Укр
Рус
Еклери Десерти Російська кухня

Еклер класичний

( 4.9412 4 517 17 оцінок)
1227 - переглядів
55 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Еклер класичний - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Асортимент виробів з заварного тіста чималий, але мабуть, чи не провідна роль належить еклерам, цим неповторним, ні з чим не зрівнянним, приголомшливим десертам. На сьогоднішній день не знайдеш жодної, яка поважає себе кондитерської, де б не готували еклери. Незважаючи на те, що рецептів цих ласощів досить, об'єднує їх одне - відмінний смак, який підкорив мільйони ласунів. Якщо вам вже захотілося спробувати ці солодкі тістечка, а зробити самостійно недостатньо знань, розкрию хитрий секрет, як на власній кухні приготувати еклер класичний.

Інгредієнти

  • Вода 1/2 скл.
  • Молоко 2 1/2 скл.
  • Вершкове масло 12 ст.л
  • Цукор 3/4 скл.
  • Сіль 2 щіп.
  • Яйце 4 шт.
  • Борошно 1 скл.
  • Ваніль 2 шт.
  • Крохмаль 1/4 скл.
  • Жовток 4 шт.
  • Шоколад темний 115 г.
  • Вершки 20 % 1/2 скл.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Давайте спочатку приготуємо тісто. Поставте на плиту каструлю. Вилийте в неї молоко, воду, додайте вершкове масло, цукор і сіль, добре все перемішайте. Доведіть до кипіння на середньому вогні. Потім зніміть з вогню і висипте борошно. І відразу ж починайте інтенсивно перемішувати дерев'яною ложкою або лопаткою.

Крок - 1
02

Знову поставте каструлю на плиту на середній вогонь. Готуйте приблизно 1,5-2 хвилини, постійно перемішуючи, щоб частково випарувалася волога і заварилося борошно, або поки тісто не збереться в гладку кульку і не почне відставати від бортиків каструлі. Також на дні каструлі повинна утворитися тонка плівка, яка свідчить про готовність тіста.

Крок - 2
03

Перекладіть гаряче тісто у велику і суху миску. Візьміть міксер і збийте тісто на середній швидкості протягом 1 хвилини, щоб трохи охолодити його. Потім введіть в тісто яйця по одному, добре перемішуючи міксером. Збивайте до тих пір, поки тісто не стане гладким.

Крок - 3
04

Готове тісто перекладіть в кондитерський мішок з круглим наконечником. Потім видавіть еклери довжиною 10 сантиметрів, на відстані один від одного 2-3 сантиметри на деко змащений маслом або застелений пергаментним папером.

Крок - 4
05

Поставте листи з еклерами в духовку, розігріту до 200 градусів, випікайте 10 хвилин. Потім, не відкриваючи духовку, зменшіть температуру до 160 градусів і випікайте ще 30 хвилин або до утворення золотисто-коричневого кольору. Викладіть запечене тісто на решітку, щоб воно охололо.

Крок - 5
06

Тепер приготуйте крем для наповнення. Вилийте в каструлю молоко і додайте ванілін. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи, щоб на поверхні не утворилася плівка. Зніміть з плити.

Крок - 6
07

Візьміть суху, велику миску. Висипте в неї спочатку сухі інгредієнти: цукор, кукурудзяний крохмаль і сіль, перемішайте.

Крок - 7
08

Відокремте жовтки від білків. Покладіть до сухої суміші жовтки. Добре все перемішайте вінчиком до отримання однорідної консистенції. В отриману масу влийте тонкою цівкою гаряче молоко, постійно перемішуючи масу.

Крок - 8
09

Потім перелийте суміш назад в каструлю. Поставте на плиту і доведіть до кипіння, постійно збиваючи суміш вінчиком. Збивайте ще 30 секунд, поки маса не стане густою. Перекладіть густу масу в чисту миску і додайте до неї вершкове масло. Перемішайте до повного розчинення масла.

Крок - 9
10

Накрийте миску з кремом харчовою плівкою, виклавши її безпосередньо на поверхню крему. Дайте йому охолонути при кімнатній температурі, потім поставте в холодильник на 30 хвилин для повного охолодження. У нижній частині кожної труби зробіть отвори кондитерським наконечником.

Крок - 10
11

Дістаньте заварний крем з холодильника. Перекладіть його в кондитерський мішок з наконечником, яким ви робили отвори. Наповніть еклери.

Крок - 11
12

Тепер приготуйте шоколадну глазур. Помістіть подрібнений шоколад в термостійку миску. Нагрійте вершки в мікрохвильовці або на плиті. Влийте гарячі вершки в шоколад і дайте постояти пару хвилин. Потім все розмішайте до однорідного стану.

Крок - 12
13

Занурте верхню частину заповнених еклерів в шоколадну глазур, викладіть їх на решітку, щоб підсохла глазур. Готовими класичними еклерами пригощайте рідних і друзів. Смачного.

Крок - 13

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Лучший рецепт эклера - покроковий рецепт, фото 1 Лучший рецепт эклера 50 3 3 з 5 - детальніше -
Эклер с масляным кремом - покроковий рецепт, фото 1 Эклер с масляным кремом 50 5 2 з 5 - детальніше -
Воздушный эклер - покроковий рецепт, фото 1 Воздушный эклер 65 2 3 з 5 - детальніше -
Эклер домашний - покроковий рецепт, фото 1 Эклер домашний 50 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Кукурузная каша - покроковий рецепт, фото 1 Кукурузная каша 30 5 2 з 5 - детальніше -
Закуска на шпажках с оливками - покроковий рецепт, фото 1 Закуска на шпажках с оливками 40 3 3 з 5 - детальніше -
Пюре на молоке - покроковий рецепт, фото 1 Пюре на молоке 40 6 2 з 5 - детальніше -