Укр
Рус
Деруни Другі страви Українська кухня

Деруни без яєць

( 4.8571 4 514 14 оцінок)

1873 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Деруни без яєць - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Скільки оригінальних страв придумано з картоплі. Одне з них деруни, і як цю страву готувати знають багато господинь без винятку, адже це легко. Згодом з'явилося багато рецептів дерунів але незміненим інгредієнтом залишається картопля. Ми пропонуємо рецепт дерунів без додавання яєць.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Деруни без яєць" (на 100 грам)

  • Білки2.1 гр.
  • Жири7 гр.
  • Вуглеводи17 гр.
  • Калорії143 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Картоплю очистіть, помийте і натріть на великій тертці в миску. Залийте водою на деякий час, приблизно 5-7 хвилин, щоб вимочити зайвий крохмаль.

Крок - 1
02

Візьміть окрему глибоку ємність. Насипте в неї всі сухі інгредієнти: кукурудзяне борошно, нутове борошно (його радять також додавати в м'ясні, рибні, овочеві та інші страви, воно покращує смакові і поживні властивості продукту), сіль, перець чорний мелений, паприку, часниковий порошок (також ви можете замінити часниковий порошок дрібно нарізаним часником), спеції до картоплі. Перемішайте.

Крок - 2
03

Далі необхідно приготувати суспензію, з якої буде змішуватися картопля. В змішані сухі інгредієнти вливайте тонкою цівкою воду, постійно перемішуйте, щоб не було грудочок. Суміш повинна вийти стану негустої сметани.

Крок - 3
04

Вимочену картоплю відкиньте на друшляк або сито. Щоб стекла зайва рідина, придавлюйте сильно руками. Так і калорій буде менше, і муки не так багато знадобитися. Можна ще, терту картоплю викласти на щільну тканину або на марлю, зібрати в мішечок і добре вичавити воду.

Крок - 4
05

Пір'я зеленої цибулі добре промийте під проточною водою і дрібно наріжте.

Крок - 5
06

У ємність з сумішшю сухих інгредієнтів і води висипте картоплю і зелену цибулю. Добре розмішайте. Поставте на плиту сковороду на середній вогонь. Налийте і розігрійте рослинне масло.

Крок - 6
07

Викладайте деруни на сковороду зручною для вас ложкою або ополоником і трохи придавлюйте їх лопаткою. Смажте до утворення золотої і хрусткої кірки з обох сторін. Потім викладіть на паперовий рушник.

Крок - 7
08

Розмір дерунів обумовлюється побажаннями господарки. Вони можуть бути побільше, їх можна тоді загорнути з різною начинкою або маленькими, їх практично подавати на окремих тарілках і вони напевно сподобаються дітям. Відразу подавайте деруни приготовані без додавання яєць на стіл поки гаряченькі, з будь-яким соусом на ваш розсуд. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

М’ясний рулет з фаршу з яйцем - покроковий рецепт, фото 1 М’ясний рулет з фаршу з яйцем 60 4 3 з 5 - детальніше -
Грузинські хінкалі - покроковий рецепт, фото 1 Грузинські хінкалі 60 6 3 з 5 - детальніше -
Чебуреки з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Чебуреки з м’ясом 65 3 3 з 5 - детальніше -
Сухарі в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Сухарі в духовці 35 1 2 з 5 - детальніше -