Дріжджові смажені пиріжки з картоплею - популярна страва російської кухні. У пиріжків, зроблених з даного рецепту, рум'яна кірочка, тонке тісто і багато начинки. Це дійсно дуже смачно. Спробуйте приготувати - і переконайтеся в цьому самі.
Посійте в миску борошно і зробіть поглиблення в центрі.
Підігрійте молоко приблизно до 30 градусів. Тепле молоко вилийте в окрему миску. Додайте сіль, цукор і всипте сухі дріжджі. Добре перемішайте ложкою.
Отриману дріжджову суміш вилийте в поглиблення в борошні.
Підігрійте воду і теж вилийте в поглиблення. Перемішайте тісто до однорідності. Спочатку мішайте ложкою, потім руками. Перекладіть грудку тіста на стіл і продовжуйте вимішувати, поки не вийде однорідна, злегка липка маса.
Оберніть тісто харчовою плівкою і залиште на 15-20 хвилин. За цей час воно збільшиться в об'ємі. Змастіть руки рослинним маслом і ще раз вимісіть тісто.
Вилийте трохи масла на стіл і знову вимісіть тісто. Воно стане еластичним, але липким. Змастіть миску рослинним маслом, перекладіть туди тісто і накрийте кришкою. Залиште в теплі на 1,5-2 години.
Тим часом приготуйте начинку. Картоплю вимийте, очистіть від шкірки і наріжте шматочками. Перекладіть картоплю в каструлю, залийте водою, посоліть і відваріть до готовності.
Варену картоплю перекладіть в миску і пюріруйте.
Поставте на плиту сковороду і розігрійте в ній рослинне масло. Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте тонкими півкільцями і обсмажте до золотистого.
Пересипте смажену цибулю в картопляне пюре і перемішайте. Заправте начинку сіллю і перцем. Якщо любите кріп, вимийте, подрібніть і додайте і його теж. Готову начинку закрийте харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі.
Поверхню столу змастіть рослинною олією і перекладіть туди тісто, що підійшло. Місіть протягом 2-3 хвилин. Готове тісто розділіть на однакові шматочки по кількості пиріжків.
Змастіть руки рослинним маслом і скачайте кожен шматочок в кульку. Знову змастіть стіл рослинним маслом. Руками розтягуйте кульки в коржі, кладіть в центр начинку і формуйте пиріжки.
Розігрійте на сковороді рослинне масло. Коли воно розжариться, викладайте пиріжки і обсмажуйте з обох сторін до рум'яної.
Готові пиріжки викладайте на тканинний або паперовий рушник, щоб він ввібрав жир. Дріжджові смажені пиріжки з картоплею за цим рецептом готуються просто, а виходять настільки смачними, що миттєво зникають зі столу. Смачного!
Випадкові рецепти