Укр
Рус
Пиріжки Випічка Українська кухня

Дріжджові смажені пиріжки з картоплею


- переглядів
85 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Дріжджові смажені пиріжки з картоплею - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Фінська кухня, Валлійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні , Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Дріжджові смажені пиріжки з картоплею - популярна страва російської кухні. У пиріжків, зроблених з даного рецепту, рум'яна кірочка, тонке тісто і багато начинки. Це дійсно дуже смачно. Спробуйте приготувати - і переконайтеся в цьому самі.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Дріжджові смажені пиріжки з картоплею" (на 100 грам)

  • Білки3.5 гр.
  • Жири10.8 гр.
  • Вуглеводи27.2 гр.
  • Калорії223 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт

01

Посійте в миску борошно і зробіть поглиблення в центрі.

Крок - 1
02

Підігрійте молоко приблизно до 30 градусів. Тепле молоко вилийте в окрему миску. Додайте сіль, цукор і всипте сухі дріжджі. Добре перемішайте ложкою.

Крок - 2
03

Отриману дріжджову суміш вилийте в поглиблення в борошні.

Крок - 3
04

Підігрійте воду і теж вилийте в поглиблення. Перемішайте тісто до однорідності. Спочатку мішайте ложкою, потім руками. Перекладіть грудку тіста на стіл і продовжуйте вимішувати, поки не вийде однорідна, злегка липка маса.

Крок - 4
05

Оберніть тісто харчовою плівкою і залиште на 15-20 хвилин. За цей час воно збільшиться в об'ємі. Змастіть руки рослинним маслом і ще раз вимісіть тісто.

Крок - 5
06

Вилийте трохи масла на стіл і знову вимісіть тісто. Воно стане еластичним, але липким. Змастіть миску рослинним маслом, перекладіть туди тісто і накрийте кришкою. Залиште в теплі на 1,5-2 години.

Крок - 6
07

Тим часом приготуйте начинку. Картоплю вимийте, очистіть від шкірки і наріжте шматочками. Перекладіть картоплю в каструлю, залийте водою, посоліть і відваріть до готовності.

Крок - 7
08

Варену картоплю перекладіть в миску і пюріруйте.

Крок - 8
09

Поставте на плиту сковороду і розігрійте в ній рослинне масло. Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте тонкими півкільцями і обсмажте до золотистого.

Крок - 9
10

Пересипте смажену цибулю в картопляне пюре і перемішайте. Заправте начинку сіллю і перцем. Якщо любите кріп, вимийте, подрібніть і додайте і його теж. Готову начинку закрийте харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі.

Крок - 10
11

Поверхню столу змастіть рослинною олією і перекладіть туди тісто, що підійшло. Місіть протягом 2-3 хвилин. Готове тісто розділіть на однакові шматочки по кількості пиріжків.

Крок - 11
12

Змастіть руки рослинним маслом і скачайте кожен шматочок в кульку. Знову змастіть стіл рослинним маслом. Руками розтягуйте кульки в коржі, кладіть в центр начинку і формуйте пиріжки.

Крок - 12
13

Розігрійте на сковороді рослинне масло. Коли воно розжариться, викладайте пиріжки і обсмажуйте з обох сторін до рум'яної.

Крок - 13
14

Готові пиріжки викладайте на тканинний або паперовий рушник, щоб він ввібрав жир. Дріжджові смажені пиріжки з картоплею за цим рецептом готуються просто, а виходять настільки смачними, що миттєво зникають зі столу. Смачного!

Крок - 14

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Брауні - покроковий рецепт, фото 1 Брауні 60 4 3 з 5 - детальніше -
Брауні класичний до чаю - покроковий рецепт, фото 1 Брауні класичний до чаю 70 5 3 з 5 - детальніше -
Суп курячий з брокколі - покроковий рецепт, фото 1 Суп курячий з брокколі 50 4 3 з 5 - детальніше -
Домашня піца на швидку руку - покроковий рецепт, фото 1 Домашня піца на швидку руку 40 3 3 з 5 - детальніше -