Укр
Рус
Сир Другі страви Українська кухня

Домашній сир з сиру і молока

( 5.0000 5 57 7 оцінок)
864 - переглядів
45 хвилинпорцій - 2складність - 3 з 5
Домашній сир з сиру і молока - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Якщо ви думаєте, що такий продукт, як творог, призначений виключно для сирників, запіканок, млинців або десертів, то хочу вас запевнити, що це не зовсім так. І щоб вам довго не ламати голову над тим, куди ж ще творог можна застосувати, доповідаю - можна легко і без особливих зусиль приготувати домашній сир з творога і молока. Тим більше, що в нашому рецепті не потрібно ніяких особливих ферментів або заквасок, а на смак сир вийде смачним і поживним.

Інгредієнти

  • Молоко 2 л.
  • Сіль 2 ч.л
  • сік лимонний 4 ст.л
  • Сир 300 г.
  • М’ята 1/2 ч.л
  • Перець червоний чілі 1 1/2 ч.л
  • Перець чорний мелений 1/2 ч.л
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Сир, який готується на основі сиру, можна віднести до плавлених сирів, а ось створити специфічний присмак - це вже ваша фантазія і смакові переваги. І ще, щоб бути впевненим в якості майбутнього сиру, постарайтеся використовувати незбиране молоко і приготований власноруч сир. Адже від смаку і запаху молока безпосередньо залежить смак готового продукту. Отже, перш за все готуємо сир. У каструлю з антипригарним покриттям вливаємо потрібну кількість молока і ставимо на плиту.

Крок - 1
02

Варимо його на слабкому вогні протягом 10 - 12 хвилин, поки не закипить. Після цього кидаємо в молоко сіль і доливаємо лимонний сік.

Крок - 2
03

Добре перемішуємо і готуємо на слабкому вогні до утворення згустків. Продовжуючи постійно помішувати, варимо поки молоко не розділиться на грудки молочно-білого сиру і рідку, водянисту, сироватку жовтого кольору.

Крок - 3
04

На велику чашу або глибоку миску встановлюємо сито і виливаємо в нього вміст каструлі. Це нам необхідно для того, щоб відокремити сироватку. Далі промиваємо відокремлені згустки чистою холодною водою і в результаті у нас виходить звичайний сир.

Крок - 4
05

Тепер застилаємо на піддон з сіточкою муслінову тканину або марлю складену в декілька шарів, викладаємо в неї приготовлений сир, загортаємо і кладемо зверху важкий вантаж.

Крок - 5
06

Ми залишаємо сир під вантажем не менше, ніж на 4 години, а можна і на ніч.А ось уже по закінченню цього часу приступаємо безпосередньо до приготування сиру. Для цього розгортаємо сир, перекладаємо його в глибоку посудину і додаємо сушене листя м'яти.

Крок - 6
07

Потім кидаємо туди ж червоний мелений чилі, додаємо чорний мелений перець і добре перемішуємо дерев'яною ложкою.

Крок - 7
08

Тепер знову накриваємо піддон мусліновою тканиною або марлевою серветкою і викладаємо туди приготовану сирну масу з приправами.

Крок - 8
09

Знову загортаємо, кладемо зверху вантаж і залишаємо ще на 4 години. Якщо простоїть ніч, то буде ще краще. Готовий домашній сир з творога і молока ріжемо на шматочки і подаємо до столу. Його можна використовувати відразу, а також зберігати в холодильнику в герметично закритому контейнері близько тижня.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Салат нежность с черносливом - покроковий рецепт, фото 1 Салат нежность с черносливом 50 4 3 з 5 - детальніше -
Солянка из капусты с мясом - покроковий рецепт, фото 1 Солянка из капусты с мясом 65 6 3 з 5 - детальніше -
Морс из ежевики - покроковий рецепт, фото 1 Морс из ежевики 40 5 2 з 5 - детальніше -
Окрошка на сметане - покроковий рецепт, фото 1 Окрошка на сметане 30 6 3 з 5 - детальніше -