Домашнє кисле молоко виходить смачніше і корисніше магазинного, а готується дуже просто. Ми пропонуємо вам докладний рецепт, як його зробити своїми руками, а також розповімо, в яких стравах його потім використовувати.
Щоб домашнє кисле молоко було по-справжньому смачним і корисним, його потрібно готувати з дуже якісної сметани і молока. В ідеалі їх потрібно купити у фермера, але тільки якщо ви йому довіряєте, так як в процесі приготування кислого молока продукти не проходять термічну обробку. Якщо купуєте в магазині, вибирайте продукцію відомих, що добре зарекомендували себе виробників. Покладіть сметану в стакан для створення закваски.
Туди ж влийте сире молоко. Ретельно перемішайте продукти вінчиком, щоб суміш стала однорідною. Мішайте акуратно, щоб рідина не вихлюпнулася зі склянки.
В окрему ємність з високими бортами вилийте все молоко, що залишилося і додайте закваску. Перемішайте інгредієнти. Бажано робити це дерев'яною лопаткою. Накрийте ємність кришкою і залиште при кімнатній температурі на 2 дні.
Через 48 годин зніміть кришку і перевірте кисле молоко на готовність. Для цього повільно опустіть в молочну масу дерев'яну ложку. Ви побачите, що суміш добре загусла. Значить, кисле молоко готове.
Ложкою обережно зніміть зверху вершки і перекладіть в банку. Кисле молоко перемішайте - і можете пробувати. Воно густе, ніжне, з вершковим присмаком. Домашнє кисле молоко можна просто їсти ложкою, а можна додати зелень і зробити салатну заправку, овочевий соус або злегка проварити, а потім відвісити для отримання домашнього сиру (творога). Вибирайте, що вам більше подобається. Смачного!
Випадкові рецепти