Укр
Рус
Сир Другі страви Чеська кухня

Домашній сир маскарпоне

( 4.9000 4 510 10 оцінок)

816 - переглядів
45 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Домашній сир маскарпоне - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Чеська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Домашній сир маскарпоне - бюджетний аналог оригінального італійського продукту. Але бюджетний не означає поганий. За даним рецептом маскарпоне виходить м'яким, ніжним і вершковим, як справжній. Домашній сир відмінно підійде для тірамісу, тортів і інших десертів.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Домашній сир маскарпоне" (на 100 грам)

  • Білки1.8 гр.
  • Жири18.2 гр.
  • Вуглеводи3 гр.
  • Калорії188 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування домашнього маскарпоне знадобляться густі вершки кімнатної температури. Вершки обов'язково повинні бути жирними, інакше вони не загустіють. Поставте на плиту сковороду і вилийте туди вершки.

Крок - 1
02

Постійно помішуючи, добре нагрійте вершки, але не доводьте до кипіння. Влийте в сковороду свіжовичавлений лимонний сік, добре перемішайте і, продовжуючи безперервно помішувати, тримайте суміш на слабкому вогні 12-15 хвилин. За цей час вміст сковороди повинен стати густіше. Загуслу масу зніміть з вогню і злегка остудіть.

Крок - 2
03

Візьміть глибоку ємність, встановіть на неї сито і вистеліть тканиною з тонкої бавовни або складеної в 4 шари марлею. Перелийте туди загуслі вершки.

Крок - 3
04

Накрийте кришкою, зберіть кінці тканини і почекайте, поки маса повністю охолоне. Потім поставте конструкцію в холодильник на всю ніч, щоб стекла сироватка.

Крок - 4
05

Вранці всередині тканини залишиться щільний шматочок сиру. Домашній сир маскарпоне готовий. У нього приємний молочний аромат і ніжний вершковий смак, як у справжнього маскарпоне. З 600 мл вершків виходить приблизно 400 г сиру. Перекладіть його в герметичний контейнер і використовуйте в приготуванні різних страв, насамперед десертів. Він відмінно поводиться в кремах для тістечок і просочуванні тортів. З ним виходить ідеальний тірамісу. Зберігайте маскарпоне в холодильнику. Термін придатності домашнього вершкового сиру - 4-5 днів, але за умови, що контейнер, в якому він зберігається, щільно закритий. Смачного!

Крок - 5

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Рулет з кабачків - покроковий рецепт, фото 1 Рулет з кабачків 85 3 3 з 5 - детальніше -
Панкейки на воді - покроковий рецепт, фото 1 Панкейки на воді 50 3 3 з 5 - детальніше -
Печиво з шоколадною крихтою - покроковий рецепт, фото 1 Печиво з шоколадною крихтою 45 3 2 з 5 - детальніше -
Вишневий смузі з йогуртом - покроковий рецепт, фото 1 Вишневий смузі з йогуртом 35 1 2 з 5 - детальніше -