Скільки оригінальних страв придумано з картоплі. Одне з них деруни, і як цю страву готувати знають багато господинь без винятку, адже це легко. Згодом з'явилося багато рецептів дерунів але незміненим інгредієнтом залишається картопля. Ми пропонуємо рецепт дерунів без додавання яєць.
Картоплю очистіть, помийте і натріть на великій тертці в миску. Залийте водою на деякий час, приблизно 5-7 хвилин, щоб вимочити зайвий крохмаль.
Візьміть окрему глибоку ємність. Насипте в неї всі сухі інгредієнти: кукурудзяне борошно, нутове борошно (його радять також додавати в м'ясні, рибні, овочеві та інші страви, воно покращує смакові і поживні властивості продукту), сіль, перець чорний мелений, паприку, часниковий порошок (також ви можете замінити часниковий порошок дрібно нарізаним часником), спеції до картоплі. Перемішайте.
Далі необхідно приготувати суспензію, з якої буде змішуватися картопля. В змішані сухі інгредієнти вливайте тонкою цівкою воду, постійно перемішуйте, щоб не було грудочок. Суміш повинна вийти стану негустої сметани.
Вимочену картоплю відкиньте на друшляк або сито. Щоб стекла зайва рідина, придавлюйте сильно руками. Так і калорій буде менше, і муки не так багато знадобитися. Можна ще, терту картоплю викласти на щільну тканину або на марлю, зібрати в мішечок і добре вичавити воду.
Пір'я зеленої цибулі добре промийте під проточною водою і дрібно наріжте.
У ємність з сумішшю сухих інгредієнтів і води висипте картоплю і зелену цибулю. Добре розмішайте. Поставте на плиту сковороду на середній вогонь. Налийте і розігрійте рослинне масло.
Викладайте деруни на сковороду зручною для вас ложкою або ополоником і трохи придавлюйте їх лопаткою. Смажте до утворення золотої і хрусткої кірки з обох сторін. Потім викладіть на паперовий рушник.
Розмір дерунів обумовлюється побажаннями господарки. Вони можуть бути побільше, їх можна тоді загорнути з різною начинкою або маленькими, їх практично подавати на окремих тарілках і вони напевно сподобаються дітям. Відразу подавайте деруни приготовані без додавання яєць на стіл поки гаряченькі, з будь-яким соусом на ваш розсуд. Смачного!
Випадкові рецепти