Укр
Рус
thermomix thermomix
Еклери Десерти Російська кухня

Еклер класичний

1200 - переглядів
55 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Еклер класичний - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Асортимент виробів з заварного тіста чималий, але мабуть, чи не провідна роль належить еклерам, цим неповторним, ні з чим не зрівнянним, приголомшливим десертам. На сьогоднішній день не знайдеш жодної, яка поважає себе кондитерської, де б не готували еклери. Незважаючи на те, що рецептів цих ласощів досить, об'єднує їх одне - відмінний смак, який підкорив мільйони ласунів. Якщо вам вже захотілося спробувати ці солодкі тістечка, а зробити самостійно недостатньо знань, розкрию хитрий секрет, як на власній кухні приготувати еклер класичний.

Інгредієнти

  • Вода 1/2 скл.
  • Молоко 2 1/2 скл.
  • Вершкове масло 12 ст.л
  • Цукор 3/4 скл.
  • Сіль 2 щіп.
  • Яйце 4 шт.
  • Борошно 1 скл.
  • Ваніль 2 шт.
  • Крохмаль 1/4 скл.
  • Жовток 4 шт.
  • Шоколад темний 115 г.
  • Вершки 20 % 1/2 скл.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Давайте спочатку приготуємо тісто. Поставте на плиту каструлю. Вилийте в неї молоко, воду, додайте вершкове масло, цукор і сіль, добре все перемішайте. Доведіть до кипіння на середньому вогні. Потім зніміть з вогню і висипте борошно. І відразу ж починайте інтенсивно перемішувати дерев'яною ложкою або лопаткою.

    Крок - 1
  2. 02

    Знову поставте каструлю на плиту на середній вогонь. Готуйте приблизно 1,5-2 хвилини, постійно перемішуючи, щоб частково випарувалася волога і заварилося борошно, або поки тісто не збереться в гладку кульку і не почне відставати від бортиків каструлі. Також на дні каструлі повинна утворитися тонка плівка, яка свідчить про готовність тіста.

    Крок - 2
  3. 03

    Перекладіть гаряче тісто у велику і суху миску. Візьміть міксер і збийте тісто на середній швидкості протягом 1 хвилини, щоб трохи охолодити його. Потім введіть в тісто яйця по одному, добре перемішуючи міксером. Збивайте до тих пір, поки тісто не стане гладким.

    Крок - 3
  4. 04

    Готове тісто перекладіть в кондитерський мішок з круглим наконечником. Потім видавіть еклери довжиною 10 сантиметрів, на відстані один від одного 2-3 сантиметри на деко змащений маслом або застелений пергаментним папером.

    Крок - 4
  5. 05

    Поставте листи з еклерами в духовку, розігріту до 200 градусів, випікайте 10 хвилин. Потім, не відкриваючи духовку, зменшіть температуру до 160 градусів і випікайте ще 30 хвилин або до утворення золотисто-коричневого кольору. Викладіть запечене тісто на решітку, щоб воно охололо.

    Крок - 5
  6. 06

    Тепер приготуйте крем для наповнення. Вилийте в каструлю молоко і додайте ванілін. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи, щоб на поверхні не утворилася плівка. Зніміть з плити.

    Крок - 6
  7. 07

    Візьміть суху, велику миску. Висипте в неї спочатку сухі інгредієнти: цукор, кукурудзяний крохмаль і сіль, перемішайте.

    Крок - 7
  8. 08

    Відокремте жовтки від білків. Покладіть до сухої суміші жовтки. Добре все перемішайте вінчиком до отримання однорідної консистенції. В отриману масу влийте тонкою цівкою гаряче молоко, постійно перемішуючи масу.

    Крок - 8
  9. 09

    Потім перелийте суміш назад в каструлю. Поставте на плиту і доведіть до кипіння, постійно збиваючи суміш вінчиком. Збивайте ще 30 секунд, поки маса не стане густою. Перекладіть густу масу в чисту миску і додайте до неї вершкове масло. Перемішайте до повного розчинення масла.

    Крок - 9
  10. 10

    Накрийте миску з кремом харчовою плівкою, виклавши її безпосередньо на поверхню крему. Дайте йому охолонути при кімнатній температурі, потім поставте в холодильник на 30 хвилин для повного охолодження. У нижній частині кожної труби зробіть отвори кондитерським наконечником.

    Крок - 10
  11. 11

    Дістаньте заварний крем з холодильника. Перекладіть його в кондитерський мішок з наконечником, яким ви робили отвори. Наповніть еклери.

    Крок - 11
  12. 12

    Тепер приготуйте шоколадну глазур. Помістіть подрібнений шоколад в термостійку миску. Нагрійте вершки в мікрохвильовці або на плиті. Влийте гарячі вершки в шоколад і дайте постояти пару хвилин. Потім все розмішайте до однорідного стану.

    Крок - 12
  13. 13

    Занурте верхню частину заповнених еклерів в шоколадну глазур, викладіть їх на решітку, щоб підсохла глазур. Готовими класичними еклерами пригощайте рідних і друзів. Смачного.

    Крок - 13

Оцінити рецепт