Домашня сметана з вершків - простий рецепт приготування сметани власними руками. Це не так складно, як здається на перший погляд. Знадобиться зовсім небагато часу і мінімуму інгредієнтів, щоб незабаром у вас на столі з'явилася смачна і корисна сметана домашнього виробництва.
У склянку для змішування вилийте жирні вершки. Чим жирніше вершки, тим густішим і смачніше вийде сметана.
В той же стакан відправте класичний йогурт. Йогурт може бути будь-якої жирності (у нас 2%), але обов'язково без добавок. Перед використанням його бажано злегка збити для пишності. Акуратно перемішайте інгредієнти в склянці вінчиком. Збивати не потрібно, просто перемішайте, щоб вийшла однорідна суміш.
Візьміть марлю, складіть її в 4 шари і накрийте стакан зверху. Краї марлі перев'яжіть ниткою, щоб вони надійно зафіксувалися. Якщо немає марлі, використовуйте тонку тканину, краще бавовняну. Залиште склянку з вершково-йогуртовою сумішшю при кімнатній температурі на 5 годин.
Через 5 годин зніміть марлю і ретельно перемішайте вміст склянки столовою ложкою. Ви побачите, що суміш стала густіше, але вона все ще занадто рідка для сметани. Щоб це виправити, закрийте склянку кришкою і поставте на ніч у холодильник.
На наступний день дістаньте стакан з холодильника, зніміть кришку і ще раз перевірте густоту суміші. Після ночі в холоді вершково-йогуртова маса стала значно густіше. Домашня сметана з вершків готова. Вона густа і пишна і практично не спадає з ложки.
Перекладіть сметану домашнього приготування в креманку і використовуйте за призначенням. Нею можна замінювати магазинний продукт в різноманітних стравах. Незважаючи на простоту рецепта, така сметана дуже смачна і корисна. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти