Укр
Рус
Деруни Другі страви Російська кухня

Деруни без борошна

( 4.8696 4 523 23 оцінки)
1768 - переглядів
50 хвилинпорцій - 5складність - 3 з 5
Деруни без борошна - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Величезною популярністю серед картопляних страв користуються добре відомі всім деруни. Ця традиційна страва білоруської кухні давно полюбилася багатьма і поширилося по всьому світу великою кількістю варіантів приготування. Крім того і сам процес приготування не має особливих труднощів. Деруни по суті представляють собою картопляні оладки, і сьогодні ми поспішаємо поділитися з вами невеликими секретами, як зробити їх якісно і легко, і пропонуємо вашій увазі рецепт дерунів без борошна.

Інгредієнти

  • Масло рослинне 50 мл.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Яйце 2 шт.
  • Цибуля 2 шт.
  • Картопля 6 шт.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Отже, в першу чергу пропонуємо очистити від лушпиння цибулю і натерти її на тертці, або ж перебити блендером.

Крок - 1
02

Ще нам потрібно подрібнити крекери, які відмінно вписуються в тісто для дерунів. Для цього їх можна просто придушити качалкою, перетворивши в крихту. Можна також використовувати панірувальні сухарі, але крекери більш вдало підходять до смаку.

Крок - 2
03

Наступною, звичайно ж, чистимо картоплю від шкірки і миємо. Потім нам потрібно її натерти на крупній тертці. Всім відомо, що картопля має властивість темніти, тому щоб цього не сталося, поміщаємо тільки що натерту картоплину в ємність з водою.

Крок - 3
04

Після того, як вся картопля вже натерта, зливаємо воду і гарненько віддавлюємо, щоб позбавитися від зайвої рідини. Для цього дуже зручно використовувати марлю або ж кухонний рушник, в який викладаємо терту картоплю, а потім віджимаємо.

Крок - 4
05

Тепер з'єднуємо в окремій ємності картоплю і цибулю, також розбиваємо два яйця, кидаємо подрібнені крекери, додаємо цибулю і перець і все ретельно перемішуємо, утворивши однорідну масу.

Крок - 5
06

Ставимо на вогонь сковорідку, в яку наливаємо рослинну олію. Олії не шкодуємо і наливаємо її в достатній кількості (трохи більше пів сантиметра по висоті сковорідки), щоб деруни присмажувалися з скоринкою. Після того, як масло прогріється, викладаємо на сковорідку наші деруни, набравши ложку приготованої суміші.  

Крок - 6
07

Кожну гірочку можна легенько придавити лопаткою, щоб деруни виходили не кульками, а все ж мали форму оладок. Отже, обсмажуємо пару-трійку хвилин на середньому вогні, а потім перевертаємо і продовжуємо обсмажувати з іншого боку теж приблизно такий же час.

Крок - 7
08

У нас повинні вийти деруни красивого яскравого коричнево-золотистого кольору. Знімаємо їх зі сковорідки і викладаємо на паперові рушники, щоб позбутися від зайвого жиру.

Крок - 8
09

Подавати готові деруни краще гарячими, відмінно виглядають зі сметаною або будь-якими соусами, які ви любите. Також ви можете додавати будь-які продукти, які вважаєте потрібними: м'ясо, рибу, овочі що завгодно. У будь-якому випадку деруни, приготовані без борошна, м'які, мають ніжну текстуру і привертаючий аромат і вид, обов'язково справлять враження своїм смаком.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Слойка с курицей - покроковий рецепт, фото 1 Слойка с курицей 65 3 3 з 5 - детальніше -
Фрикадельки на пару - покроковий рецепт, фото 1 Фрикадельки на пару 80 4 3 з 5 - детальніше -
Лагман по татарски - покроковий рецепт, фото 1 Лагман по татарски 95 4 3 з 5 - детальніше -
Грибной соус из лесных грибов - покроковий рецепт, фото 1 Грибной соус из лесных грибов 45 1 2 з 5 - детальніше -