М'яка, смачна, розсипчаста під тиском вилки, в чудовій овочевої компанії ідеальна димляма - з точки зору смаку і часу, витраченого на її приготування. Це всього лише кілька простих дій на початку, а решта відбувається без наших рук і часу так, як готується страва в скороварці.
Приготуйте цю страву в скороварці, завдяки чому вона буде готова набагато швидше, але ви також можете спокійно випікати її в духовці при низькій температурі - довше, але ефект також буде задовільним. Для початку, вимийте холодною водою, висушіть і наріжте свинину як на гуляш.
Потім посипте м'ясо спеціями, посоліть і обережно втирайте, щоб свинина добре просочилася. Відкладіть свинину в сторону, а самі займіться овочами.
Отже, очистіть від лушпиння цибулю і часник. Можна обсмажити їх (для кращого смаку) або додати в сиру страву (вони будуть тушкуватися разом з м'ясом, повільно додаючи їм смак). В обох версіях страва має дуже хороший смак, але в цьому випадку обсмажувати не будемо. Отже, очищену цибулю наріжте дрібними кубиками. Покладіть половину подрібненої цибулі на дно посуду (скороварка, термостійке блюдо).
Накрийте цибулю в скороварці раніше всім приготованим м'ясом і покрийте свинину іншою цибулею. Додайте так само дрібно нарізаний або вичавлений через чеснокодавку часник.
Очистіть від нутрощів і хвостика болгарський перець червоного і жовтого кольору. Обидва перцю наріжте на обробній дошці, на маленькі смужки. Очистіть від шкірки моркву і наріжте тонкими півкільцями. Засипте подрібнені овочі над м'ясом і цибулею, створивши ще один шар.
За бажанням, додайте так само до решти продуктів подрібнені помідори (акуратно складіть їх між м'ясом і овочами, не порушуючи багатошаровість) або ж залийте все томатним соусом, і додайте зелень (трави) на свій смак. Якщо необхідно, залийте все ще невеликою кількістю води.
Скороварку щільно закрийте кришкою і готуйте на сильному вогні, поки клапан не закриється (близько 10 хвилин). Потім зменшіть вогонь і з цього моменту готуйте все близько години. Після закінчення цього часу вимкніть вогонь і залиште скороварку закритою. Потім зніміть кришку і страва готова. Подавайте приготовлену димляму гарячою до хліба, картоплі, крупах, рису і т. д. Приємного апетиту.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти