Дуже смачний і швидкий десерт для любителів шоколаду і кокоса. Таке частування можна приготувати про запас, і зберігати в морозильнику. Так у вас під рукою завжди буде запас солодощів до чаю.
У великій глибокій мисці змішайте кокосову стружку зі згущеним молоком. Для приготування цукерок можна використовувати домашнє або магазинне згущене молоко.
Додайте в суміш розм'якшене вершкове масло і ретельно перемішайте до однорідності. Якщо маса надто тверда, додайте ще трохи згущеного молока. Якщо ж навпаки, необхідно згустити, насипте кокосову стружку. Суміш повинна добре лепітися і легко приймати задану форму.
Візьміть частину кокосової маси і руками надайте їй форму батончика. Намагайтеся, щоб солодощі вийшли приблизно однакового розміру. Можна скористатися кухонними вагами. Для кожної цукерки відміряйте масу приблизно 50 г. У вас повинно вийти 12 кокосових батончиків.
Застеліть пергаментним папером деко або дощечку. Викладіть на неї батончики і помістіть в холодильник на 1 годину.
Поки кокосова маса застигає, приготуйте глазур. У сотейнику або каструлі закип'ятіть воду. Після чого поставте на неї миску меншого діаметра. Температуру приберіть до мінімальних значень і насипте в ємність молочний та чорний шоколад. Періодично помішуйте масу, поки вона повністю не розтане. Якщо шоколад дуже густий, додайте 1-2 столові ложки вершкового масла.
Рідкий гарячий шоколад зніміть з плити. Дістаньте з холодильника кокосові брусочки. Занурте батончик в шоколад, переверніть кілька разів, щоб глазур повністю покрила кокосову поверхню. Дістаньте цукерку шумівкою і струсіть зайвий шоколад. Готовий Баунті покладіть назад на пергаментний папір.
Виконайте цей процес з іншими солодощами. Дайте їм трохи постояти при кімнатній температурі, поки шоколад повністю не застигне. Смачні та ароматні цукерки готові. Приємного вам чаювання!
Випадкові рецепти