Укр
Рус
Лікери Напої Англійська кухня

Домашній кавовий лікер на спирту

( 5.0000 5 58 8 оцінок)

905 - переглядів
25 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Домашній кавовий лікер на спирту - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Англійська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Домашній кавовий лікер на спирту - ароматний слабоалкогольний напій, який можна використовувати і сам собою, і для приготування кави, коктейлів, десертів та інших страв. Пропонуємо легкий рецепт домашнього низьковуглеводного кавового лікеру на горілці або рому. Він підходить для створення енергетичних напоїв із кофеїном, які можна вживати тим, хто дотримується кето-дієти.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Домашній кавовий лікер на спирту" (на 100 грам)

  • Білки1.6 гр.
  • Жири1.1 гр.
  • Вуглеводи16.7 гр.
  • Калорії239 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Розріжте стручок ванілі та вийміть насіння. Відправте їх у скляну банку (вона обов'язково має бути з кришкою). Стручок теж покладіть у банку. Якщо немає натуральної ванілі, замініть її на ванільний екстракт.

Крок - 1
02

З вимитого і просушеного апельсина економкою, щоб не зачепити білу частину, зніміть цедру і додайте в банку. Покладіть туди корицю.

Крок - 2
03

Заваріть еспресо або просто міцну чорну каву. Гарячу каву влийте в банку з іншими інгредієнтами та перемішайте. Це допоможе звільнити ефірні олії, що містяться в цедрі і спеціях, які нададуть лікерові неймовірний аромат.

Крок - 3
04

Всипте в загальну масу зернової кави та какао-боби (те й інше можна порізати).

Крок - 4
05

Влийте спирт. Це може бути якісна горілка чи ром.

Крок - 5
06

Перемішайте продукти, щільно закрийте кришкою і добре струсіть. Поставте банку в темне прохолодне місце і щодня струшуйте вміст, щоб інгредієнти краще насочилися смаками та ароматами один одного. Домашній кавовий лікер на спирту буде готовий вже за 5 днів. Однак, якщо хочете отримати більш яскравий смак та аромат кави, продовжуйте настоювати до 14 днів.

Крок - 6
07

Коли лікер дійде до кондиції, процідіть його в графін і змішайте з простим цукровим сиропом. Кількість сиропу регулюйте на свій смак. Прихильники кето-дієти можуть замість цукрового використовувати кето-сироп на цукрозамінниках (еритролі, стевії тощо). Перемішайте інгредієнти до однорідності, перелийте лікер в зручну пляшку, що закривається, і можете приступати до дегустації. Кавовий лікер домашнього приготування виходить дуже смачним та ароматним. Насолоджуйтесь!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Перлова каша - покроковий рецепт, фото 1 Перлова каша 20 5 2 з 5 - детальніше -
Паста Карбонара - покроковий рецепт, фото 1 Паста Карбонара 30 4 2 з 5 - детальніше -
Котлети свинячі - покроковий рецепт, фото 1 Котлети свинячі 60 4 3 з 5 - детальніше -
Картопля з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Картопля з м’ясом 80 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Морозиво пломбір - покроковий рецепт, фото 1 Морозиво пломбір 40 1 3 з 5 - детальніше -
Гаспачо з полуницею - покроковий рецепт, фото 1 Гаспачо з полуницею 40 3 2 з 5 - детальніше -
Овочеве асорті в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Овочеве асорті в духовці 65 4 3 з 5 - детальніше -