Укр
Рус
Майонез Соуси Португальська кухня

Домашній майонез на яєчних жовтках

( 5.0000 5 54 4 оцінки)

668 - переглядів
25 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Домашній майонез на яєчних жовтках - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Португальська кухня, Французька кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Приготуйте самостійно один з найпопулярніших соусів. Всього за кілька хвилин, з простих і доступних інгредієнтів, ви отримаєте смачний майонез.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Домашній майонез на яєчних жовтках" (на 100 грам)

  • Білки4.8 гр.
  • Жири62.1 гр.
  • Вуглеводи0.5 гр.
  • Калорії592 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Перед приготуванням дістаньте необхідні продукти з холодильника. Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Яйця ретельно вимийте під проточною водою з використанням соди або інших дезінфікуючих засобів.

Крок - 1
02

Одне відваріть круто. Після закипання продовжуйте готувати протягом 10-12 хвилин. Охолодіть у холодній воді. Очистіть від шкаралупи і витягніть жовток. Сире яйце розбийте і також відокремте жовток від білка. Підготуйте чашу блендера для збивання. Вимийте її і ретельно просушіть.

Крок - 2
03

Надішліть в ємність сирий і варений жовток. Якщо ви використовуєте для приготування яйця домашніх курей, готовий майонез вийде насиченого жовтого кольору. Зі звичайних магазинних, вийде світлий соус.

Крок - 3
04

Додайте гірчицю і перемішайте до однорідного стану. Не перестаючи міксувати, поступово введіть масло. Використовуйте тільки рафіновану олію без яскраво вираженого смаку, інакше готовий продукт отримає характерний запах і гіркий присмак. Ідеально підходить соняшникова або просте оливкова. Або їх суміш, в пропорції 1: 1 або 1: 2.

Крок - 4
05

Міксуйте суміш до отримання густої маси. За смаком додайте сіль, чорний мелений перець і інші спеції. Щоб отримати більш однорідну консистенцію, можна міксувати майонез вручну, за допомогою дерев'яної ложки або вінчика.

Крок - 5
06

Готовий соус викладіть в невелику ємність для подачі. Зберігайте в холодильнику, в банці з кришкою.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Шурпа з баранини - покроковий рецепт, фото 1 Шурпа з баранини 120 5 5 з 5 - детальніше -
Котлети по - Київськи - покроковий рецепт, фото 1 Котлети по - Київськи 60 2 3 з 5 - детальніше -
Фарширований перець - покроковий рецепт, фото 1 Фарширований перець 60 2 3 з 5 - детальніше -
Сало в розсолі - покроковий рецепт, фото 1 Сало в розсолі 40 6 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Кекси класичні - покроковий рецепт, фото 1 Кекси класичні 100 3 3 з 5 - детальніше -
Салат з курячої грудки - покроковий рецепт, фото 1 Салат з курячої грудки 45 4 3 з 5 - детальніше -
Свинячі ребра з цибулею - покроковий рецепт, фото 1 Свинячі ребра з цибулею 150 3 3 з 5 - детальніше -
Деруни з цукіні - покроковий рецепт, фото 1 Деруни з цукіні 40 3 3 з 5 - детальніше -