Форшмак - традиційна рибна страва єврейської кухні. У класичному рецепті форшмак готується з оселедця з яблуками. Але ми пропонуємо альтернативний варіант, де оселедець замінює копчена скумбрія, а замість яблук використовуються мариновані огірки. Виходить теж дуже смачно і ситно.
У копченої скумбрії відріжте голову (якщо є). Потім розріжте тушку навпіл і видаліть нутрощі і кісточки.
Відокремте м'ясо від шкірки і порвіть шматочками. Надішліть рибу в миску для змішування.
Яйця вимийте, відваріть круто і остудіть. Очистіть варені яйця від шкаралупи і натріть на крупній тертці в миску зі скумбрією.
Мариновані огірки наріжте дрібними кубиками (як можна дрібніше) і додайте до решти інгредієнтів.
Зелену цибулю вимийте, просушіть і подрібніть тонкими кружечками (теж як можна дрібніше). Надішліть нарізану цибулю в загальну миску.
Посоліть і поперчіть страву за смаком. Додайте майонез (кількість регулюйте на свій розсуд) і перемішайте форшмак до однорідності. Злегка придушіть інгредієнти виделкою, щоб суміш стала більш пастообразною.
Домашній форшмак з копченої скумбрії з маринованими огірками готовий. Його можна подавати просто як салат, але найсмачніше намазувати вийшовшу пасту на свіжий хліб і їсти як бутерброд. Цей варіант особливо сподобається дітям. Можна робити бутерброди з форшмаком на сніданок, щоб урізноманітнити ранкове меню.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти