайте до столу чудовий еклер з масляним кремом.

Крок - 16

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Эклер домашний - покроковий рецепт, фото 1 Эклер домашний 50 3 3 з 5 - детальніше -
Лучший рецепт эклера - покроковий рецепт, фото 1 Лучший рецепт эклера 50 3 3 з 5 - детальніше -
Воздушный эклер - покроковий рецепт, фото 1 Воздушный эклер 65 2 3 з 5 - детальніше -
Эклер классический - покроковий рецепт, фото 1 Эклер классический 55 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Паста карбонара простой рецепт - покроковий рецепт, фото 1 Паста карбонара простой рецепт 50 4 3 з 5 - детальніше -
Булочка с изюмом - покроковий рецепт, фото 1 Булочка с изюмом 75 1 3 з 5 - детальніше -
Узвар с медом - покроковий рецепт, фото 1 Узвар с медом 30 1 2 з 5 - детальніше -