Сьогодні хочемо показати вам, як можна легко приготувати сир в домашніх умовах. Це на порядок легше, ніж ви припускаєте. Всього за 30 хвилин з козячого молока стає свіжий і смачний домашній сир. Це може зробити будь-хто.
Налийте молоко в високу каструлю. Так як козяче молоко має більш високу жирність, краще використовувати для приготування цього сиру саме його.
Змішайте лимонну кислоту з невеликою кількістю холодної води і додайте утворену суміш в каструлю з молоком. Потім нагрійте молоко до 36 градусів на середньому вогні, постійно помішуючи.
Потім залийте овочевий сичужний фермент в невелику миску з водою і добре перемішайте. Потім додайте цю суміш в підігріте молоко і почекайте близько 10 хвилин.
Тепер наріжте загустіле молоко великими кубиками і почекайте, поки осяде сироватка.
Далі за допомогою шумівки дістаньте сир з каструлі. Покладіть ситечко на сито над мискою і вилийте в нього сир. Ганчіркою видавіть рідину з сиру.
Нагрійте воду в каструлі приблизно до 85 градусів і додайте вичавлений сир. Вимісіть сирну масу ложкою, а потім шумівкою вийміть її з води.
Потім руками сформуйте коло і помістіть рикотту в середину. Потім акуратно об'єднайте утворений сир з козячого молока в один шар. Потім дайте йому охолонути в мисці з холодною водою. Такий домашній сир використовуйте для приготування піци або ж просто поріжте охолодженим на скибочки і насолоджуйтеся результатом. Смачного!
Випадкові рецепти