Дитячий суп з гарбуза містить не так багато інгредієнтів і при цьому виходить смачним, насиченим і кремовим. Діти зазвичай не люблять гарбуз, але в гарбузовому крем-супі він непомітний. Це відмінний спосіб познайомити малюків з цим продуктом і отримати від нього максимальну користь без скандалів і сліз. Як готується дитячий крем-суп з гарбуза, докладно описано в рецепті.
Гарбуз вимийте, розріжте навпіл і вийміть насіння. Очистіть м'якоть від шкірки і наріжте великими шматочками.
Закип'ятіть в каструлі воду і відправте туди шматочки гарбуза. Покришіть туди ж кубик курячого або овочевого бульйону і розмішайте, щоб він розчинився.
Коли вода знову закипить, накрийте каструлю кришкою і варіть гарбуз до м'якості. Зазвичай на це йде 10-15 хвилин.
Поки вариться гарбуз, очистіть від лушпиння цибулю і наріжте великими шматочками. Зубчики часнику очистіть від лушпиння і теж крупно поріжте.
Розігрійте на сковороді рослинне масло і обсмажуйте на ньому нарізані цибулю і часник протягом приблизно 5 хвилин. Овочі повинні дати апетитний аромат. Потім зніміть сковороду з плити і поки відставте.
Готовий гарбуз шумівкою перекладіть в чашу блендера. Туди ж відправте підсмажені цибулю з часником і влийте трохи бульйону, в якому варився гарбуз.
Перебийте овочі блендером в пюре. Час від часу доливайте потроху бульйон з каструлі, щоб відрегулювати консистенцію. Так ви зможете зробити суп більш рідким або густим - як більше подобається дитині.
Коли консистенція вас влаштує, спробуйте дитячий суп з гарбуза на смак і при необхідності додайте спеції (сіль, цукор, корицю). За бажанням можете влити в суп трохи вершків або сметани, щоб він став більш вершковим і кремовим. Подавайте до столу з кунжутною булочкою. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти