Драники з картоплі — традиційна страва білоруської кухні, картопляні коржики або оладки. Готують їх з різноманітними добавками, у тому числі сиром, грибами, шинкою тощо. Але ми пропонуємо простий рецепт, найближчий до автентичного. Драники з картоплі вийдуть апетитними та хрусткими. Їх можна приготувати на сніданок або подати на обід або вечерю разом із овочевим салатом. Це справді смачно!
Підготуйте інгредієнти для драників. Картоплю вимийте та очистіть від шкірки. Ріпчасту цибулю звільніть від лушпиння. Яйце вимийте і розбийте у відповідну ємність.
Очищену картоплю натріть на тертці (бажано дрібної, щоб згодом вона швидше просмажилася). Терту картоплю викладіть у миску і відставте приблизно на 5 хвилин.
Ріпчасту цибулю наріжте дрібними кубиками.
Настояну картоплю викладіть в сито і відіжміть ложкою, стараючись, щоб вийшло якнайбільше рідини. Також можна віджати картоплю через марлю.
Після цього відправте картоплю в миску для змішування. Додайте подрібнену цибулю, яйце і борошно. Всипте на смак сіль і мелений перець.
Перемішайте інгредієнти до однорідності. Повинно вийти картопляне тісто середньої густоти.
Розігрійте на сковороді олію. Коли воно розжариться, столовою ложкою викладіть кілька порцій тіста (кількість залежить від розмірів сковорідки) і сформуйте коржики.
Смажте їх приблизно по 5 хвилин з кожного боку. Драники повинні апетитно зарум'янитися. Готові картопляні оладки викладіть на паперовий рушник, щоб позбутися надлишків жиру.
Відправте до сковороди нову партію драників. Продовжуйте смажити коржики, доки не закінчиться тісто. Подавайте драники із картоплі на стіл гарячими. Перед подачею присипте їх нарізаною тонкими кільцями зеленою цибулею. Як соус до драників ідеально підійде сметана. Якщо любите часник, додайте його. Смачного!
Випадкові рецепти