Домашня морква по-корейськи - популярна закуска у вигляді маринованої моркви. До Кореї ця страва має непряме відношення. Її придумали корейці, що емігрували в СРСР, які нудьгували за рідною кухнею. Як би там не було, винахід виявився настільки вдалим, що зараз морква по-корейськи - затребуваний продукт, який кладеться в багато страв від салатів до сендвічів. Пропонуємо один із найлегших і найсмачніших домашніх рецептів її приготування.
Моркву очистіть від шкірки, вимийте, просушіть паперовими рушниками, а потім наріжте тонкою, довгою соломкою.
Приготуйте маринад для моркви по корейськи. Для цього відправте в миску оливкову олію, оцет (бажано натуральний, наприклад, яблучний або виноградний), гірчицю і свіжомелений чорний перець. Всипте сіль та перемішайте інгредієнти до однорідності. За бажанням можете додати в маринад трохи меду чи цукру для балансу смаку. Але врахуйте, що морква сама по собі солодка, тому не кладіть надто багато. Що стосується оцту, то його в цьому рецепті можна замінити свіжим лимонним соком, якого знадобиться приблизно в 2 рази більше.
Викладіть моркву в миску і залийте сумішшю, що вийшла. Ретельно вимішайте вміст миски, щоб маринад рівномірно розподілився по моркві.
Замариновану моркву перекладіть у відповідну ємність, накрийте кришкою і дайте настоятися щонайменше 24 години.
Через зазначений час домашня морква по-корейськи буде повністю готова. Перед подачею наріжте скибочками свіжий хліб і змастіть його вершковим сиром. На сир викладіть мариновану моркву та підсмажене яйце. Такі бутерброди з морквою по-корейськи чудовий варіант легкого, але поживного сніданку, який сподобається і дітям, і дорослим. Смачного!
Випадкові рецепти