Укр
Рус
Торти Випічка Російська кухня

Домашній торт «Мурашник»

( 5.0000 5 57 7 оцінок)

787 - переглядів
55 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Домашній торт «Мурашник» - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Домашній торт «Мурашник» - надзвичайно смачний і при цьому легкий у приготуванні десерт. Торт викладається гіркою і тому зовні нагадує мурашник. Звідси і назва. Пропонуємо рецепт домашнього «Мурашника», в якому використовуються тільки базові інгредієнти.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Домашній торт «Мурашник»" (на 100 грам)

  • Білки5.7 гр.
  • Жири29.2 гр.
  • Вуглеводи40.5 гр.
  • Калорії449 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Приготуйте тісто для торта. Розтопіть на плиті вершкове масло. Всипте цукор і розмішайте.

Крок - 1
02

Додайте сметану і ванільний екстракт і знову розмішайте вінчиком до однорідності.

Крок - 2
03

Просійте пшеничну муку. Додайте розпушувач для тіста і сіль. Всипте просіяне борошно в суміш рідких інгредієнтів і мішайте, поки тісто не стане однорідним.

Крок - 3
04

Сформуйте з тіста кулю, оберніть харчовою плівкою і відправте в морозильник на 1 годину.

Крок - 4
05

Застеліть деко пергаментом, натріть туди на крупній тертці заморожене тісто і рівномірно розподіліть одним шаром. Надішліть деко в розігріту до 175 градусів духовку на 12-15 хвилин.

Крок - 5
06

Коли тісто зарум'яниться, вийміть його з духовки і охолодіть. Зробіть крем для «Мурашника». Заздалегідь вийміть з холодильника вершкове масло, щоб воно стало м'якше. Розм'якшене масло відправте в чашу міксера і збийте до консистенції пишного крему.

Крок - 6
07

Порціями додавайте у збите масло варене згущене молоко (іриску), кожен раз перемішуючи міксером до однорідності.

Крок - 7
08

Остигнуле тісто розкришіть руками. Пересипте вийшовшу крихту в ємність з кремом і додайте подрібнені волоські горіхи.

Крок - 8
09

Перемішайте вміст миски, щоб вийшла однорідна густа маса, а потім викладіть її гіркою на блюдо.

Крок - 9
10

Сформуйте «мурашник». Зверху посипте маком і тертим шоколадом. Надішліть домашній торт «Мурашник» на 2 години в холодильник, а потім подавайте до столу. Це гарний, оригінальний і дуже смачний десерт, який підходить і для будніх днів, і для свят. Насолоджуйтесь!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Курка з картоплею - покроковий рецепт, фото 1 Курка з картоплею 90 6 3 з 5 - детальніше -
Шинка - покроковий рецепт, фото 1 Шинка 120 4 3 з 5 - детальніше -
Квас - покроковий рецепт, фото 1 Квас 120 1 2 з 5 - детальніше -
Паста Карбонара з пармезаном - покроковий рецепт, фото 1 Паста Карбонара з пармезаном 25 2 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

 Салат обжорка з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Салат обжорка з куркою 55 6 3 з 5 - детальніше -
Пудинг сирний - покроковий рецепт, фото 1 Пудинг сирний 45 2 3 з 5 - детальніше -