Укр
Рус
Форшмак Закуски Українська кухня

Домашній форшмак

( 5.0000 5 55 5 оцінок)

776 - переглядів
25 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Домашній форшмак - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Єврейська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Форшмак - традиційна рибна страва єврейської кухні. У класичному рецепті форшмак готується з оселедця з яблуками. Але ми пропонуємо альтернативний варіант, де оселедець замінює копчена скумбрія, а замість яблук використовуються мариновані огірки. Виходить теж дуже смачно і ситно.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Домашній форшмак" (на 100 грам)

  • Білки11.1 гр.
  • Жири13.1 гр.
  • Вуглеводи0.6 гр.
  • Калорії171 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У копченої скумбрії відріжте голову (якщо є). Потім розріжте тушку навпіл і видаліть нутрощі і кісточки.

Крок - 1
02

Відокремте м'ясо від шкірки і порвіть шматочками. Надішліть рибу в миску для змішування.

Крок - 2
03

Яйця вимийте, відваріть круто і остудіть. Очистіть варені яйця від шкаралупи і натріть на крупній тертці в миску зі скумбрією.

Крок - 3
04

Мариновані огірки наріжте дрібними кубиками (як можна дрібніше) і додайте до решти інгредієнтів.

Крок - 4
05

Зелену цибулю вимийте, просушіть і подрібніть тонкими кружечками (теж як можна дрібніше). Надішліть нарізану цибулю в загальну миску.

Крок - 5
06

Посоліть і поперчіть страву за смаком. Додайте майонез (кількість регулюйте на свій розсуд) і перемішайте форшмак до однорідності. Злегка придушіть інгредієнти виделкою, щоб суміш стала більш пастообразною.

Крок - 6
07

Домашній форшмак з копченої скумбрії з маринованими огірками готовий. Його можна подавати просто як салат, але найсмачніше намазувати вийшовшу пасту на свіжий хліб і їсти як бутерброд. Цей варіант особливо сподобається дітям. Можна робити бутерброди з форшмаком на сніданок, щоб урізноманітнити ранкове меню.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Салат на свято і кожен день - покроковий рецепт, фото 1 Салат на свято і кожен день 30 5 2 з 5 - детальніше -
Лосось у маринаді - покроковий рецепт, фото 1 Лосось у маринаді 40 1 2 з 5 - детальніше -
Щука фарширована - покроковий рецепт, фото 1 Щука фарширована 90 6 4 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Пюре з молоком - покроковий рецепт, фото 1 Пюре з молоком 35 4 2 з 5 - детальніше -
Смачний салат цезар - покроковий рецепт, фото 1 Смачний салат цезар 40 4 3 з 5 - детальніше -
Кальмар у кисло-сладкому соусі - покроковий рецепт, фото 1 Кальмар у кисло-сладкому соусі 50 4 3 з 5 - детальніше -