Укр
Рус
thermomix thermomix
Деруни Другі страви Російська кухня

Деруни без борошна

50 хвилинпорцій - 5складність - 3 з 5
Деруни без борошна - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Величезною популярністю серед картопляних страв користуються добре відомі всім деруни. Ця традиційна страва білоруської кухні давно полюбилася багатьма і поширилося по всьому світу великою кількістю варіантів приготування. Крім того і сам процес приготування не має особливих труднощів. Деруни по суті представляють собою картопляні оладки, і сьогодні ми поспішаємо поділитися з вами невеликими секретами, як зробити їх якісно і легко, і пропонуємо вашій увазі рецепт дерунів без борошна.

Інгредієнти

  • Масло рослинне 50 мл.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Яйце 2 шт.
  • Цибуля 2 шт.
  • Картопля 6 шт.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Отже, в першу чергу пропонуємо очистити від лушпиння цибулю і натерти її на тертці, або ж перебити блендером.

    Крок - 1
  2. 02

    Ще нам потрібно подрібнити крекери, які відмінно вписуються в тісто для дерунів. Для цього їх можна просто придушити качалкою, перетворивши в крихту. Можна також використовувати панірувальні сухарі, але крекери більш вдало підходять до смаку.

    Крок - 2
  3. 03

    Наступною, звичайно ж, чистимо картоплю від шкірки і миємо. Потім нам потрібно її натерти на крупній тертці. Всім відомо, що картопля має властивість темніти, тому щоб цього не сталося, поміщаємо тільки що натерту картоплину в ємність з водою.

    Крок - 3
  4. 04

    Після того, як вся картопля вже натерта, зливаємо воду і гарненько віддавлюємо, щоб позбавитися від зайвої рідини. Для цього дуже зручно використовувати марлю або ж кухонний рушник, в який викладаємо терту картоплю, а потім віджимаємо.

    Крок - 4
  5. 05

    Тепер з'єднуємо в окремій ємності картоплю і цибулю, також розбиваємо два яйця, кидаємо подрібнені крекери, додаємо цибулю і перець і все ретельно перемішуємо, утворивши однорідну масу.

    Крок - 5
  6. 06

    Ставимо на вогонь сковорідку, в яку наливаємо рослинну олію. Олії не шкодуємо і наливаємо її в достатній кількості (трохи більше пів сантиметра по висоті сковорідки), щоб деруни присмажувалися з скоринкою. Після того, як масло прогріється, викладаємо на сковорідку наші деруни, набравши ложку приготованої суміші.  

    Крок - 6
  7. 07

    Кожну гірочку можна легенько придавити лопаткою, щоб деруни виходили не кульками, а все ж мали форму оладок. Отже, обсмажуємо пару-трійку хвилин на середньому вогні, а потім перевертаємо і продовжуємо обсмажувати з іншого боку теж приблизно такий же час.

    Крок - 7
  8. 08

    У нас повинні вийти деруни красивого яскравого коричнево-золотистого кольору. Знімаємо їх зі сковорідки і викладаємо на паперові рушники, щоб позбутися від зайвого жиру.

    Крок - 8
  9. 09

    Подавати готові деруни краще гарячими, відмінно виглядають зі сметаною або будь-якими соусами, які ви любите. Також ви можете додавати будь-які продукти, які вважаєте потрібними: м'ясо, рибу, овочі що завгодно. У будь-якому випадку деруни, приготовані без борошна, м'які, мають ніжну текстуру і привертаючий аромат і вид, обов'язково справлять враження своїм смаком.

    Крок - 9

Оцінити рецепт