Якщо ви шукаєте рецепт смачної локшини своїми руками в домашніх умовах, наприклад, для курячого супу, зробіть це з нами крок за кроком.
Добре збийте курячі яйця виделкою і додайте їх в борошно. Перемішайте і вимісіть вміст, поки інгредієнти не змішаються, а тісто не стане однорідним. Відкладіть тісто на 3-5 хвилин - його можна накрити тарілкою, завдяки якій воно стане більш гладким, еластичним, що дозволить легко розгортати.
Тісто розділіть на 4 частини. Кожен шматок сформуйте у відносно гарний, більш товстий і круглий корж діаметром приблизно 10-12 см. Розкочуйте коржі по одному - ті, що чекають, укладіть в миску і накрийте тарілкою, щоб вони не засохли. Під час розкочування присипайте тісто невеликою кількістю борошна, щоб його легше було розгортати і воно не прилипало. Такі пропорції роблять тісто ідеальним - воно добре розкочується і не прилипає.
Порада при розкочуванні: спочатку тиск качалки на весь корж, тому що він товстий, а після його збільшення, коли він вже стане тонше, намагайтеся розгортати від середини коржа до країв, уникаючи центру. Завдяки цьому корж не деформується і рівномірно розтягується.
Таке тісто для локшини має бути досить тонким, розміром близько міліметра. Приблизно з цієї порції повинно вийти близько 4 коржів діаметром приблизно 40 см. Викладіть коржі на полотно, поки вони не висохнуть, але обережно, щоб вони не пересохли занадто сильно, що може привести до розриву тіста і локшини. При цьому не забувайте кілька разів перекладати коржі з одного боку на іншу.
Далі наріжте коржі на довгі шматки, злегка присипані борошном, а потім акуратно за допомогою машинки наріжте тісто в локшину.
Якщо у вас немає спеціального обладнання, можете подрібнити тісто гострим ножем. Таку домашню локшину, приготовлену своїми руками, можна сушити і зберігати переважно в герметичному контейнері в темному прохолодному місці.
Домашня локшина ніжна, тому недовго варіть її у великій п'ятилітровій каструлі з окропом. Варіть в підсоленому окропі всю локшину не відразу, а порціями і досить швидко, перемішуючи. Коли вона закипить, варіть кілька-десяток секунд і відразу зливайте. Коротке приготування і запал допоможуть запобігти прилипанню макаронних виробів, така локшина має приємний колір, смак і зберігає твердість.
Випадкові рецепти