Укр
Рус
thermomix thermomix
Еклери Десерти Російська кухня

Еклер домашній

50 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Еклер домашній - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Еклери - це французький десерт, приготований з заварного тіста, наповнений кремом і покритий глазур'ю. Еклери краще їсти в день їх приготування, але вони непогано зберігаються і в холодильнику.

Інгредієнти

  • Вершки 20 % 150 мл.
  • Шоколад темний 200 г.
  • Сіль 1/2 ч.л
  • Вода 100 мл.
  • Молоко 100 мл.
  • Борошно пшеничне 125 г.
  • Ванілін 1 уп.
  • Вершкове масло 100 г.
  • Молоко 580 мл.
  • Крохмаль 40 г.
  • Цукор 80 г.
  • Яйце 8 шт.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Спочатку приготуйте крем для наповнення, щоб він був уже готовий, поки будуть випікатися еклери. Відокремте яєчні жовтки, білки не знадобляться, і помістіть їх в глибоку ємність. Додайте до жовтків цукор і збийте вінчиком до однорідного стану.

    Крок - 1
  2. 02

    Потім додайте кукурудзяний крохмаль і знову перемішайте, щоб не було грудок. Залийте молоко в каструлю, помістіть на плиту і закип'ятіть. Влийте в яєчну суміш близько третьої частини молока, ретельно і активно перемішайте.

    Крок - 2
  3. 03

    Потім вилийте суміш в молоко, що залишилося в каструлі і відправте її на плиту. Відварюйте крем, постійно помішуючи, поки він не почне загусати. Потім висипте ванілін і ретельно розмішайте до повного його розчинення.

    Крок - 3
  4. 04

    Перекладіть крем в чисту миску і дайте охолонути протягом 10 хвилин. Через цей час додайте вершкове масло і перемішайте поки масло не розчиниться. Потім покрийте миску харчовою плівкою, притискаючи її безпосередньо до поверхні крему, щоб запобігти утворенню скоринки. Приберіть миску з кремом в прохолодне місце для повного його охолодження.

    Крок - 4
  5. 05

    Увімкніть духовку на 180 градусів. Тепер займіться приготуванням тіста. Залийте в каструлю молоко, воду і досипте цукор, сіль і покладіть вершкове масло. Помістіть каструлю з інгредієнтами на плиту. Закип'ятіть суміш і відставте.

    Крок - 5
  6. 06

    Відразу ж висипте заздалегідь просіяне борошно і активно перемішуйте дерев'яною ложкою до однорідного стану. Потім поверніть каструлю на слабкий вогонь і, помішуючи, готуйте 1-2 хвилини, щоб витягнути вологу з тіста і поки воно не почне відставати від стінок каструлі. Зніміть тісто з плити, перекладіть в окрему миску і дайте трохи охолонути.

    Крок - 6
  7. 07

    Потім почніть по одному вводити яйця, обережно додаючи їх в масу, добре перемішуючи дерев'яною ложкою. Тісто має вийти гладким і однорідним. Візьміть кондитерський пакет з фігурною насадкою, одягніть на склянку і перекладіть в нього тісто.

    Крок - 7
  8. 08

    Застеліть деко пергаментним папером і покладіть тісто у вигляді смужок, довжиною 10-12 сантиметрів, потім присипте цукровою пудрою.

    Крок - 8
  9. 09

    Поставте деко в розігріту духовку, випікайте близько 40 хвилин. Через перші 10 хвилин відкрийте дверцята духовки на 2-3 міліметра, щоб вийшов пар. Решта 30 хвилин випікайте еклери з злегка відкритими дверцятами духовки до золотистого кольору. Через відведений час, вийміть еклери з духовки, проткніть кожен зубочисткою, щоб вийшов пар.

    Крок - 9
  10. 10

    Перекладіть на решітку і дайте охолонути. Потім зробіть три отвори на підставі кожного еклера, використовуючи наконечник, який одягається на кондитерський мішок. Вийміть крем з холодильника, зніміть плівку і перемішайте.

    Крок - 10
  11. 11

    Перекладіть крем в кондитерський мішок з насадкою. Заповніть остиглі еклери кремом, через пророблені отвори.

    Крок - 11
  12. 12

    Тепер приготуйте глазур. Розкришіть шоколад ножем або натріть на тертці. Перекладіть в миску.

    Крок - 12
  13. 13

    Вилийте вершки в каструлю і підігрійте, не кип'ятіть, на середньому вогні кілька хвилин. Залийте підігрітими вершками шоколад і дайте постояти пару хвилин. Потім розмішайте до повного розчинення шоколаду.

    Крок - 13
  14. 14

    Занурте верхівки еклерів в глазур і дайте застигнути. Смачного.

    Крок - 14

Оцінити рецепт