Домашній майонез з часником - простий і смачний соус, який легко приготувати своїми руками. За даним рецептом ви отримаєте майонез з часниковим смаком і ароматом, який ідеально підходить для салатів. Його також можна використовувати як соус для м'яса, риби і морепродуктів.
Підготуйте інгредієнти для майонезу. Часник розберіть на зубчики і очистіть від лушпиння. Лимон вимийте, просушіть і розріжте навпіл, щоб було зручніше видавлювати сік. Вимийте і просушіть куряче яйце. Крім продуктів, вам знадобиться погружний блендер для збивання.
Вбийте яйце в ємність для змішування.
Додайте сіль, покришіть часник і видавіть лимонний сік. Влийте рослинне масло, краще всього оливкове. Занурте в ємність ногу блендера і збийте інгредієнти. Поступово суміш почне густіти і біліти.
У результаті повинна вийти густа однорідна емульсія кремового кольору. Коли соус досягне потрібної консистенції, припиніть збивання. Домашній майонез з часником готовий. У нього однорідна м'яка текстура і апетитний запах часнику. Зверніть увагу, що в даному рецепті зовсім не використовуються молочні продукти, але соус все одно виходить білим і густим, як і належить майонезу. Смак у нього теж відповідний. Використовуйте домашній майонез так само, як магазинний продукт: заправляйте салати, подавайте до риби і м'яса. Він смачний і ароматний. Зберігати майонез з часником домашнього приготування слід в герметичному контейнері або банці. З огляду на натуральний склад, термін його придатності в холодильнику становить не більше 2 тижнів. Але краще вжити майонез раніше, тим більше що приготувати нову порцію нескладно. Необхідні продукти завжди під рукою. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти