Побалуйте сім'ю найпопулярнішим річний десертом. Спробуйте приготувати морозиво за нашим рецептом і у вас в холодильнику завжди буде ці смачні ласощі.
Шоколад наріжте гострим ножем максимально дрібними шматочками. Для глазурі можна використовувати молочний і навіть білий продукт з какао-бобів.
Поставте на плиту невелику каструлю або сотейник з водою. Занурте в нього миску трохи меншого діаметру. Всипте в неї шматочки шоколаду. Постійно помішуючи, розтопіть його до однорідної кремоподібної маси.
Для заливки морозива приготуйте паперові стаканчики. Влийте невелику кількість розтопленого шоколаду. Поступово нахиляючи стаканчик, розподіліть його по всій внутрішній поверхні. Надішліть ємності в морозильну камеру на 10 хвилин.
У глибоку миску влийте вершки. Віддавайте перевагу тільки якісному молочному продукту з жирністю не менше 30%. Від жирності вершків залежить жирність морозива і наявність або відсутність в ньому маленьких крижинок.
Збийте вершки міксером до консистенції густої пінки. Додайте згущене молоко. Продовжуйте міксувати до повного з'єднання інгредієнтів.
Отриману масу влийте в стаканчики з замороженим шоколадом. Злегка потрясіть їх, щоб вершкова маса заповнила всі повітряні порожнечі і розподілилася максимально рівномірно. Поставте заповнені ємності в морозильник на 10 хвилин.
Після закінчення зазначеного часу, в центр морозива вставте дерев'яні палички. Поставте частування назад в морозильну камеру на 5 годин. Акуратно розірвіть паперові стаканчики і витягніть десерти. Смачного!
Випадкові рецепти