Приготуйте самостійно один з найпопулярніших соусів. Всього за кілька хвилин, з простих і доступних інгредієнтів, ви отримаєте смачний майонез.
Перед приготуванням дістаньте необхідні продукти з холодильника. Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Яйця ретельно вимийте під проточною водою з використанням соди або інших дезінфікуючих засобів.
Одне відваріть круто. Після закипання продовжуйте готувати протягом 10-12 хвилин. Охолодіть у холодній воді. Очистіть від шкаралупи і витягніть жовток. Сире яйце розбийте і також відокремте жовток від білка. Підготуйте чашу блендера для збивання. Вимийте її і ретельно просушіть.
Надішліть в ємність сирий і варений жовток. Якщо ви використовуєте для приготування яйця домашніх курей, готовий майонез вийде насиченого жовтого кольору. Зі звичайних магазинних, вийде світлий соус.
Додайте гірчицю і перемішайте до однорідного стану. Не перестаючи міксувати, поступово введіть масло. Використовуйте тільки рафіновану олію без яскраво вираженого смаку, інакше готовий продукт отримає характерний запах і гіркий присмак. Ідеально підходить соняшникова або просте оливкова. Або їх суміш, в пропорції 1: 1 або 1: 2.
Міксуйте суміш до отримання густої маси. За смаком додайте сіль, чорний мелений перець і інші спеції. Щоб отримати більш однорідну консистенцію, можна міксувати майонез вручну, за допомогою дерев'яної ложки або вінчика.
Готовий соус викладіть в невелику ємність для подачі. Зберігайте в холодильнику, в банці з кришкою.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти