Укр
Рус
Майонез Соуси Польська кухня

Домашній майонез з часником

( 4.7500 4 58 8 оцінок)

844 - переглядів
20 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Домашній майонез з часником - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Польська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Домашній майонез з часником - простий і смачний соус, який легко приготувати своїми руками. За даним рецептом ви отримаєте майонез з часниковим смаком і ароматом, який ідеально підходить для салатів. Його також можна використовувати як соус для м'яса, риби і морепродуктів.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Домашній майонез з часником" (на 100 грам)

  • Білки2.1 гр.
  • Жири53.4 гр.
  • Вуглеводи3.1 гр.
  • Калорії509 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Підготуйте інгредієнти для майонезу. Часник розберіть на зубчики і очистіть від лушпиння. Лимон вимийте, просушіть і розріжте навпіл, щоб було зручніше видавлювати сік. Вимийте і просушіть куряче яйце. Крім продуктів, вам знадобиться погружний блендер для збивання.

Крок - 1
02

Вбийте яйце в ємність для змішування.

Крок - 2
03

Додайте сіль, покришіть часник і видавіть лимонний сік. Влийте рослинне масло, краще всього оливкове. Занурте в ємність ногу блендера і збийте інгредієнти. Поступово суміш почне густіти і біліти.

Крок - 3
04

У результаті повинна вийти густа однорідна емульсія кремового кольору. Коли соус досягне потрібної консистенції, припиніть збивання. Домашній майонез з часником готовий. У нього однорідна м'яка текстура і апетитний запах часнику. Зверніть увагу, що в даному рецепті зовсім не використовуються молочні продукти, але соус все одно виходить білим і густим, як і належить майонезу. Смак у нього теж відповідний. Використовуйте домашній майонез так само, як магазинний продукт: заправляйте салати, подавайте до риби і м'яса. Він смачний і ароматний. Зберігати майонез з часником домашнього приготування слід в герметичному контейнері або банці. З огляду на натуральний склад, термін його придатності в холодильнику становить не більше 2 тижнів. Але краще вжити майонез раніше, тим більше що приготувати нову порцію нескладно. Необхідні продукти завжди під рукою. Смачного!

Крок - 4

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Шурпа з баранини - покроковий рецепт, фото 1 Шурпа з баранини 120 5 5 з 5 - детальніше -
Овочевий суп - покроковий рецепт, фото 1 Овочевий суп 30 6 2 з 5 - детальніше -
Перлова каша - покроковий рецепт, фото 1 Перлова каша 20 5 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Банановий пиріг - покроковий рецепт, фото 1 Банановий пиріг 60 6 3 з 5 - детальніше -
Сирні палички - покроковий рецепт, фото 1 Сирні палички 30 4 2 з 5 - детальніше -
Ватрушка - покроковий рецепт, фото 1 Ватрушка 50 3 3 з 5 - детальніше -
Бісквітне печиво Савоярді - покроковий рецепт, фото 1 Бісквітне печиво Савоярді 50 3 2 з 5 - детальніше -