Укр
Рус
Сир Другі страви Чеська кухня

Домашній сир «Фета»

( 4.7778 4 59 9 оцінок)

858 - переглядів
90 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Домашній сир «Фета» - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Чеська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Якщо ви любите готувати домашній сир або ніяк не зважитеся зробити його самостійно, наш рецепт - то, що вам потрібно. Запасіться необхідними інгредієнтами, і зовсім скоро ви будете пригощати смачною стравою сім'ю і гостей.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Домашній сир «Фета»" (на 100 грам)

  • Білки1.8 гр.
  • Жири1.8 гр.
  • Вуглеводи2.5 гр.
  • Калорії39 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Візьміть 2 чистих сухі склянки. У кожну налийте трохи холодної води. В одну ємність додайте сичужний фермент, а в іншу - хлорид кальцію, все добре перемішайте і відставте. Підготуйте водяну баню. Можна використовувати 2 каструлі різних розмірів. У велику каструлю налийте воду, а в меншу - молоко.

Крок - 1
02

Нагрійте молоко на водяній бані до 30 ° С і висипте сирну культуру. Дайте їй розчинитися самостійно і через кілька хвилин перемішайте. Накрийте кришкою і витримуйте 1 годину при температурі 30 ° С.

Крок - 2
03

Додайте хлорид кальцію і перемішуйте протягом хвилини. Введіть сичужний фермент і заважайте 1-2 хвилини. Накрийте кришкою і дайте постояти 1 годину.

Крок - 3
04

Займіться приготуванням розсолу. У глибокій мисці змішайте воду, морську сіль, оцет і хлорид кальцію. Ретельно перемішайте і дайте настоятися.

Крок - 4
05

Через годину перевірте сир мастихіном або тильною стороною ложки, злегка натиснувши на край. Сир повинен бути досить щільний. Наріжте його прямо в каструлі на кубики розміром 1-2 см. Акуратно перемішайте з допомогою шумівки і дайте постояти ще 5-10 хвилин. Гумовою лопаткою перемішайте суміш протягом 20 хвилин, підтримуючи температуру 30 ° С. Сир поступово осяде на дно каструлі.

Крок - 5
06

За допомогою ополоника виберіть сироватку в миску. Підготуйте два кошики-формочки для сиру. Поставте їх на решітку, щоб дати стекти зайвій рідині. Застеліть форми марлею так, щоб вистачило накрити сир зверху.

Крок - 6
07

Заповнені формочки поставте одна на іншу і трохи притисніть. Залиште на 4 години. За цей час періодично міняйте формочки місцями і перевертайте сам сир всередині кошиків.

Крок - 7
08

Коли Фета затвердіє, дістаньте її з форм і помістіть в розсіл на 8 годин. Перед подачею, вийміть сир з розсолу і дайте йому обсохнути. Прекрасне доповнення до грецького або італійському салату готове. Можна насолоджуватися багатою вітамінами і мінералами домашньою фетою.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Плов в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Плов в мультиварці 70 4 2 з 5 - детальніше -
Грецький салат з бринзою - покроковий рецепт, фото 1 Грецький салат з бринзою 40 6 3 з 5 - детальніше -
Налисники на молоці - покроковий рецепт, фото 1 Налисники на молоці 45 4 3 з 5 - детальніше -
Кимчи по-корейськи - покроковий рецепт, фото 1 Кимчи по-корейськи 40 1 2 з 5 - детальніше -