Домашня сангрія - легкий і освіжаючий слабоалкогольний напій, зроблений з вина з додаванням фруктів і ягід. Родина сангрії - Іспанія або Португалія, але зараз коктейль придбав популярність у всьому світі. Його дуже легко приготувати своїми руками. Пропонуємо простий і швидкий рецепт домашньої сангрії на основі рожевого вина, цитрусового соку і Апероль. Вийде яскраво, свіжо і смачно!
Грейпфрут вимийте, просушіть і спочатку наріжте слайсами, а потім розділіть їх на 4 частини. Подрібнений грейпфрут викладіть в ємність для змішування. Всипте туди ж вимиту і просушену малину.
Влийте трохи вина. В даному випадку ми використовуємо рожеве, але, в принципі, для сангрииії підійде будь-яке вино, в тому числі червоне і біле. За кількістю на цьому етапі приготування його потрібно стільки, щоб воно злегка покрило фрукти. Надішліть заготовку на 2-3 години в холодильник, щоб інгредієнти «подружилися» і обмінялися смаками і ароматами.
Справжню суміш вийміть з холодильника і додайте свіжовичавлений лимонний і грейпфрутовий сік.
Влийте в загальну масу, що залишилося вино, а також Апероль. Це італійський аперитив, який має яскравий, насичений, злегка гіркуватий смак і при цьому невисокої міцності. Апероль зазвичай відносять до лікерів і часто використовують у приготуванні коктейлів. Він додає напоям приємний присмак і аромат.
Перемішайте інгредієнти ложкою для рівномірного розподілу. У скляні келихи покладіть кубики льоду і влийте сангрію. Постарайтеся, щоб шматочки фруктів теж потрапили в келихи.
Доповніть подачу свіжою цедрою лимона і листочками м'яти. Домашня сангрія виглядає дуже яскраво і святково. Смак у коктейлю такий же насичений і виразний. Напій прекрасно освіжає і піднімає настрій. Подаруйте собі та близьким шматочок літа в бокалі - приготовлену власними руками сангрію! Насолоджуйтесь!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти