Домашні сирні палички - легка, хрустка закуска у вигляді «пальчиків» з моцарелли. Страва просто і швидко готується. Сирні палички виходять ситними і відмінно втамовують голод. Їх можна брати з собою на роботу або в школу в якості перекусу.
Підготуйте інгредієнти для сирних паличок. Моцареллу (або будь-який інший сир, який добре плавиться) наріжте брусочками. Яйця вимийте, просушіть, розбийте в миску і збийте виделкою або вінчиком до однорідності. Борошно і панірувальні сухарі насипте в різні ємності. Відміряйте потрібну кількість спецій.
У ємність з панірувальними сухарями всипте сушену петрушку, орегано і часниковий порошок. Ретельно перемішайте інгредієнти для рівномірного розподілу.
Нарізану моцарелу спочатку запаніруйте в борошні. Після борошна занурте сир в збиту яєчну масу.
Потім обваляйте брусочки в панірувальних сухарях зі спеціями. Після цього знову занурте в яйця.
І повторно відправте в пряні панірувальні сухарі. Товстий шар панірування необхідний, щоб домашні сирні палички вийшли хрусткими зовні і м'якими, тягучими всередині.
У каструлі або сотейнику розігрійте оливкову олію для фритюру. Коли його температура досягне 170 градусів, опустіть в масло запаніровані сирні брусочки. Смажте до рум'яності з усіх боків.
Готові палички шумівкою викладіть на паперовий рушник, щоб він ввібрав надлишки жиру. Подавайте домашні сирні палички, поки вони ще теплі, щоб розплавлений під час обсмажування сир не встиг застигнути. Супроводіть подачу будь-яким соусом на ваш розсуд, наприклад, кетчупом. Смачного!
Випадкові рецепти