Укр
Рус
Повидло Консервування Українська кухня

Домашнє повидло з яблук

( 4.8750 4 58 8 оцінок)

889 - переглядів
40 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Домашнє повидло з яблук - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Білоруська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Домашнє повидло з яблук - традиційна заготовка на зиму. Її можна робити мільйоном різних способів, але смачніше і ароматніше всього виходять яблука з лимонним соком і корицею, як в даному рецепті. Це безпрограшна комбінація продуктів, яка завжди дає чудовий результат.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Домашнє повидло з яблук" (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи35.3 гр.
  • Калорії145 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування домашнього повидла за цим рецептом знадобляться стиглі великі яблука. Вимийте фрукти, просушіть і видаліть серединки. Шкірку видаляти поки не потрібно, так як в ній багато пектину, який допоможе повидлу загуснути. Наріжте яблука шматочками середнього розміру. Лимон вимийте, розріжте навпіл і вичавіть сік.

Крок - 1
02

Поставте на плиту сотейник. Влийте туди воду і всипте шматочки яблук. Накрийте сотейник кришкою, доведіть рідину до кипіння і проваріть яблука до м'якості.

Крок - 2
03

Коли шматочки фруктів стануть м'якими, зніміть їх з вогню, злийте зайву рідину (якщо є) і пюріруйте яблука за допомогою товкачки для картоплі.

Крок - 3
04

Пропустіть яблучне пюре через сито, щоб позбутися від шкірки і великих шматочків. Потім поверніть повидло на плиту, знову доведіть до кипіння і кип'ятіть пару хвилин. Всипте цукор.

Крок - 4
05

Помішуючи, дочекайтеся, поки цукор повністю розійдеться. З цього моменту потрібно дуже уважно стежити за повидлом, так як цукор може кристалізуватися і підгорати. Щоб цього не сталося, постійно мішайте суміш. Варіть до загусання. Влийте в сотейник з повидлом лимонний сік, всипте корицю, проваріть ще пару хвилин і зніміть з вогню.

Крок - 5
06

Розлийте домашнє повидло з яблук по стерилізованих банках і закрийте кришками. Таке повидло можна мазати на тости, начиняти їм випічку, прикрашати десерти. Воно густе, смачне і ароматне. Смачного!

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Бринза - покроковий рецепт, фото 1 Бринза 50 1 2 з 5 - детальніше -
Вафельні трубочки хрусткі - покроковий рецепт, фото 1 Вафельні трубочки хрусткі 65 3 3 з 5 - детальніше -