Укр
Рус
Сметана Соуси Польська кухня

Домашня сметана з вершків

( 5.0000 5 56 6 оцінок)

2785 - переглядів
40 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Домашня сметана з вершків - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Польська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Домашня сметана з вершків - простий рецепт приготування сметани власними руками. Це не так складно, як здається на перший погляд. Знадобиться зовсім небагато часу і мінімуму інгредієнтів, щоб незабаром у вас на столі з'явилася смачна і корисна сметана домашнього виробництва.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Домашня сметана з вершків" (на 100 грам)

  • Білки2.4 гр.
  • Жири16.6 гр.
  • Вуглеводи3.6 гр.
  • Калорії179 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У склянку для змішування вилийте жирні вершки. Чим жирніше вершки, тим густішим і смачніше вийде сметана.

Крок - 1
02

В той же стакан відправте класичний йогурт. Йогурт може бути будь-якої жирності (у нас 2%), але обов'язково без добавок. Перед використанням його бажано злегка збити для пишності. Акуратно перемішайте інгредієнти в склянці вінчиком. Збивати не потрібно, просто перемішайте, щоб вийшла однорідна суміш.

Крок - 2
03

Візьміть марлю, складіть її в 4 шари і накрийте стакан зверху. Краї марлі перев'яжіть ниткою, щоб вони надійно зафіксувалися. Якщо немає марлі, використовуйте тонку тканину, краще бавовняну. Залиште склянку з вершково-йогуртовою сумішшю при кімнатній температурі на 5 годин.

Крок - 3
04

Через 5 годин зніміть марлю і ретельно перемішайте вміст склянки столовою ложкою. Ви побачите, що суміш стала густіше, але вона все ще занадто рідка для сметани. Щоб це виправити, закрийте склянку кришкою і поставте на ніч у холодильник.

Крок - 4
05

На наступний день дістаньте стакан з холодильника, зніміть кришку і ще раз перевірте густоту суміші. Після ночі в холоді вершково-йогуртова маса стала значно густіше. Домашня сметана з вершків готова. Вона густа і пишна і практично не спадає з ложки.

Крок - 5
06

Перекладіть сметану домашнього приготування в креманку і використовуйте за призначенням. Нею можна замінювати магазинний продукт в різноманітних стравах. Незважаючи на простоту рецепта, така сметана дуже смачна і корисна. Смачного!

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Суп з фрикадельками - покроковий рецепт, фото 1 Суп з фрикадельками 60 7 3 з 5 - детальніше -
Розсольник вегетаріанський - покроковий рецепт, фото 1 Розсольник вегетаріанський 35 4 3 з 5 - детальніше -
Розсольник - покроковий рецепт, фото 1 Розсольник 55 5 3 з 5 - детальніше -
Юшка з сьомги - покроковий рецепт, фото 1 Юшка з сьомги 40 5 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Кулебяка з сьомгою - покроковий рецепт, фото 1 Кулебяка з сьомгою 55 3 3 з 5 - детальніше -
Лазанья з куркою і помідорами - покроковий рецепт, фото 1 Лазанья з куркою і помідорами 50 3 3 з 5 - детальніше -