Укр
Рус
Тісто Випічка Бельгійська кухня

Дріжджове тісто на молоці на сухих дріжджах

( 4.8000 4 55 5 оцінок)

761 - переглядів
50 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Дріжджове тісто на молоці на сухих дріжджах - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Бельгійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Не знаєте, як приготувати легке солодке тісто швидко? Спробуйте рецепт дріжджового тіста на молоці на сухих дріжджах. З цього тіста можна приготувати варіації ніжного, ароматного, повітряного і дуже смачного солодкого хліба або булочок.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Дріжджове тісто на молоці на сухих дріжджах" (на 100 грам)

  • Білки6.5 гр.
  • Жири9.8 гр.
  • Вуглеводи52.8 гр.
  • Калорії330 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування дріжджового тіста на молоці на сухих дріжджах, вам знадобиться глибока чиста миска, в якій вам буде зручно його замішувати. За допомогою мірного стакана відміряйте кількість борошна, яке зазначено в рецепті. Насипте борошно в миску і дерев'яною лопаткою зробіть в нього три поглиблення.

Крок - 1
02

В ямки, які ви зробили в борошні, насипте відповідну кількість цукру, солі і сухих дріжджів. Всі інгредієнти ретельно перемішайте тією ж дерев'яною лопаткою.

Крок - 2
03

Так само для даного рецепта вам знадобиться молоко. Молоко можна використовувати будь-якої жирності. Єдина умова, воно повинно бути теплим. Якщо молоко буде холодним або гарячим, дріжджі будуть погано піднімати тісто. Відміряйте потрібну кількість молока, налийте його в металевий кухлик, поставте на плиту і запаліть повільний вогонь. Так само молоко можна нагріти в мікрохвильовій печі. Головне - не перегріти! Вилийте тепле молоко в миску з сухими інгредієнтами.

Крок - 3
04

За допомогою дерев'яної лопатки ретельно перемішайте весь вміст миски. Тепер вам знадобиться велике куряче яйце. Бажано, щоб воно було не холодним. Тому заздалегідь дістаньте яйце з холодильника і покладіть на столі. Нехай нагріється до кімнатної температури. Розбийте яйце в чашку і за допомогою вилки або вінчика збийте до однорідного стану. Вилийте збите яйце в миску з тістом.

Крок - 4
05

Знову ретельно перемішайте всі інгредієнти в мисці дерев'яною лопаткою. На цьому етапі можна ще додати невелику кількість теплого молока. Але якщо вам не подобається липке тісто, то додатково його не добавляйте.Теперь киньте в тісто розм'якшене вершкове масло. Для цього попередньо дістаньте його з холодильника, щоб воно стало м'яким при кімнатній температурі. Знову за допомогою лопатки вмішайте вершкове масло в тісто до однорідного стану.

Крок - 5
06

Візьміть чисту миску, змастіть її рослинним маслом і перекладіть в неї тісто. Накрийте харчовою плівкою і поставте в тепле місце приблизно на 1 годину. Через даний час, дістаньте тісто з миски і перекладіть на робочу поверхню, посипану борошном. Дріжджове тісто на молоці на сухих дріжджах готове до подальшого використання. Смачного!

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Лагман по уйгурськи - покроковий рецепт, фото 1 Лагман по уйгурськи 85 4 4 з 5 - детальніше -
Кюфта бозбаш з яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Кюфта бозбаш з яловичини 85 4 3 з 5 - детальніше -
Квашена капуста по-грузинськи - покроковий рецепт, фото 1 Квашена капуста по-грузинськи 45 1 2 з 5 - детальніше -