Укр
Рус
Кисле молоко Напої Білоруська кухня

Домашнє кисле молоко

( 5.0000 5 54 4 оцінки)

737 - переглядів
35 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Домашнє кисле молоко - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Білоруська кухня, Болгарська кухня, Українська кухня

Дієта: Здорове харчування, Спортивне харчування, Корисне харчування

Актуальні рецепти: Весна, Літо

Для матусь та дітей: Для вагітних

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Домашнє кисле молоко виходить смачніше і корисніше магазинного, а готується дуже просто. Ми пропонуємо вам докладний рецепт, як його зробити своїми руками, а також розповімо, в яких стравах його потім використовувати.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Домашнє кисле молоко" (на 100 грам)

  • Білки3 гр.
  • Жири3.1 гр.
  • Вуглеводи4 гр.
  • Калорії64 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Щоб домашнє кисле молоко було по-справжньому смачним і корисним, його потрібно готувати з дуже якісної сметани і молока. В ідеалі їх потрібно купити у фермера, але тільки якщо ви йому довіряєте, так як в процесі приготування кислого молока продукти не проходять термічну обробку. Якщо купуєте в магазині, вибирайте продукцію відомих, що добре зарекомендували себе виробників. Покладіть сметану в стакан для створення закваски.

Крок - 1
02

Туди ж влийте сире молоко. Ретельно перемішайте продукти вінчиком, щоб суміш стала однорідною. Мішайте акуратно, щоб рідина не вихлюпнулася зі склянки.

Крок - 2
03

В окрему ємність з високими бортами вилийте все молоко, що залишилося і додайте закваску. Перемішайте інгредієнти. Бажано робити це дерев'яною лопаткою. Накрийте ємність кришкою і залиште при кімнатній температурі на 2 дні.

Крок - 3
04

Через 48 годин зніміть кришку і перевірте кисле молоко на готовність. Для цього повільно опустіть в молочну масу дерев'яну ложку. Ви побачите, що суміш добре загусла. Значить, кисле молоко готове.

Крок - 4
05

Ложкою обережно зніміть зверху вершки і перекладіть в банку. Кисле молоко перемішайте - і можете пробувати. Воно густе, ніжне, з вершковим присмаком. Домашнє кисле молоко можна просто їсти ложкою, а можна додати зелень і зробити салатну заправку, овочевий соус або злегка проварити, а потім відвісити для отримання домашнього сиру (творога). Вибирайте, що вам більше подобається. Смачного!

Крок - 5

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Шоколадний кекс в кухлі - покроковий рецепт, фото 1 Шоколадний кекс в кухлі 50 4 2 з 5 - детальніше -
Лаваш в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Лаваш в духовці 60 1 3 з 5 - детальніше -
Сметанно - часниковий соус - покроковий рецепт, фото 1 Сметанно - часниковий соус 35 1 2 з 5 - детальніше -