Сильний, з делікатним присмаком карамелі або обпаленого цукру, з відтінком ванільного аромату. Карамельна страва - це простий спосіб приготувати домашній коньяк, який тепер є типовим рецептом для дорослих. Коньяк з самогону за цим рецептом можна подавати навіть до м'яса, він підвищує смак тортів, пончиків або десертів і, як правило, міститься в більшості страв, де рецепт вимагає бренді, віскі або коньяку.
Виміряйте цукор і пересипте його в суху каструлю / сковороду, переважно (але не обов'язково) з дном, яке запобігає його горіння, наприклад, керамічний / тефлоновий посуд. Увімкніть вогонь, і розтопіть цукор в карамель на занадто великому вогні. Перемішайте тільки тоді, коли цукор буде розтоплений, і в залежності від того, скільки карамелізуюете цукор. У світлий, майже золотий: карамелізується протягом коротшого часу, щоб цукор темнів, але не дуже сильно горів, напій буде зі злегка солодким смаком. У темний, карамелізуете довше, цукор помітно темніє, напій буде з сухим, майже несолодким смаком.
Коли цукор розтане, а карамель придбає бажаний колір (будьте обережні, щоб не спалити його), вимкніть вогонь і залийте гарячу воду на карамель. Обережно, бажано в духовці, тому що карамель має високу температуру і після контакту з водою, навіть гарячої, буде дуже сильна реакція, почне бризкати.
Розмішайте карамель, щоб вона розчинилася у воді, додайте ваніль / ванільний цукор, перемішайте і відставте в сторону, поки вона повністю не охолоне. Протягом цього часу помийте і простерилізуйте пляшки.
Коли суміш охолоне (по крайній мірі, при кімнатній температурі або в холодильнику, і ви можете розлити її в окремий посуд і помістити у велику ємність з холодною водою, вона миттєво охолоне), додайте в неї самогон (або горілку), спирт, змішайте і розлийте в підготовлені пляшки. Щільно закрийте пляшки і відставте на 3-4 дні, щоб напій настоявся. Тільки тоді він буде придатний для споживання.
Подавайте домашній коньяк з самогону як алкогольний напій у відповідних випадках, але у напою також є кулінарне використання, можна використовувати його на кухні, щоб приготувати страви, які вимагають невеликої кількості алкоголю. Наприклад, він чудово себе почуває в стравах, де рецепт прив'язаний до віскі, бренді або коньяку. Смачного.
Випадкові рецепти