Укр
Рус
Деруни Другі страви Українська кухня

Деруни без яєць

( 4.8571 4 514 14 оцінок)
1586 - переглядів
50 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Деруни без яєць - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Скільки оригінальних страв придумано з картоплі. Одне з них деруни, і як цю страву готувати знають багато господинь без винятку, адже це легко. Згодом з'явилося багато рецептів дерунів але незміненим інгредієнтом залишається картопля. Ми пропонуємо рецепт дерунів без додавання яєць.

Інгредієнти

  • Картопля 7 шт.
  • Борошно кукурудзяне 2 ст.л
  • Нутова мука 1 ст.л
  • Перець чорний мелений 1 щіп.
  • Паприка за смаком
  • Часник сушений 1/2 ч.л
  • Зелена цибуля 1/2 пуч.
  • Приправи за смаком
  • Масло рослинне 1/2 скл.
  • Сіль за смаком
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Картоплю очистіть, помийте і натріть на великій тертці в миску. Залийте водою на деякий час, приблизно 5-7 хвилин, щоб вимочити зайвий крохмаль.

Крок - 1
02

Візьміть окрему глибоку ємність. Насипте в неї всі сухі інгредієнти: кукурудзяне борошно, нутове борошно (його радять також додавати в м'ясні, рибні, овочеві та інші страви, воно покращує смакові і поживні властивості продукту), сіль, перець чорний мелений, паприку, часниковий порошок (також ви можете замінити часниковий порошок дрібно нарізаним часником), спеції до картоплі. Перемішайте.

Крок - 2
03

Далі необхідно приготувати суспензію, з якої буде змішуватися картопля. В змішані сухі інгредієнти вливайте тонкою цівкою воду, постійно перемішуйте, щоб не було грудочок. Суміш повинна вийти стану негустої сметани.

Крок - 3
04

Вимочену картоплю відкиньте на друшляк або сито. Щоб стекла зайва рідина, придавлюйте сильно руками. Так і калорій буде менше, і муки не так багато знадобитися. Можна ще, терту картоплю викласти на щільну тканину або на марлю, зібрати в мішечок і добре вичавити воду.

Крок - 4
05

Пір'я зеленої цибулі добре промийте під проточною водою і дрібно наріжте.

Крок - 5
06

У ємність з сумішшю сухих інгредієнтів і води висипте картоплю і зелену цибулю. Добре розмішайте. Поставте на плиту сковороду на середній вогонь. Налийте і розігрійте рослинне масло.

Крок - 6
07

Викладайте деруни на сковороду зручною для вас ложкою або ополоником і трохи придавлюйте їх лопаткою. Смажте до утворення золотої і хрусткої кірки з обох сторін. Потім викладіть на паперовий рушник.

Крок - 7
08

Розмір дерунів обумовлюється побажаннями господарки. Вони можуть бути побільше, їх можна тоді загорнути з різною начинкою або маленькими, їх практично подавати на окремих тарілках і вони напевно сподобаються дітям. Відразу подавайте деруни приготовані без додавання яєць на стіл поки гаряченькі, з будь-яким соусом на ваш розсуд. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Кексы классические - покроковий рецепт, фото 1 Кексы классические 100 3 3 з 5 - детальніше -
Пюре из сельдерея с морковью - покроковий рецепт, фото 1 Пюре из сельдерея с морковью 40 4 2 з 5 - детальніше -
Печенье хворост - покроковий рецепт, фото 1 Печенье хворост 50 5 3 з 5 - детальніше -
Тортилья картофельная - покроковий рецепт, фото 1 Тортилья картофельная 55 4 3 з 5 - детальніше -