З вершковим смаком і шовковистою консистенцією виходить цей домашній майонез з лимонним соком. Так само він хороший тим, що ви можете змінити пропорції спецій і добавок на свій смак. Залежно від того, для яких страв ви плануєте використовувати майонез.
Для приготування домашнього майонезу вам необхідно підібрати ємність, в якій будуть збивати всі необхідні інгредієнти і в ній же зберігатися готовий майонез. Найкраще для цього підійде скляна банка. Для кількості продуктів, зазначених у рецепті, візьміть чисту суху напів літрову банку.Теперь приступайте до приготування майонезу. В першу чергу дістаньте з холодильника сирі яйця. Краще, щоб вони були охолодженими. Розбийте кілька яєць в банку.
Додайте в банку з яйцями сіль. Якщо майонез будете використовувати для салатів, то можна кинути більшу кількість, інакше менше. Киньте дрібку чорного меленого перцю. Можна використовувати і білий мелений перець. А також додайте гірчицю.
Візьміть лимон, помийте його і протріть рушником. Розріжте на кухонній дошці на дві частини. Видавіть сік з лимона прямо в столову ложку. Спочатку рекомендуємо додати тільки кілька ложок лимонного соку. Потім, коли спробуєте готовий майонез, вирішите для себе чи потрібно додавати більше лимонного соку.
Обов'язково потрібно додати рослинне масло. Відміряйте необхідну кількість і налийте в банку до решти інгредієнтів. Краще використовувати нейтральне до смаку масло, наприклад, соняшникове або рапсове.
Тепер вам знадобиться ручний блендер. Помістіть його в банку з усіма інгредієнтами, щоб кінчик діставав до самого дна. Увімкніть блендер і починайте збивати. У міру збивання поступово, дуже повільно піднімайте блендер вгору. Маса повинна дуже швидко ставати густою і білою. Повільними плавними рухами знову опустіть блендер на дно банки. Так повторіть кілька разів: вгору - вниз - вгору - вниз.
Вимкніть блендер і дістаньте його з банки. Домашній майонез з лимонним соком готовий. Ви так само можете додати смакові добавки. Це може бути свіжий або запечений часник, свіжі або сушені трави, перець чилі і т. д. Подається і використовується як класичний майонез. Зберігається в холодильнику в закритій банці. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти