Домашній рулет до чаю з полуницею - легкий освіжаючий десерт, ідеальний для теплих весняних і літніх днів. Рецепт його приготування дуже простий. Незважаючи на це, полуничний рулет приголомшливо виглядає і володіє неймовірним смаком. Він дійсно тане в роті. Обов'язково спробуйте приготувати цей рулет до чаю влітку, в полуничний сезон, або взимку - з домашнім полуничним варенням.
Спочатку приготуйте полуничний джем. Полуницю вимийте, позбавте від хвостиків, розріжте ягоди навпіл і відправте в сотейник. Всипте цукор, влийте воду і поставте сотейник на вогонь.
Злегка придушіть полуницю ложкою, щоб вона пустила сік, і, помішуючи, варіть, до загусання (15-20 хвилин). Готовий полуничний джем зніміть з плити і повністю остудіть.
Займіться тістом для рулету. Просійте в миску борошно. Додайте розпушувач для тіста і сіль. Перемішайте інгредієнти до однорідності.
В окрему миску вбийте яйця. Додайте цукор і ванільний екстракт і збивайте міксером, поки суміш дещо не посвітлішає і не збільшиться в об'ємі.
У цей момент влийте рослинне масло без запаху і знову збийте. Почніть потроху додавати в яєчну масу борошно і збивати міксером. Продовжуйте, поки борошно не закінчиться.
Прямокутний лист (у нас 30х40 см) застеліть пергаментом для випічки і перелийте туди тісто, розподіливши рівним шаром. Розігрійте духовку до 180 градусів і відправте лист з тістом пекти 12-15 хвилин.
Застеліть робочу поверхню чистим кухонним рушником і присипте його цукровою пудрою. Вийміть готовий корж з духовки, переверніть на рушник і зніміть з дна пергамент.
Присипте корж цукровою пудрою і, поки він ще теплий, поверніть рулетом, допомагаючи собі рушником. Накрийте рулет рушником і дайте охолонути.
Тим часом зробіть вершковий крем. Надішліть в миску вершковий сир кімнатної температури і збийте міксером. Всипте в збитий сир цукрову пудру і знову збийте.
Продовжуючи збивати, влийте ванільний екстракт. Окремо збийте до м'яких піків жирні вершки (ті, які призначені для збивання).
Потроху додавайте збиті вершки в вершковий крем і перемішайте кулінарною лопаткою до однорідності.
Розгорніть корж і змастіть спочатку полуничним джемом, а потім вершковим кремом.
Коли закінчите, знову скрутіть корж рулетом і відправте в холодильник мінімум на 1 годину. Перед подачею ще раз посипте домашній рулет до чаю з полуницею цукровою пудрою і прикрасьте половинками ягід. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти