Укр
Рус
Рулети Випічка Французька кухня

Дріжджовий рулет з маком

( 5.0000 5 54 4 оцінки)

650 - переглядів
65 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Дріжджовий рулет з маком - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня, Польська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Дріжджовий рулет з маком - апетитна здобна випічка, ідеальне доповнення до молока або чаю. Рулет за цим рецептом виходить м'яким, пишним і ароматним. У ньому багато начинки, яка надає випічці приємний терпко-солодкий присмак.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Дріжджовий рулет з маком" (на 100 грам)

  • Білки6.9 гр.
  • Жири14.4 гр.
  • Вуглеводи33.6 гр.
  • Калорії297 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Спочатку приготуйте дріжджове тісто для рулету. Влийте в миску молоко і рослинне масло. Всипте цукор і сухі дріжджі. Перемішайте інгредієнти вінчиком до однорідності.

Крок - 1
02

В отриману суміш всипте частину борошна, перемішайте і залиште на 15 хвилин. Додайте в заготовку яйце, сіль, ванільний цукор і натуральний йогурт і ретельно вимішайте.

Крок - 2
03

Всипте половину, що залишилася борошна і розмішайте до однорідності. Додайте борошно, що залишилося і вимісіть тісто руками. Спочатку місіть в мисці, потім на робочій поверхні.

Крок - 3
04

Сформуйте з тіста кулю, покладіть в миску, накрийте харчовою плівкою і поставте в тепло на півгодини. Тісто, що підійшло знову гарненько вимісіть, сформуйте кулю, покладіть в миску, накрийте плівкою і поставте в тепло на 1 годину.

Крок - 4
05

Зробіть макову начинку. Влийте в каструлю молоко і доведіть до кипіння. Відразу ж всипте розмелений мак і цукровий пісок і перемішайте до однорідності. Зніміть каструлю з плити і остудіть начинку.

Крок - 5
06

Потім тісто розріжте на частини за кількістю рулетів (у нас 2) і розкачайте кожен шматочок в тонкий прямокутник.

Крок - 6
07

Рівномірно покрийте пласти остигнулою маковою начинкою і скрутіть рулетом.  

Крок - 7
08

Викладіть заготовки на застелений пергаментом деко, покрийте рушником і відставте на 30 хвилин.

Крок - 8
09

Зніміть рушник, накрийте деко з рулетами пергаментом і відправте в прогріту до 170 градусів духовку на 50 хвилин. Готову випічку вийміть з духовки, змастіть зверху розтопленим вершковим маслом і остудіть.

Крок - 9
10

Остиглий дріжджовий рулет з маком наріжте порційними шматочками - і насолоджуйтеся! Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Суп з фрикадельками - покроковий рецепт, фото 1 Суп з фрикадельками 60 7 3 з 5 - детальніше -
Сирний крем суп з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Сирний крем суп з куркою 30 5 2 з 5 - детальніше -
Гуляш по чеськи - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш по чеськи 90 6 3 з 5 - детальніше -
Кукурудзяна каша - покроковий рецепт, фото 1 Кукурудзяна каша 30 5 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Малиново манний пудинг - покроковий рецепт, фото 1 Малиново манний пудинг 60 4 3 з 5 - детальніше -
Аджика - покроковий рецепт, фото 1 Аджика 40 1 3 з 5 - детальніше -
Хумус з червоного перцю - покроковий рецепт, фото 1 Хумус з червоного перцю 35 1 2 з 5 - детальніше -