Домашній сир маскарпоне - бюджетний аналог оригінального італійського продукту. Але бюджетний не означає поганий. За даним рецептом маскарпоне виходить м'яким, ніжним і вершковим, як справжній. Домашній сир відмінно підійде для тірамісу, тортів і інших десертів.
Для приготування домашнього маскарпоне знадобляться густі вершки кімнатної температури. Вершки обов'язково повинні бути жирними, інакше вони не загустіють. Поставте на плиту сковороду і вилийте туди вершки.
Постійно помішуючи, добре нагрійте вершки, але не доводьте до кипіння. Влийте в сковороду свіжовичавлений лимонний сік, добре перемішайте і, продовжуючи безперервно помішувати, тримайте суміш на слабкому вогні 12-15 хвилин. За цей час вміст сковороди повинен стати густіше. Загуслу масу зніміть з вогню і злегка остудіть.
Візьміть глибоку ємність, встановіть на неї сито і вистеліть тканиною з тонкої бавовни або складеної в 4 шари марлею. Перелийте туди загуслі вершки.
Накрийте кришкою, зберіть кінці тканини і почекайте, поки маса повністю охолоне. Потім поставте конструкцію в холодильник на всю ніч, щоб стекла сироватка.
Вранці всередині тканини залишиться щільний шматочок сиру. Домашній сир маскарпоне готовий. У нього приємний молочний аромат і ніжний вершковий смак, як у справжнього маскарпоне. З 600 мл вершків виходить приблизно 400 г сиру. Перекладіть його в герметичний контейнер і використовуйте в приготуванні різних страв, насамперед десертів. Він відмінно поводиться в кремах для тістечок і просочуванні тортів. З ним виходить ідеальний тірамісу. Зберігайте маскарпоне в холодильнику. Термін придатності домашнього вершкового сиру - 4-5 днів, але за умови, що контейнер, в якому він зберігається, щільно закритий. Смачного!
Випадкові рецепти