У наш час, на відміну від періоду дефіциту, насиченість прилавків магазинів ковбасними виробами просто зашкалює. Однак, все частіше ми, на жаль, все частіше стикаємося з тим, що багато видів ковбас містять не зовсім корисні для організму людини продукти. Але ж при бажанні можна завжди знайти рішення будь-якої проблеми, і в кулінарії, в тому числі. Тому краще рішення вживання якісної та смачної їжі - домашня ковбаса. Може, вас відразу ж налякала ця тема своєю складністю приготування? Зовсім дарма, за допомогою нашого рецепта будь-яка господиня зможе легко зробити приголомшливу домашню ковбасу. Для того, щоб ваш ковбасний виріб вийшов справді смачним і корисним, звичайно ж важливий той факт, що все залежить від інгредієнтів, а саме фаршу для ковбаси.
Відразу хочу зауважити, що м'ясо і сало свинини перед приготуванням поміщаємо в морозилку на півгодини, щоб полегшити процес подрібнення. Звичайно, тільки одного м'яса буде не достатньо, обов'язково знадобляться спеції і приправи, які ми зараз і підготуємо. Для цього очистимо від лушпиння часник і дрібно нашаткуємо за допомогою ножа або ж чеснокодавки.
Тепер на суху сковорідку засипаємо насіння фенхелю і протягом 2-3 хвилин підсмажуємо, струшуючи сковорідку, щоб не підгоріли. Після цього пересипаємо підсмажене насіння в ступку і перетираємо з допомогою товкучки.
Потім додаємо до фенхелю чорний мелений перець, а також паприку і червоний перець чилі. Туди ж кидаємо подрібнений часник і сіль, все перемішуємо.
Тепер дістаємо з морозилки м'ясо і сало, нарізаємо його кубиками товщиною приблизно 2 см, а після цього перекручуємо на м'ясорубку.
Після цього свинячий фарш змішуємо зі спеціями і поливаємо все білим сухим вином. Все добре перемішуємо руками протягом декількох хвилин, поки суміш не почне застигати.
Далі накриваємо миску з приготованим фаршем харчовою плівкою і охолоджуємо протягом 1 години або ж до ночі, якщо є така можливість.
А зараз нам потрібно ще підготувати кишку. Замочуємо її в холодній воді приблизно на 30 хвилин, після чого дістаємо з води і поміщаємо на зовнішню сторону трубки для начинки ковбас.
Починаємо пропускати м'ясну суміш через воронку м'ясорубки, зупиняючись, оскільки вона тільки починає виходити на інший кінець. В кінці зав'язуємо оболонку в вузол, потім продовжуємо пропускати м'ясну суміш через воронку, підтримуючи ковбасу іншою рукою.
Як тільки м'ясна суміш закінчиться, інший кінець оболонки зав'язуємо у вузол. Скручуємо ковбасу через рівні проміжки часу, щоб створити окремі ланки, чергуючи скручування в протилежних напрямках.
Використовуючи металевий рожен, протикаємо 2 - 3 маленьких отвори в кожній ковбасі, щоб дозволити повітрю виходити під час приготування. Готові вироби можна трохи ошпарити, а потім підсмажити на сковороді, або ж запекти в духовці. Смачна і соковита домашня ковбаса стане точно родзинкою будь-якого столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти