Домашні котлети «Як у мами» - традиційна м'ясна страва, зроблена за сімейним рецептом. Незважаючи на прості і доступні інгредієнти, котлети виходять ніжними і соковитими, з хрусткою скоринкою, дійсно, як у мами. Дана технологія підходить для будь-якого м'яса.
Дріжджову булочку або будь-який інший білий хліб порвіть на шматочки, залийте молоком і дайте йому повністю ввібратися. Якщо булка недостатньо розм'якне, долийте ще трохи молока.
Вимиті і висушені листя петрушки дрібно порубайте ножем. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте дрібними кубиками.
М'ясний фарш (у нас свинячий, але можна взяти будь-який інший) відправте в миску для змішування. Розімніть м'ясо рукою і влийте яйце. Посоліть, поперчіть, додайте гірчицю (у нас з хріном).
Відіжміть замочену в молоці булку і теж відправте в миску з фаршем. Рукою перемішайте інгредієнти до однорідності.
Всипте подрібнену петрушку і цибулю. Влийте трохи води для соковитості і знову перемішайте.
Очищені зубчики часнику пропустіть через прес і додайте до решти інгредієнтів. Ретельно перемішайте до однорідності - і фарш готовий.
Сформуйте з нього акуратні котлетки.
Обваляйте їх в панірувальних сухарях, щоб після смаження котлети стали хрусткими.
Розігрійте на сковороді рослинне масло, Відведіть туди котлетки, накрийте кришкою і обсмажте з одного боку до рум'яності.
Зніміть кришку, переверніть котлети і підсмажте з іншого боку. Кришкою більше не накривайте, інакше скоринка не буде хрустіти.
Готові домашні котлети «Як у мами» викладіть на паперовий рушник, щоб позбутися від надлишків жиру, а потім перекладіть на блюдо сервіровки, прикрасьте гілочкою петрушки і подавайте до столу. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти