Укр
Рус
Сир Другі страви Східна кухня

Домашній сир з козячого молока

( 5.0000 5 53 3 оцінки)

734 - переглядів
25 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Домашній сир з козячого молока - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Сьогодні хочемо показати вам, як можна легко приготувати сир в домашніх умовах. Це на порядок легше, ніж ви припускаєте. Всього за 30 хвилин з козячого молока стає свіжий і смачний домашній сир. Це може зробити будь-хто.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Домашній сир з козячого молока" (на 100 грам)

  • Білки3.1 гр.
  • Жири3.1 гр.
  • Вуглеводи3.8 гр.
  • Калорії64 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Налийте молоко в високу каструлю. Так як козяче молоко має більш високу жирність, краще використовувати для приготування цього сиру саме його.

Крок - 1
02

Змішайте лимонну кислоту з невеликою кількістю холодної води і додайте утворену суміш в каструлю з молоком. Потім нагрійте молоко до 36 градусів на середньому вогні, постійно помішуючи.

Крок - 2
03

Потім залийте овочевий сичужний фермент в невелику миску з водою і добре перемішайте. Потім додайте цю суміш в підігріте молоко і почекайте близько 10 хвилин.

Крок - 3
04

Тепер наріжте загустіле молоко великими кубиками і почекайте, поки осяде сироватка.

Крок - 4
05

Далі за допомогою шумівки дістаньте сир з каструлі. Покладіть ситечко на сито над мискою і вилийте в нього сир. Ганчіркою видавіть рідину з сиру.

Крок - 5
06

Нагрійте воду в каструлі приблизно до 85 градусів і додайте вичавлений сир. Вимісіть сирну масу ложкою, а потім шумівкою вийміть її з води.

Крок - 6
07

Потім руками сформуйте коло і помістіть рикотту в середину. Потім акуратно об'єднайте утворений сир з козячого молока в один шар. Потім дайте йому охолонути в мисці з холодною водою. Такий домашній сир використовуйте для приготування піци або ж просто поріжте охолодженим на скибочки і насолоджуйтеся результатом. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Бил меслен кус - кус по Туніськи - покроковий рецепт, фото 1 Бил меслен кус - кус по Туніськи 120 6 4 з 5 - детальніше -
Канапе з печінкою тріски - покроковий рецепт, фото 1 Канапе з печінкою тріски 40 5 2 з 5 - детальніше -
Желе з гарбуза - покроковий рецепт, фото 1 Желе з гарбуза 60 3 3 з 5 - детальніше -