У цьому рецепті ми приготуємо еклери з масляним кремом. Вони наповнені так само карамельним ганашем і білим шоколадом. Цей ганаш неймовірно гарний, і в ньому немає нічого складного. Колір, текстура і особливо смак цього ганаша нагадають вам безліч цукерок. На додаток до ідеальної начинки для цих еклерів, він також ідеально підходить для іншої будь-якої випічки.
Замочіть листя желатину в дуже холодній воді, поки вони не розмягчаться. Добре злийте зайву воду і зарезервуйте. У середній мисці збийте жовтки з цукром. У маленькій каструлі доведіть молоко до кипіння, додайте вершки і поступово додайте утворену суміш у збиті жовтки, помішуючи.
Перекладіть приготовлену суміш в каструлю, відправте на плиту і готуйте на повільному вогні, постійно помішуючи, поки вона не загусне, при температурі близько 82 градусів. Потім вимкніть вогонь і додайте в каструлю раніше підготовлений желатин, помішуючи до повного розчинення.
Покладіть розколотий шоколад в невелику миску, і розлийте гарячу суміш по шоколаду. Змішайте все до об'єднання інгредієнтів.
Далі додайте в коричневу суміш сир маскарпоне, перемішуючи кухонною лопаткою, до отримання однорідного і досить густого крему. Дайте охолонути утвореній масі до кімнатної температури.
Потім додайте в миску вершки, заздалегідь збиті до піків, поступово додаючи їх в суміш маскарпоне і шоколаду, спочатку частину, а потім і все інше. Накрийте миску харчовою плівкою і відправте в холодильник на пару годин.
У каструлю на середньому вогні залийте воду, молоко, засипте цукор, масло і сіль. Нагрівайте, періодично помішуючи, поки масло не розплавиться. Додайте вогонь, і коли суміш ледь досягне кипіння, додайте в суміш відразу всю муку, швидко енергійно перемішуючи. Продовжуйте помішувати тісто, поки воно не з'єднається і не почне відділятися від стінок ємності. Тепер вимкніть вогонь і помішуйте, поки не вийде однорідне тісто.
Тим часом розігрійте духовку до 180 градусів. Перемістіть тісто в чашу блендера або тістоміса. Далі поступово включіть в тісто заздалегідь збиті яйця, збиваючи на низькій швидкості. Замішуйте тісто до тих пір, поки воно не стане гладким.
Перекладіть заварне тісто в кондитерський мішок з металевою зіркоподібною насадкою. Застеліть деко пергаментним папером. За допомогою похилого рукава видавіть тісто у вигляді заготовок однакового розміру, залишаючи між ними відстань, так як в духовці вони надуваються досить. Обприскайте еклери масляним спреєм (не обов'язково) і залишіть на 5 хвилин.
Коли духовка вже нагріється, відправте в неї деко, і випікайте еклери протягом 20 хвилин при температурі 180 градусів. Після закінчення цього часу понизьте градус до 160 і запікайте ще 15 хвилин. Потім вийміть еклери і дайте їм повністю охолонути на стійці.
Тепер у середню миску покладіть подрібнений білий шоколад і масло. У каструлі доведіть до кипіння вершки і глюкозний сироп.
В іншій каструлі робите карамель з сухим цукром. Для цього помістіть в каструлю весь цукор на повільному вогні і даєте йому повільно танути, поки не отримаєте карамель бурштинового кольору (світло-руса).
Потім додайте в масу, що утворилася дуже повільно суміш гарячого крему. Помішуючи акуратно. Зніміть каструлю з вогню і вилийте суміш на шоколад і масло. Добре перемішайте, поки не отримаєте гладку текстуру. Дайте охолонути до кімнатної температури.
Потім додайте в суміш розм'якшене масло і трохи солі. Перемішайте все з допомогою ручного міксера або вінчика, поки вміст не стане дуже гладким. Перемістіть карамельний ганаш в кондитерський мішок з маленькою гладкою насадкою.
Акуратно зріжте в еклері верхню частину. Заповніть внутрішню частину еклерів карамельним ганашем.
Далі витягніть шоколадний маскарпоне з холодильника. Ви побачите, що воно стало злегка застиглим. Ще раз кілька секунд збийте добре шоколадний маскарпоне, поки знову не вийде гладка текстура.
Перемістіть крем в кондитерський мішок, оснащений металевою зіркоподібною насадкою. Покрийте поверхню еклерів кремом, утворюючи спіраль. Прикрасьте за смаком шоколадними дисками або гранульованим хрустким мигдалем і подавайте до столу чудовий еклер з масляним кремом.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти