Укр
Рус
Деруни Другі страви Російська кухня

Драники з картоплі

( 5.0000 5 55 5 оцінок)

811 - переглядів
40 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Драники з картоплі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Білоруська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Драники з картоплі — традиційна страва білоруської кухні, картопляні коржики або оладки. Готують їх з різноманітними добавками, у тому числі сиром, грибами, шинкою тощо. Але ми пропонуємо простий рецепт, найближчий до автентичного. Драники з картоплі вийдуть апетитними та хрусткими. Їх можна приготувати на сніданок або подати на обід або вечерю разом із овочевим салатом. Це справді смачно!

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Драники з картоплі" (на 100 грам)

  • Білки2.7 гр.
  • Жири6 гр.
  • Вуглеводи16.3 гр.
  • Калорії134 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Підготуйте інгредієнти для драників. Картоплю вимийте та очистіть від шкірки. Ріпчасту цибулю звільніть від лушпиння. Яйце вимийте і розбийте у відповідну ємність.

Крок - 1
02

Очищену картоплю натріть на тертці (бажано дрібної, щоб згодом вона швидше просмажилася). Терту картоплю викладіть у миску і відставте приблизно на 5 хвилин.

Крок - 2
03

Ріпчасту цибулю наріжте дрібними кубиками.

Крок - 3
04

Настояну картоплю викладіть в сито і відіжміть ложкою, стараючись, щоб вийшло якнайбільше рідини. Також можна віджати картоплю через марлю.

Крок - 4
05

Після цього відправте картоплю в миску для змішування. Додайте подрібнену цибулю, яйце і борошно. Всипте на смак сіль і мелений перець.

Крок - 5
06

Перемішайте інгредієнти до однорідності. Повинно вийти картопляне тісто середньої густоти.

Крок - 6
07

Розігрійте на сковороді олію. Коли воно розжариться, столовою ложкою викладіть кілька порцій тіста (кількість залежить від розмірів сковорідки) і сформуйте коржики.

Крок - 7
08

Смажте їх приблизно по 5 хвилин з кожного боку. Драники повинні апетитно зарум'янитися. Готові картопляні оладки викладіть на паперовий рушник, щоб позбутися надлишків жиру.

Крок - 8
09

Відправте до сковороди нову партію драників. Продовжуйте смажити коржики, доки не закінчиться тісто. Подавайте драники із картоплі на стіл гарячими. Перед подачею присипте їх нарізаною тонкими кільцями зеленою цибулею. Як соус до драників ідеально підійде сметана. Якщо любите часник, додайте його. Смачного!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Лобіо - покроковий рецепт, фото 1 Лобіо 60 2 2 з 5 - детальніше -
Філе індички в рукаві - покроковий рецепт, фото 1 Філе індички в рукаві 65 3 3 з 5 - детальніше -