Домашній кавовий лікер на спирту - ароматний слабоалкогольний напій, який можна використовувати і сам собою, і для приготування кави, коктейлів, десертів та інших страв. Пропонуємо легкий рецепт домашнього низьковуглеводного кавового лікеру на горілці або рому. Він підходить для створення енергетичних напоїв із кофеїном, які можна вживати тим, хто дотримується кето-дієти.
Розріжте стручок ванілі та вийміть насіння. Відправте їх у скляну банку (вона обов'язково має бути з кришкою). Стручок теж покладіть у банку. Якщо немає натуральної ванілі, замініть її на ванільний екстракт.
З вимитого і просушеного апельсина економкою, щоб не зачепити білу частину, зніміть цедру і додайте в банку. Покладіть туди корицю.
Заваріть еспресо або просто міцну чорну каву. Гарячу каву влийте в банку з іншими інгредієнтами та перемішайте. Це допоможе звільнити ефірні олії, що містяться в цедрі і спеціях, які нададуть лікерові неймовірний аромат.
Всипте в загальну масу зернової кави та какао-боби (те й інше можна порізати).
Влийте спирт. Це може бути якісна горілка чи ром.
Перемішайте продукти, щільно закрийте кришкою і добре струсіть. Поставте банку в темне прохолодне місце і щодня струшуйте вміст, щоб інгредієнти краще насочилися смаками та ароматами один одного. Домашній кавовий лікер на спирту буде готовий вже за 5 днів. Однак, якщо хочете отримати більш яскравий смак та аромат кави, продовжуйте настоювати до 14 днів.
Коли лікер дійде до кондиції, процідіть його в графін і змішайте з простим цукровим сиропом. Кількість сиропу регулюйте на свій смак. Прихильники кето-дієти можуть замість цукрового використовувати кето-сироп на цукрозамінниках (еритролі, стевії тощо). Перемішайте інгредієнти до однорідності, перелийте лікер в зручну пляшку, що закривається, і можете приступати до дегустації. Кавовий лікер домашнього приготування виходить дуже смачним та ароматним. Насолоджуйтесь!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти