Це великий запечений дріжджовий пиріг з варенням в формі серця, що ідеально підходить для романтичної вечері в День Святого Валентина! Або просто запечіть його в звичайній сковороді і насолоджуйтеся їм в будь-який час.
У великій каструлі розігрійте високої жирності молоко, цукор, вершкове масло і сіль. Ретельно все перемішайте і варіть, поки вміст не розчиниться і не перетвориться в однорідну рідку масу.
Розмішайте в глибокій мисці просіяне борошно і дріжджі; пересипте в чашу блендера. Додайте раніше підготовлену суміш молока в чашу до суміші борошна. Потім додайте курячі яйця і ваніль.
Збивайте вміст чаші за допомогою електричного міксера на низькій швидкості протягом 30 секунд, зскрібаючи утворену масу зі сторін чаші в міру необхідності. Потім збийте вміст на високій швидкості протягом 3 хвилин. Накрийте утворене тісто і остудіть від 2 до 5 годин.
Змастіть форму для випічки (у формі серця невеликого розміру) вершковим маслом, перекладіть тісто в форму і розрівняйте рівномірно по всьому дну. Накрийте ємність і залиште вміст піднятися протягом години або поки не збільшиться вдвічі. Розігрійте духовку до 160 градусів.
По закінченню зазначеного часу відправте форму з тістом в розігріту духовку і випікайте від 30 до 35 хвилин або до золотистого кольору. Охолодіть корж у формі на решітці протягом 5 хвилин, потім вийміть з ємності і знову покладіть на решітку. Остудіть повністю.
Займіться приготуванням крему для пирога. У каструлі збийте молоко і просіяне борошно, готуючи на середньому вогні, поки вони не загустіють і не стануть бульбашковими. Зніміть відразу з вогню і додайте ваніль.
Перелийте утворену суміш в невелику миску; накрийте і дайте охолонути до кімнатної температури. У чаші міксера збийте вершкове масло, цукор і сіль, поки добре не змішаєте. Додайте охолоджену молочну суміш в чашу і збийте до однорідного стану.
Тепер розріжте охолоджений корж навпіл горизонтально; відкладіть верхню частину на час в сторону. Помістіть нижній шар розрізаного коржа на блюдо. Нанесіть кремову начинку на корж, а потім рясно розлийте варення по краях.
Помістіть верхній шар торта на начинку, розрізаною стороною вниз і подавайте готовий дріжджовий пиріг з варенням до столу, посипавши рясно цукровою пудрою.
Випадкові рецепти