Дорада в духовці, запечена з фенхелем, перцем чилі і помідорами, виходить дуже ніжною і ароматною. Ця риба хороша сама по собі, тому знадобиться мінімум додаткових продуктів - тільки щоб підкреслити і посилити її чарівний смак. Для пікантності в рецепт додано біле вино, яке вигідно відтіняє інші інгредієнти і робить аромат страви просто неймовірним!
Дораду вимийте, випатрайте, видаліть голови. На обох сторонах тушок зробіть довгі надрізи ножем на відстані приблизно 1,5-2 см один від одного. Викладіть рибу на деко, посоліть і поперчіть за смаком.
Свіжий фенхель вимийте, просушіть і наріжте кубиками білу частину стебла. Нафаршируйте фенхелем черевця риби і посипте трохи зверху.
Перець чилі вимийте, розріжте навпіл і дрібно поріжте разом з насінням. Присипте дораду подрібненим чилі.
Наріжте ножем зелень фенхеля і теж посипте рибу. Зверху покришіть вершкове масло і налийте трохи оливкового.
Лимон вимийте, просушіть. Натріть цедру і висипте на рибу. Помідори вимийте, просушіть, наріжте тонкими слайсами і викладіть на дораду.
З лимона вичавіть сік і полийте їм тушки. Вилийте прямо на рибу біле вино і злегка посоліть зверху. Надішліть деко з підготовленими тушками доради в заздалегідь розігріту до 200 градусів Цельсія духовку на 15 хвилин.
Через 15 хвилин вийміть рибу з духовки, полийте соком, що виділився під час запікання, і подавайте на стіл. Дорада в духовці, запечена з фенхелем, перцем чилі і помідорами, виливає неймовірний аромат і має не менше фантастичний вигляд і смак. Смачного!
Випадкові рецепти