Укр
Рус
Сир Другі страви Українська кухня

Домашній сир


- переглядів
50 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Домашній сир - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Болгарська кухня

Актуальні рецепти: Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Домашній сир всього за пару годин? Це реально! Пропонуємо рецепт дуже смачного сиру, який можна зробити в домашніх умовах без використання спеціальних ферментів. За консистенцією він нагадує щось середнє між моцарелою і фетою, а за смаком нейтральний, завдяки чому цей домашній сир можна використовувати практично в будь-яких закусках і основних стравах.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Домашній сир " (на 100 грам)

  • Білки2.9 гр.
  • Жири4.8 гр.
  • Вуглеводи2.9 гр.
  • Калорії74 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт

01

Для домашнього сиру необхідно взяти саме жирне молоко, яке є в продажу (мінімум 3,2%, а краще більше). Молоко тривалого зберігання не підійде. Потрібно звичайне незбиране коров'яче молоко. Вилийте його в каструлю, поставте на плиту і доведіть до кипіння.

Крок - 1
02

Тим часом змішайте сметану з яйцями. Жирність сметани повинна бути не менше 15% (чим більше, тим краще). Яйця беріть середнього розміру. Вінчиком змішайте сметану з яйцями до однорідності.

Крок - 2
03

Всипте сіль і знову перемішайте. Як тільки молоко почне вирувати, знизьте вогонь до середнього і, постійно помішуючи, повільно влийте яєчно-сметанну суміш. Продовжуйте, помішуючи, тримати каструлю на вогні. Через 6-8 хвилин молоко почне згортатися.

Крок - 3
04

Через 15 хвилин молочні пластівці стануть більшими. Коли вміст каструлі почне нагадувати сир, зніміть суміш з плити і злегка остудіть.Теперь знадобиться марля або тонка бавовняна тканина. Намочіть її і застеліть друшляк. Якщо використовуєте марлю, складіть її в 3-4 шари.

Крок - 4
05

Перелийте вміст каструлі в друшляк і відфільтруйте через тканину, щоб позбутися від сироватки. Постарайтеся стягти кінці тканини якомога сильніше, щоб вийшло більше сироватки.

Крок - 5
06

Перекладіть тканину з сиром в сито і відправте в холодильник на 2-3 години, а краще на ніч. Через зазначений час розгорніть тканину і вийміть з неї головку домашнього сиру. Він гарний, гладкий і щільний.

Крок - 6
07

Щоб зберегти домашній сир протягом тижня, потрібно змішати кип'ячену воду з сіллю, перелити вийшовший розсіл в контейнер для зберігання і опустити туди сир так, щоб рідина повністю його покрила. Контейнер потрібно відправити в холодильник. Незважаючи на щільну консистенцію, домашній сир, приготований за цим рецептом, легко ріжеться. Використовуйте його для бутербродів, холодних закусок і гарячих страв. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Бограч - покроковий рецепт, фото 1 Бограч 65 6 4 з 5 - детальніше -
Смачна квашена капуста - покроковий рецепт, фото 1 Смачна квашена капуста 45 1 3 з 5 - детальніше -
Соус кетчуп - покроковий рецепт, фото 1 Соус кетчуп 45 1 2 з 5 - детальніше -