Укр
Рус
Яловичина Другі страви Казахська кухня

Димляма з яловичиною

( 4.8333 4 56 6 оцінок)

601 - переглядів
55 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Димляма з яловичиною - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Казахська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Димляма - це популярна м'ясо - овочева страва. Тушковані овочі з м'ясом і жиром найчастіше готують у великому казані на відкритому вогні. Але це можна зробити і на плиті в глибокій сковороді або каструлі з товстим дном. Спробуйте приготувати димляму з яловичиною в домашніх умовах. Впевнені, що це ситна і ароматна страва буде вам до смаку.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Димляма з яловичиною" (на 100 грам)

  • Білки5.8 гр.
  • Жири5.3 гр.
  • Вуглеводи4.6 гр.
  • Калорії93 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для того, щоб приготувати димляму з яловичиною, вам знадобиться каструля або глибока сковорода з товстим дном. Налийте в обрану вами ємність рослинне масло. Поставте на плиту, включіть середній вогонь, нехай масло нагріється.

Крок - 1
02

Виберіть шматочок свіжої яловичини. Обмийте його під холодною водою. Візьміть кухонну дошку і наріжте на ній м'ясо великими шматками. Киньте в розігріте масло.

Крок - 2
03

Візьміть потрібну кількість зубів часнику, очистіть їх від лушпиння, подрібніть дрібно гострим ножем на кухонній дошці. Додайте подрібнений часник в м'ясо. Посоліть і поперчіть чорним меленим перцем за смаком. Обсмажте шматки яловичини на середньому вогні, періодично помішуючи і прикриваючи кришкою каструлю.

Крок - 3
04

Коли м'ясо трохи підрум'яниться, відміряйте половину, від зазначеної в рецепті кількості, води і вилийте в каструлю до м'яса. Накрийте кришкою і залиште готуватися на маленькому вогні протягом 1 години.

Крок - 4
05

Ріпчасту цибулю почистіть, сполосніть під холодною водою. Наріжте шматочками середньої величини. Киньте в каструлю з яловичиною, ретельно перемішайте. Залиште готуватися буквально на 5 хвилин.

Крок - 5
06

Помиту і очищену морквину наріжте на великі скибочки. Відправте їх до м'яса з цибулею, добре перемішайте. Додайте ще частину води, накрийте кришкою і нехай готується протягом 20 хвилин.

Крок - 6
07

Поки продовжує тушкуватися яловичина, підготуйте картоплю. Помийте, почистіть від шкірки і розріжте кожен овоч на чотири частини. Киньте картоплю до м'яса. Додайте томатну пасту, перемішайте.

Крок - 7
08

Тепер в яловичину з овочами необхідно додати приправи. Киньте пару лаврових листів, мелений коріандр, сушений чебрець, паприку і бульйонний кубик. Вилийте решту води і залиште готуватися під кришкою ще на 30 - 40 хвилин.

Крок - 8
09

Тим часом, помийте перці, помідор і зелену цибулю. На кухонній дошці наріжте овочі великими квадратами, а цибулю тонкими кільцями. Поламайте чорний шоколад на більш дрібні частини. Коли прийде час, киньте в каструлю шматки помідора і перців, а також частину подрібненої зеленої цибулі та шоколад. Протушкуйте на слабкому вогні під кришкою фінальні 5 хвилин.

Крок - 9
10

Коли димляма з яловичиною буде готова, зніміть каструлю з вогню. Насипте в глибоку тарілку, посипте зверху подрібненою зеленою цибулею, подавайте в гарячому вигляді. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Полунична грядка - покроковий рецепт, фото 1 Полунична грядка 25 3 2 з 5 - детальніше -
Овочевий суп зі шпинатом - покроковий рецепт, фото 1 Овочевий суп зі шпинатом 45 6 2 з 5 - детальніше -
Італійський багет - покроковий рецепт, фото 1 Італійський багет 70 1 3 з 5 - детальніше -
Песто без сиру - покроковий рецепт, фото 1 Песто без сиру 45 2 2 з 5 - детальніше -