Домашнє повидло з яблук - традиційна заготовка на зиму. Її можна робити мільйоном різних способів, але смачніше і ароматніше всього виходять яблука з лимонним соком і корицею, як в даному рецепті. Це безпрограшна комбінація продуктів, яка завжди дає чудовий результат.
Для приготування домашнього повидла за цим рецептом знадобляться стиглі великі яблука. Вимийте фрукти, просушіть і видаліть серединки. Шкірку видаляти поки не потрібно, так як в ній багато пектину, який допоможе повидлу загуснути. Наріжте яблука шматочками середнього розміру. Лимон вимийте, розріжте навпіл і вичавіть сік.
Поставте на плиту сотейник. Влийте туди воду і всипте шматочки яблук. Накрийте сотейник кришкою, доведіть рідину до кипіння і проваріть яблука до м'якості.
Коли шматочки фруктів стануть м'якими, зніміть їх з вогню, злийте зайву рідину (якщо є) і пюріруйте яблука за допомогою товкачки для картоплі.
Пропустіть яблучне пюре через сито, щоб позбутися від шкірки і великих шматочків. Потім поверніть повидло на плиту, знову доведіть до кипіння і кип'ятіть пару хвилин. Всипте цукор.
Помішуючи, дочекайтеся, поки цукор повністю розійдеться. З цього моменту потрібно дуже уважно стежити за повидлом, так як цукор може кристалізуватися і підгорати. Щоб цього не сталося, постійно мішайте суміш. Варіть до загусання. Влийте в сотейник з повидлом лимонний сік, всипте корицю, проваріть ще пару хвилин і зніміть з вогню.
Розлийте домашнє повидло з яблук по стерилізованих банках і закрийте кришками. Таке повидло можна мазати на тости, начиняти їм випічку, прикрашати десерти. Воно густе, смачне і ароматне. Смачного!
Випадкові рецепти