Укр
Рус
Майонез Соуси Литовська кухня

Домашній майонез з вареним яєчним жовтком і гірчицею

( 5.0000 5 53 3 оцінки)

1136 - переглядів
30 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Домашній майонез з вареним яєчним жовтком і гірчицею - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Литовська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Слідуючи нашим простим і доступним рекомендаціям, приготуйте смачний домашній майонез. За смаком і консистенцією він нічим не поступається магазинному аналогу.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Домашній майонез з вареним яєчним жовтком і гірчицею" (на 100 грам)

  • Білки4.2 гр.
  • Жири53.7 гр.
  • Вуглеводи0.9 гр.
  • Калорії514 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Перед початком приготування, переконайтеся, що всі інгредієнти для майонезу мають однакову температуру. Можна використовувати як охолоджені продукти, так і нагріті до кімнатної температури. Ретельно вимийте яйця під проточною водою. Одне відваріть круто. Дайте йому прокипіти мінімум 7-8 хвилин. Охолодіть у холодній воді.

Крок - 1
02

Відокремте білки від жовтків. Варений жовток перетріть через дрібнопористе сито у велику глибоку миску. Ємність неодмінно повинна бути чиста і суха. Додайте сирий жовток і ретельно переміксуйте до однорідного стану.

Крок - 2
03

Невеликими порціями введіть рослинне масло. Використовуйте будь-який продукт на ваш смак. Головне, щоб масло було свіжим і не гірчило.

Крок - 3
04

Для перемішування використовуйте вінчик або дерев'яну ложку. Щоб прискорити процес збивання, можна скористатися блендером або міксером. Додайте гірчицю і продовжуйте вводити масло, постійно міксуючи. Влийте лимонний сік. Якщо використовуєте свіжовичавлений, пропустіть його через марлю або дрібнопористе сито, щоб відсіяти м'якоть і кісточки.

Крок - 4
05

За смаком додайте сіль, чорний мелений перець або інші спеції. Готовність майонезу перевірте, набравши його в ложку. Соус з однорідної густої консистенції повинен триматися і не стікати.

Крок - 5
06

Викладіть масу в ємність для подачі. Для зберігання використовуйте чисту і суху банку, з кришкою. Тримайте майонез в холодильнику і використовуйте при необхідності.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Розсольник - покроковий рецепт, фото 1 Розсольник 55 5 3 з 5 - детальніше -
Крильця - покроковий рецепт, фото 1 Крильця 40 4 3 з 5 - детальніше -
Котлети свинячі - покроковий рецепт, фото 1 Котлети свинячі 60 4 3 з 5 - детальніше -
Тефтелі ніжні - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі ніжні 90 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Млинці на кефірі - покроковий рецепт, фото 1 Млинці на кефірі 35 3 3 з 5 - детальніше -
Кулебяка з капустою - покроковий рецепт, фото 1 Кулебяка з капустою 40 4 2 з 5 - детальніше -
Грецький салат з сиром фета - покроковий рецепт, фото 1 Грецький салат з сиром фета 35 3 3 з 5 - детальніше -