Слідуючи нашим простим і доступним рекомендаціям, приготуйте смачний домашній майонез. За смаком і консистенцією він нічим не поступається магазинному аналогу.
Перед початком приготування, переконайтеся, що всі інгредієнти для майонезу мають однакову температуру. Можна використовувати як охолоджені продукти, так і нагріті до кімнатної температури. Ретельно вимийте яйця під проточною водою. Одне відваріть круто. Дайте йому прокипіти мінімум 7-8 хвилин. Охолодіть у холодній воді.
Відокремте білки від жовтків. Варений жовток перетріть через дрібнопористе сито у велику глибоку миску. Ємність неодмінно повинна бути чиста і суха. Додайте сирий жовток і ретельно переміксуйте до однорідного стану.
Невеликими порціями введіть рослинне масло. Використовуйте будь-який продукт на ваш смак. Головне, щоб масло було свіжим і не гірчило.
Для перемішування використовуйте вінчик або дерев'яну ложку. Щоб прискорити процес збивання, можна скористатися блендером або міксером. Додайте гірчицю і продовжуйте вводити масло, постійно міксуючи. Влийте лимонний сік. Якщо використовуєте свіжовичавлений, пропустіть його через марлю або дрібнопористе сито, щоб відсіяти м'якоть і кісточки.
За смаком додайте сіль, чорний мелений перець або інші спеції. Готовність майонезу перевірте, набравши його в ложку. Соус з однорідної густої консистенції повинен триматися і не стікати.
Викладіть масу в ємність для подачі. Для зберігання використовуйте чисту і суху банку, з кришкою. Тримайте майонез в холодильнику і використовуйте при необхідності.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти