Укр
Рус
Майонез Соуси Швейцарська кухня

Домашній майонез з лимонним соком

( 4.8000 4 55 5 оцінок)

653 - переглядів
40 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Домашній майонез з лимонним соком - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Швейцарська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

З вершковим смаком і шовковистою консистенцією виходить цей домашній майонез з лимонним соком. Так само він хороший тим, що ви можете змінити пропорції спецій і добавок на свій смак. Залежно від того, для яких страв ви плануєте використовувати майонез.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Домашній майонез з лимонним соком" (на 100 грам)

  • Білки3 гр.
  • Жири61.6 гр.
  • Вуглеводи0.8 гр.
  • Калорії579 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування домашнього майонезу вам необхідно підібрати ємність, в якій будуть збивати всі необхідні інгредієнти і в ній же зберігатися готовий майонез. Найкраще для цього підійде скляна банка. Для кількості продуктів, зазначених у рецепті, візьміть чисту суху напів літрову банку.Теперь приступайте до приготування майонезу. В першу чергу дістаньте з холодильника сирі яйця. Краще, щоб вони були охолодженими. Розбийте кілька яєць в банку.

Крок - 1
02

Додайте в банку з яйцями сіль. Якщо майонез будете використовувати для салатів, то можна кинути більшу кількість, інакше менше. Киньте дрібку чорного меленого перцю. Можна використовувати і білий мелений перець. А також додайте гірчицю.

Крок - 2
03

Візьміть лимон, помийте його і протріть рушником. Розріжте на кухонній дошці на дві частини. Видавіть сік з лимона прямо в столову ложку. Спочатку рекомендуємо додати тільки кілька ложок лимонного соку. Потім, коли спробуєте готовий майонез, вирішите для себе чи потрібно додавати більше лимонного соку.

Крок - 3
04

Обов'язково потрібно додати рослинне масло. Відміряйте необхідну кількість і налийте в банку до решти інгредієнтів. Краще використовувати нейтральне до смаку масло, наприклад, соняшникове або рапсове.

Крок - 4
05

Тепер вам знадобиться ручний блендер. Помістіть його в банку з усіма інгредієнтами, щоб кінчик діставав до самого дна. Увімкніть блендер і починайте збивати. У міру збивання поступово, дуже повільно піднімайте блендер вгору. Маса повинна дуже швидко ставати густою і білою. Повільними плавними рухами знову опустіть блендер на дно банки. Так повторіть кілька разів: вгору - вниз - вгору - вниз.

Крок - 5
06

Вимкніть блендер і дістаньте його з банки. Домашній майонез з лимонним соком готовий. Ви так само можете додати смакові добавки. Це може бути свіжий або запечений часник, свіжі або сушені трави, перець чилі і т. д. Подається і використовується як класичний майонез. Зберігається в холодильнику в закритій банці. Смачного!

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Грибний суп пюре з вершками - покроковий рецепт, фото 1 Грибний суп пюре з вершками 40 4 3 з 5 - детальніше -
Шурпа з баранини - покроковий рецепт, фото 1 Шурпа з баранини 120 5 5 з 5 - детальніше -
Бульйон - покроковий рецепт, фото 1 Бульйон 60 0 2 з 5 - детальніше -
Спагеті зі шпинатом - покроковий рецепт, фото 1 Спагеті зі шпинатом 20 5 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Сирні грінки - покроковий рецепт, фото 1 Сирні грінки 20 3 2 з 5 - детальніше -
Манна каша з ягодами - покроковий рецепт, фото 1 Манна каша з ягодами 25 4 2 з 5 - детальніше -
Проста шарлотка з яблуками - покроковий рецепт, фото 1 Проста шарлотка з яблуками 75 5 3 з 5 - детальніше -
Шурпа з баранини по-узбецьки - покроковий рецепт, фото 1 Шурпа з баранини по-узбецьки 95 6 3 з 5 - детальніше -