Укр
Рус
Масло домашнє Соуси Польська кухня

Домашнє вершкове масло зі сметани

( 4.8182 4 511 11 оцінок)

840 - переглядів
50 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Домашнє вершкове масло зі сметани - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Польська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Домашнє вершкове масло зі сметани виходить смачнішим, ніж магазинне. Процес його приготування нешвидкий, але і нескладний. Вже через 2 дні у вас на столі буде справжнє вершкове масло з багатим, насиченим смаком.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Домашнє вершкове масло зі сметани" (на 100 грам)

  • Білки2.1 гр.
  • Жири14.2 гр.
  • Вуглеводи3.1 гр.
  • Калорії151 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

З'єднайте в одній ємності жирну сметану і сколотини або молочну сироватку. Сметана обов'язково повинна бути дуже жирною (не менше 30%). Перемішайте продукти, щоб суміш стала однорідною.

Крок - 1
02

Накрийте ємність кришкою і залиште при кімнатній температурі на 1-2 дня. За цей час вміст ємності ферментує і стане густіше. Після цього переставте суміш в холодильник і повністю охолодіть.

Крок - 2
03

Охолоджену масу відправте в чашу для збивання і збийте міксером на максимальній швидкості (насадка вінчик). Приблизно через хвилину суміш стане дуже густою.

Крок - 3
04

Продовжуйте збивати ще 2 хвилини. Зовні маса стане нагадувати сир. Закрийте чашу харчовою плівкою, щоб вміст не розлітався по кухні, і збивайте ще 2,5 хвилини. Ви побачите щільну грудку масла в сироватці.

Крок - 4
05

Злийте сироватку через сито, перелийте в банку і використовуйте за призначенням (для приготування млинців, пирогів, хліба або нової порції масла).

Крок - 5
06

Відокремлене масло покладіть в миску і залийте чистою холодною водою. Рідина повинна бути дуже холодною, тому додайте в неї кубики льоду. Розмішуйте і розминайте в ній масло, щоб остаточно позбутися від сироватки.

Крок - 6
07

Незабаром у вас в руках опиниться грудочка майже чистого масла. Знову залийте його крижаною водою і пам'ятайте. Якщо сироватка більше не виділяється, домашнє вершкове масло зі сметани готове. Ще трохи помніть його в порожній мисці, а потім загорніть в пергамент і надайте форму бруска. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Плов в мультиварці з бараниною - покроковий рецепт, фото 1 Плов в мультиварці з бараниною 75 6 3 з 5 - детальніше -
Бограч в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Бограч в мультиварці 75 6 3 з 5 - детальніше -
Тунець на грилі - покроковий рецепт, фото 1 Тунець на грилі 55 3 2 з 5 - детальніше -